90
af: Max M Rasmussen
@
delt

Æblekage med knas af rasp

Æblekage med rasp og flødeskum - himmelsk - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Æblegrød er super. Men den kan jo lige opgraderes med lidt karemeliseret rasp ... og lidt flødeskum. Bare en smule. Så har man den klassiske danske æblekage som alle børn elsker.

Ingredienser

  • 1 portion æblegrød
  • 2 dl rasp
  • 1 dl sukker
  • 100 gram smør
  • ½ liter piskefløde.

Fremgangsmåde

Smelt smørret på en pande, ved mellem varme.

Steg raspen og sukkeret gyldent. Pas på at sukkeret ikke brænder på. Rør godt rundt med paletkniven.

Hæld raspen ud på et bord, eller i en bradepande, dækket med bagepapir. Hak lidt i det imens det køler af. Ellers smelter det sammen til en stor hård klump der ikke er til at tygge.

Kom først raspen og så æblegrøden i en skål.

Pisk fløden til flødeskum og dæk kagen.

Noter

Når man laver æblegrøden til æblekage kan man godt komme lidt mindre sukker i selve grøden. Knasen er jo ret sød i sig selv.

Den skal helst anrettes i skål eller glas lige inden serveringen. Ellers bliver knasen blød. Og der er jo ikke knas hvis det ikke knaser :-S

0
af: Anonymous

Æblekage

En blanding af 100 g grove havregryn, 100 g hakkede mandler og 50 g sukker ristet er osse godt. Den blanding er osse god som drys på koldskål når det igenengang bliver sæson for det.
0
af: Anonymous

Æblekage

Det proevede jeg (havregryn, hakkede mandler og sukker ristet paa panden med smoer) og det var bare PERFEKT! Tusinde tak for tippet ...
0
af: Anonymous

æblekage

jeg elsker din page, du har saa mange gode opskrifter; jeg lavede din æblekage med havregryn knas; det smagte rigtig godt plus jeg har haft knas til overs som er stadig frisk i flere maaneder. Tak, Helle Giddens
0
af: Anonymous

Æblekage

Absolut yndlingsdessert! Men på Lolland, hvor jeg kommer fra, der putter man også let knuste makroner i og så ribsgeleklatter på toppen :)
0
af: Anonymous

Ævelkag'

Det skal prøves i weekenden! takker for video + opskrift :) I øvrigt god detajle med "himmelsk godt" :-D det skal nemlig være lidt sjovt at lave mad! Mvh Heine