Hjemmelavet vanille sukker
Ingredienser
- 5 "udkornede" tørrede vanillestænger
- 100 gram sukker
Fremgangsmåde
Kom vanillestængerne i en kaffeblender og blend indtil de er blevet til helt fint støv.
Kom dem igennem den fineste sigte du har. Hvis der er mange større krummer tilbage i sigten, så blender du bare igen indtil de også bliver til fint støv.
Blend ca. det halve af sukkeret.
Bland det hele sammen i en passende beholder. Fx en gammel beholder til vanillesukker.
Noter
Når jeg fjerner kornene fra vanillestænger, som alle opskrifter anbefaler at man gør, kommer jeg de tømte vanillestænger op i et glas hvor de kan stå og tørre. Efter 1-3 uger er det så tørre at de knækker når man bøjer dem. Så er de klar til brug.
Det er vigtigt at bruge en finmasket sigte. De blendede "vanillekorn/stykker" svulmer op når de bliver våde, så hvis din sigte er meget grov, bliver de blendede "korn" for store. Du skal så kun bruge vanillesukkeret til kager og den slags.
Hvis du kommer det i vanilleis, budding eller andet hvor kornene er meget tydelige, så bliver det ikke så pænt. Smagen er dog den samme uanset hvad.
Brug
1 tørret vanillestang svarer til kernerne fra 1 stang vanille. Så hvis du kommer 5 stænger i 100 gram sukker, så svarer det til 20 gram vanillesukker i stedet for "kornene fra en stang vanille"
Skal vanillesukkeret bruges i en opskrift der fx siger:
- kornene fra en stang vanille
- 100 gram sukker
Så skal den bare laves om til:
- 20 gram vanillesukker
- 80 gram sukker