263
af: Max M Rasmussen
@
delt

Æbletærte

1 stk. æbletærte med creme fraiche - tak! - Max M Rasmussen
Den klassiske æbletærte er nem, hurtig og lækker. Det er også en god måde at bruge æbler på der er blevet lidt for bløde og rynkede. Med en klat creme fraiche eller fløde er det helt perfekt.

Ingredienser

  • 2 portioner mørdej
  • 5 æbler
  • 4 spsk kanelsukker (2 tsk kanel til 4 spsk sukker)
  • 1 æg til pensling
  • 2 tsk sukker, til at drysse på låget

Fremgangsmåde

Skræl æblerne. Del dem i fire, og fjern kernehuset fra hvert stykker.

Lav de to portioner mørdej som i mørdejsopskriften.

Den ene del er til bunden  og den anden til låget.

Rul den første del ud og Kom bunden på først.

Læg æblestykkerne på bunden så den er helt dækket. Den runde side opad.

Drys godt med kanelsukker på.

Læg låget af mørdej på, og skær nogle snit, så dampen fra æblerne kan slipper ud. Det forhindrer at dejen bliver våd.

Brug fingrene og pres kanten af låget sammen med kanten af bunden, så dejen hænger sammen.

Pensl låget med sammenpisket æg og drys med sukker.

Bages ca. 35 minutter ved 180 grader.

Noter

Smag på æblerne inden du kommer kanelsukker på. Er de meget søde kan du godt nøjes med 2 spsk kanelsukker. Er de ikke søde, eller er du en sukkergris som mig, så kom 4 spsk på. Er æblerne meget sure, så kom evt. mere på.

Sådan skal den skrælles - Max M Rasmussen
Halvejs færdig ... - Max M Rasmussen
Lige inden ovnen - Max M Rasmussen
Færdigbagt - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Variant

Istedet for kanelsukker: rør ca 1 1/2 dl kondenseret mælk med vanille, og hæld det over æblerne inden låget lægges på, pærer kan også bruges YUM YUM
0
af: Anonymous

Æbletærte med mere fyld

Hej. Bagte æbletærten og den blev vellykket. Endnu engang tak for gode fif. Jeg har længe søgt efter en opskrift på en mere fyldig æbletærte a la den man får på café Kong kaffe - kender du den?. Der er mere æblefyld og kagefyld(?) i kagen. Tænker at æblerne er vendt i kanel på en pande før de kommer i kagen. Kan du hjælpe mig eller har du nogle ideer? Hilsen - Lene

Æbletærte med mere fyld

Kender den ikke. Desværre.
0
af: Anonymous

Æbletærte med mere fyld

Heja, Det kunne jo evt være denne: www.anine.dk/aebletaerte-med-et-strejf-af-jul/ Mvh.
0
af: Anonymous

Hjælp ..

Jeg lavede den igår, den var super nem at lave men, resultatet af mine æbler var at de var helt hårde... Det var ikke særlig lækkert... Nogle gode råd til hvilke æbler man skal bruge?? Mathias
0
af: Anonymous

Hjælp ..

Almindelige danske sommeræbler går du aldrig forkert af. Ellers er klassikeren Belle de Boskop - som er vort vinter-madæble -- selvskreven. Altså hvis du benytter æbler af en konsistens -- og syrlighed -- som de her nævnte, så burde det ikke kunne gå galt
0
af: Anonymous

Tærte tærte tærte

Det ser sku godt ud! Det er godt der kommer regelmæssige opdateringer igen, det er vi mange der er glade for:) Flotte billeder også, hvilket kamera bruger du? Noget lys-grej?

Tærte tærte tærte

Mit nyeste kamera er et Panasonic GH1, som er et micro four thirds kamera. Det har mange fordele til madfoto/video. Tiltbar viewfinder. Extern lydindgang osv. Hvis billederne er tage på et træbord, så er det bare i køkkenet med det lys der nu er på det tidspunkt af dagen. Det hvide bord er der hvor jeg også filmer videoen. Der bruger jeg et par softboxe jeg selv har lavet med papkasser og arbejdslamper :-S
0
af: Anonymous

Lækkert!

Lavede denne kage i sidste weekend, og jeg må sige, at den var fantastisk, min mor sagde det var den bedste æbletærte hun havde smagt! :D Hilsen Marie
0
af: Anonymous

Varmluft

Tusind tak for alle de fantastiske opskrifter - de har bragt lykke! Men nogen gange kan jeg godt blive i tvivl om 180 grader er med eller uden varmluft - det gør jo en forskel. Venlig hilsen Lone

Varmluft

Jeg bruger altid varmluft.
0
af: Anonymous

Varmluft

Har bagt tærten - den var en succes!
0
af: Anonymous

Tak

Den blev intet mindre end helt perfekt. Sprød bund og lækkert låg. Genial opskrift, som kan varieres i det uendelige
0
af: Anonymous

bund bages først?

Jeg har et lille spørgsmål. Bliver bunden ikke helt klistret og svampet hvis ikke den bages nogle få minutter inden æblerne kommer på?
0
af: Anonymous

bund bages først?

Jeg bagte min bund først i ca 15min og så stegte jeg æblerne lidt i kanel og sukker inden jeg lagde dem i og lavede top.... Men list knuste mandler rigtig god
0
af: Anonymous

Æbletærte.

Tak for opskrifterne. Nogen gange gemmer jeg dem og sætter dem ind i word så er det nemmere hvis der er nogen der spørger efter dem. Det er dejligt at både tekst og billeder bliver kopieret samtidigt så man ikke skal sidde og sætte billederne ind bagefter. MVH. N W.
0
af: Anonymous

Æbletærte.

Kan ikke forstå hvorfor min æbletærte altid er meget fugtig efter bagning.. ? Venligst Michael Ibsen
0
af: Anonymous

Æbletærte.

Min elskede og jeg har faktisk samme problem - hvad gør vi mon forkert. Hilsen Annette Thorning

Æbletærte.

Det er saft fra æblerne. Så det kan være sorten, eller fordi æblerne er meget fugtige, eller fordi kagen har fået for lidt.
0
af: Anonymous

Æbletærte.

Havde også en ide om det kunne være sorten af æblerne så vi må gøre et nyt forsøg. Tak Annette
0
af: Anonymous

idé

hejsa lettere udrulning af mørdej: tag et stort stykke bagepapir, lig mørdejen på den ene side i midten, og læg det andet stykke bagepapir over det, og rul i ønskede str. og form.. det er lettere at manævre rundt, for når det skal over i formen, så vender du det bare over din form, og løsner det forsigtigt med fingrene... det gør jeg og det er 1000 gange lettere end at rulle på bordet:).... pien her er i ovnen nu, kom dog til at bage bunden først som beskrevet i din mørdej opskrift, ups, men håber den alligeveller bliver go! mvh.: Louise
0
af: Anonymous

Pæretærte

Har nu med success lavet denne fantastiske æbletærte en del gange, og selv om æbler er gode kan man godt få for meget. Derfor lavede jeg den om til en pæretærte. Samme opskrift, dog undlod jeg kanel, og dryssede blot pærerne med rørsukker inden låget blev lagt på. Super resultat .. Tak for (endnu) en god opskrift
0
af: Anonymous

Tærteform størrelse

Hej Hvilken størrelse tærteform passer mørdejen med? Jeg tror nemlig, at min tærteform er en lille smule større end de fleste :o

Tærteform størrelse

Ca 20 cm.
0
af: Anonymous

fryseegnet

Ville bare lige høre om den er fryseegnet, da jeg er ved at drukne i æbler og laver tærter til at fryse ned. har en opskrift men er altid på jagt efter lidt nyt så det ikke altid er det samme

fryseegnet

Det skulle ikke være et problem. Frys bare løs inden du bager, så skulle den være lige så god som frisk.
0
af: Anonymous

Mmmm

Sikke en dejlig kage. Vi venter spændt på to små tærter i ovnen. Www.asomanne.dk