1
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hurtig kogning af kikærter i trykkoger. Uden iblødsætning.

Kikærter er billige, sunde og kan bruges til et utal af retter. Desværre skal de sættes i bløde mange timer før man kan koge dem. Hvem af os husker det? Så ender det som regel med kikærter på dåse, eller med at lave noget andet. Heldigvis kan man tilberede dem på under en time med en trykkoger.

Ingredienser

  • 400 g (½ l) tørre kikærter
  • 1½ l vand

Fremgangsmåde

Kom ingredienserne i trykkogeren.

Trykkog  stille og roligt i 40 minutter.

Du kan vælge at lade trykkogeren køle ned af sig selv, eller du kan køle den ned under den kolde hane.

Noter

Kikærterne svulmer op til dobbelt vægt når de er kogt. Så de suger en hel masse vand. Det eneste problem man kan støde på, er hvis alt vandet bliver suget på af de tørre kikærter. Så brænder de på. Derfor skal man sørge for at der er vand nok i trykkogeren.

Grundprincippet når man skal finde ud af hvor meget  vand der skal i trykkogerne er 1 del kikærter til 2 dele vand, så der er nok til dem. Og så ca. ½ liter vand til til gryden, så den ikke koger tør.

En anden måde at måle det op på er ved blot at sikre sig at der er 5 cm til 10 cm fri vand over kikærterne.

Trykkogte kikærter - Max M Rasmussen
Ukogte kikærter - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Resource spild! Pas på klimaet! 

En trykkoger bruger MEGET mindre energi end en normal gryde. Den skal kun være varm i 1/3 af tiden.

0
af: Anonymous

Hej Max. Tak for din fine video - rigtig informativ og lige det jeg stod og manglede. Nu har jeg så det problem, at jeg ikke rigtig synes min trykkoger fungerer som den skal. Derfor et spørgsmål - hvordan er dine kikærter, efter de 40 min i trykkogeren? Er de dejlig møre, sådan smørbløde på tungen, eller er de med bid?

Mine var ikke færdigkogt til mørhed efter 80 min, jeg måtte give dem halvanden time oveni - i alm gryde også. Jeg havde blusset oppe på 5 i de 80 min, så de stod og kogte pænt højt på dampen, og alligevel var de ikke færdige 😕 Min Tefal Secure Neo trykkoger er en 6 l's og den er - om ikke ny, fordi den har stået i skabet i over et år inden jeg fik taget mig sammen til at prøve den - men den var ubrugt, så den skulle jo gerne fungere🙄 - Mie

0
af: Anonymous

Jeg bruger tit min trykkoger til bl.a. kikærter og jeg har erfaret at der er stor forskel på kogetiden alt afhængig af hvor "friske" kikærterne er, jo ældre jo længere tid...mvh