146
af: Max M Rasmussen
@
delt

Lemon Curd

En engelsk klassiker. En syrlig citron creme der kan bruges som tilbehør, pålæg og kagefyld.

Ingredienser

  • 3 citroner, saft og skal af
  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 60 gram smør i tern

Fremgangsmåde

Kom sukker, citronsaft og æg op i en gryde.

Varm ved mellem varme indtil det bliver som en creme.

Når det er blevet cremet så tag det af varmen.

Tilsæt skaller og smør.

Rør rundt indtil smørret er smeltet.

Opbevar det i et glas i køleskabet.

Noter

Lemon curd er en æggebaseret creme, så du kan få en fornemmelse af opskriften ved at kigge på min æggecreme artikel. Dog er der ingen fløde i en lemon curd. Hvilket er en ret stor forskel :-S

0
af: Anonymous

Lækkert

Jeg har netop lavet denne lemon curd... Den smager helt fantastisk, men der er nogle hvide klumper i... Er det sådan den skal være eller.... undrer mig lidt..
0
af: Anonymous

Lækkert

Nej. Det lyder som om grydebunden har været lidt for varm. Men du kan bare si klumperne fra. Max
0
af: Anonymous

Lækkert

1000 tak for svar... Det må jeg holde øje med næste gang... Jeg har lige bagt en omgang muffins med lemoncurd... Det er jo en fryd for ganen... Det bliver ikke sidste gang...Sanne
0
af: Anonymous

Og jeg som troede det var surt at hedde curd

Det kan da godt være man skulle prøve det.
0
af: Anonymous

Holdbarhed

Kan man evt tilsætte lidt atamon for at forlænge holdbarheden ??
0
af: Anonymous

Kvæder

Smager også fantastisk med kvædesaft /Berith
0
af: Anonymous

Lækkert

Mmmh, har netop lavet den. Den er super lækker..
0
af: Anonymous

Æg

Det skal ikke være pasteuriserede æg eller bliver det opvarmet nok til at dræbe bakterierne?
0
af: Anonymous

Lemon curd

Den er vanedannende,og uundværlig, en klassiker... hilsen en afhængig i Roskilde
0
af: Anonymous

Saftmængde.

Hvor meget saft regner du med at en citron giver?
0
af: Anonymous

lemoncurd

Skal skallerne skæres i strimler?
0
af: Anonymous

Langtidsholdbart lemon curd

Er der nogen der har prøvet at tilsætte evt atamon eller andet konserveringsmiddel til deres lemon curd ???
0
af: Anonymous

Holdbarhed

Kan man evt tilsætte lidt atamon for at forlænge holdbarheden ??
0
af: Anonymous

Æg pasteuriserede

Hej Æg - rå eller pasteuriserede? Varmes æggene så meget op, at man kan bruge rå æg?

Æg pasteuriserede

Ja. Æggecreme bliver cremet ved omkring 85 grader, hvilket er nok itl at pasteurisere.
0
af: Anonymous

wauw

wauw.. Den er ekstrem god! Jeg regulerede lidt for at få den mængde jeg skulle bruge, hvilket resulterede i mindre sukker ift. resten, og puttede skallerne i med det samme, men virkelig, Det bedste jeg har smagt længe!
0
af: Anonymous

Holdbarhed

Først: God Jul! Dernæst: Hvor længe kan det holde sig i køleskab?

Holdbarhed

Jeg er ikke sikker men en uge burde ikke være et problem. Måneder hvis du fryser den. Faktisk vil jeg tro det kan holde en del længere. Der er meget sukker og syre i. Bege dele gør det svært for bakterier at overleve.
0
af: Anonymous

Smager skønt

En forsinket nytårshilsen. Jeg lavede denne lemoncurd og brugte den til nytårsdesserten sammen med hjemmelavet flødeis efter din opskrift og med lakridsmarengs til. Desserten var YDERST populær, og især lemon curd vakte interesse og begejstring. En af gæsterne kunne faktisk ikke dy sig for at spise et par skefulde rent EFTER nytårsmiddagen. Jeg har læst at andre har svært ved at få lemon curd til at lykkes og smage godt. Det har jeg ikke, den smager SKØNT efter denne opskrift. :-). Med venlig hilsen Tina
0
af: Anonymous

mmmh

UTROLIG LÆKKER! TAK :-)