Banan-nødde-daddel kage 

Denne kage er nem og hurtig at lave! Kagen er både glutenfri, fri for raffineret sukker, vegetarisk og paleo venlig ;-) Nogle ville endda mene at det er en sund udgave af den velkendte "banankage".

Kagen kan sagtens laves med børnene!

Denne opskrift kræver:
- En foodprocesser eller blender. 

- 25 cm springform.

Server gerne kagen med bær eller flødeskum.
Kagen kan spises både varm og kold. Kan holde sig et par dage i køleskabet.

OBS. Jeg har oplevet at det godt kan virke som om at kagen ikke er færdigbagt, selv efter den angivne tid i ovnen. Min erfaring siger mig at dejen sætter sig efter den er kommet ud af ovnen. Hvis kagen spises lun direkte efter ovnen er dejen blød - den kan sagtens spises alligevel.


ingredienser

giver1.00 stk. af525.00 g, ialt525.00 g
  • 150.00 g Dadler ; Udstendede (28.57 %)
  • 150.00 g Mørk chokolade ; 70% eller mere (28.57 %)
  • 50.00 g Mandelmel (9.52 %)
  • 50.00 g Hasselnøddemel (9.52 %)
  • 100.00 g Havregryn ; Eller 1dl. OBS. Glutenfrie havregryn. (19.05 %)
  • 1.00 tsk Bagepulver (0.95 %)
  • 1.00 tsk Vaniljepulver ; Eller 1 vaniljestang. Vaniljesukker kan også bruges. (0.95 %)
  • 1.00 spsk Olie (2.86 %)
  • 3.00 stk Æg (0.00 %)
  • 5.00 stk Bananer (0.00 %)
  • 1.00 knsp Salt (0.00 %)

0. Tænd ovnen på 180 grader.

1. Kom dadler og havregryn i foodprocesseren og blend. Blend til havregrynene er nogenlunde fint hakket.

2. Tilsæt æggene. Blend indtil det har en luftig og flydende masse.

3. Tilsæt de resterne ingredienser, undtagen chokoladen. Blend sammen til flydende og luftig masse uden for mange klumper.

4. Hak 100 gram af chokoladen. Lad resten af chokoladen være i hele stykker - det skal senere bruges som "glasur" oven på kagen.

4. Tilsæt hakkede chokolade (100gram). For at fordele chokoladen kan det enten blendes lyn hurtigt i foodprocesseren eller rør det rundt selv.

5. Kom dejen op i springformen (25cm).

6. Kom det i ovnen ved 180 grader. Bag i 60 minutter.

7. Når kagen er kommet ud af ovnen lægges de 4 stykker chokolade på. Fordel den smeltede chokolade rundt på overfladen.

8. Den kan nu nydes varm eller kold. Smagen bliver forstærket når kagen har kølet ned i køleskabet.

 

Nedenfor vil der være billeder af ovenstående processer.

Kom dadler og havregryn i foodprocesseren og blend - Caroline Ariane Wraae Rasmussen
Blend indtil det har en luftig og flydende masse - Caroline Ariane Wraae Rasmussen
Tilsæt de resterne ingredienser, undtagen chokoladen - Caroline Ariane Wraae Rasmussen
Tilsæt hakkede chokolade (100gram) - Caroline Ariane Wraae Rasmussen
Fordel den smeltede chokolade rundt på overfladen - Caroline Ariane Wraae Rasmussen
Den færdige kage - efter den har været på køl - Caroline Ariane Wraae Rasmussen