94
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hjemmelavet morgenknas og chokoladeknas (müsli)

Når man skal være ekstra syndefyld om morgenen. Eller bare have noget godt på sit hjemmelavede yoghurt, eller på frugtsalaten, så er hjemmelavet morgenknas helt i top. Det er en opskrift der er nem at ændre, og man kan selv bestemme hvor meget den skal brunes. Man bestemmer også selv om man vil have rosiner i eller ej, så man slipper for ungernes klynk.

Ingredienser

Det tørre

  • ½ kg havregryn
  • 50 gram solsikkekerner
  • 100 gram hakkede nødder eller mandler
  • 75 gram kokosmel
  • 25 gram sesamfrø (kan undværes)
  • 100 gram hvedekim (kan undværes)
  • 1 dl kakao (kun til chokoladeknas)

Det "våde"

  • 100 gram sukker eller brun farin
  • 1½ dl vand
  • 1½ dl olie
  • 1 spsk vanillesukker
  • ½ tsk salt

Ekstra

  • 100 gram rosiner / tørret frugt (undlades hvis du laver chokoladeknas.)
  • 100 gram finthakket chokolade (kun til chokoladeknas)

Fremgangsmåde

Bland de "våde" ingredienser godt sammen i en stor skål. Rør sukkeret så  meget ude som du orker.

Bland det godt sammen med de tørre ingredienser.

Kom det hele i en stor bradepande med høj kant.

Bages 20-30 minutter ved 200 grader. Vendes det ofte med paletkniv eller lign. Ellers brænder det på. Det er færdigt når det er så gyldent som du godt kan lide det.

Lade det køle af til stuetemperatur og tilsæt "ekstra" ingredienserne.

Kan opbevares i uger i en lufttæt behoder.

Noter

Man kan med fordel bruge billige havregryn. De smager fint i opskriften fordi de bliver ekstra ristet.
0
af: Anonymous

Pande

Kan man lave den på panden? Ps. Super side:-)

Pande

Nej. Og det ved jeg med sikkerhed :-S De små små stykker havregryn brænder på og bliver bitre på ingen tid.
0
af: Anonymous

Tak for opskriften

Altså jeg forstår ikke helt de kommentarer du har fået, folk burde lige pudse brillerne engang inden de kommenterer, du har fint skrevet at de bages v. 200 grader og det hedder altså solsikkekerner på dansk.. :-) tak for en fin opskrift :-)
0
af: Anonymous

Tak for opskriften

Max har nok ændret opskriften, efter de forskellige kommentarer er rullet ind på siden... :o) - linda
0
af: Anonymous

Tak for opskriften

Det er ikke utænkeligt. Jeg plejer dog at skrive hvis jeg gør det. Netop for at undgå forvirring. Så hvis ikke, har jeg sjusket to gange :-S
0
af: Anonymous

Kakao

Hej. Kakaoen er det den man plejer at bruge til at bage også? Jeg har sådan en brun pakke med en dame på, synes bare den plejer at blive ret bitter hvis man bruger for meget. Men er det den slags man skal bruge ? På forhånd tak (:
0
af: Anonymous

Åh åh.. Æg i det våde!?

Hey max! Jeg er vild med din side og din måde at gribe madlavning an på. Tak! Jeg skal til at lave for 4. Gang inspireret af din opskrift, jeg vil have den en anelse mere sammenhængende - altså flere klumber/flager/du ve hvad jeg mener. Så jeg tænker på at blande et æg i den våde blanding, men kan ikke tænke mig til resultatet, har du eksperimenteret eller kan du tænke dig til resultatet?
0
af: Anonymous

Åh åh.. Æg i det våde!?

Jeg ville ikke komme æg i. Bare rør lidt mindre rundt, eller vær mere forsigig når du vender det Og/eller kom noget mere vand i, og så lad den stå og træk, inden du rister, indtil det klumper sammen. - max
0
af: Anonymous

Åh åh.. Æg i det våde!?

Stærkt Max ! Tak for det, jeg prøver næste gang og lader dig høre om resultatet ; )
0
af: Anonymous

Åh åh.. Æg i det våde!?

hvis man vil have større klumper er det mindre vand og mere sukker ;), honning, sirup eller lign ;)
0
af: Anonymous

honning i stedet for sukker.

Hvis jeg vil bruge akasiehonning i stedet for sukker hvor meget skal jeg så cirka ruge.?

honning i stedet for sukker.

Omtrent samme mængde.
0
af: Anonymous

Den er go'!

Så er der musli klar til min fødselsdags brunch! Tak for en god opskrift :-)
0
af: Anonymous

Solsikkefrø?

Du mener vel solsikkekerner?

Solsikkefrø?

Jo. Tak. De skaller kan godt være lidt hårde om morgenen :-)
0
af: Anonymous

Erstat sukker med agavesirup

Agavesirup giver en helt fantastisk smag i müsli og lignende - og så er det lidt sundere end sukker...
0
af: Anonymous

Temperatur

Hvilken temperatur giver du det?

Temperatur

200 grader. Fjollet info at glemme :-S