1
af: Max M Rasmussen
@
delt

Marmorkage i lille springform

Marmorkage er en af de klassiske variationer af pundkagen. Faktisk den samme opskrift bare med en smule kakao i. Det her er en opskrift på en "halv marmorkage" så at sige. I stedet for 200 g af hver ingrediens, som man typisk bruger til en kage i springform, så bruger jeg her 100 g. Det giver en lille kage, så jeg bruger også en lille springform til den.

2 stk marmorkage - Max M Rasmussen

ingredienser

giver1.00 stk. af477.50 g, ialt477.50 g
  • Det våde
  • 100.00 g sukker (100.00 %)
  • 100.00 g æg ; 2 stk (100.00 %)
  • 100.00 g smør (100.00 %)
  • 3.00 spsk tyk yoghurt eller fløde ; kan undværes (45.00 %)
  • Det tørre
  • 100.00 g mel (100.00 %)
  • 0.50 tsk bagepulver (2.50 %)
  • 2.00 spsk kakao (30.00 %)

Fremgangmåde

Det våde

Smelt smørret ved lav temperatur.

Bland æg, sukker og smeltet smør. Og evt. yoghurt/fløde.

Det tørre

Bland mel og bagepulver.

Videre

Bland det våde og det tørre til en dej.

Kom 1/3 af dejen i kakaoen.

Kom den lyse del af dejen i formen.

Kom den mørke del forsigtigt oveni.

Lav marmorering med en finger, eller skaftet af en ske. Det behøver ikke se perfekt ud. Det ændrer sig når det bliver bagt.

Bages 25-30 minutter ved 170 grader. Den er lille så den bliver hurtigere tør end normalt.

Noter

Yoghurt/fløde gør kagen mere saftig.

I en normal størrelse marmorkage lægger man flere lag "lys > mørk > lys" men det kan man ikke med så lidt dej som i denne.

Du kan også bruge en lille firkantet form til kagen.

Glutenfri version

Den fungerer fint med glutenfri mel. Eller endnu bedre med en 1:1 blanding af mandemel og maizena.

Marmorerede halvmåner - Max M Rasmussen