1
af: Max M Rasmussen
@
delt

Vinaigrette - olie, eddike dressing

Vinaigrette, eller "olie eddike dressing" som den bliver kaldt, er en meget simpel dressing. Det er en af de opskrifter man skal kunne. Den kan bruges til: tomatsalat, bladsalat, kartoffelsalat, pastasalat, bønnesalat og hvilken salat du ellers kan finde på. Uanset hvad så passer den til. Ok. Måske ikke lige til frugtsalat. Den kan varieres i det uendelige med krydderier, krydderurter og andet.

Simpel vinaigrette - Max M Rasmussen

Ingredienser

  • ½ dl syre (citronsaft, eddike eller balsamico)
  • 1½ dl olie (typisk olivenolie)
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk groft hakket peber (kan undværes)
  • krydderurter og anden smag efter lyst.

Fremgangsmåde

Pisk sennep ud i syren.

Pisk olien i indtil det er cremet.

Noter

Opskriften er overordnet 1 del syre til 3-4 dele olie, og en smule sennep til at samle det hele med.

Overholder du det, kan du gøre det som du har lyst til. Du kan tilsætte: 

Ekstra ingredienser

  • 1 spsk Honning
  • Revet eller knust hvidløg
  • Hakkede kapers
  • 10 g krydderurter (1 bdt) persille, dild, koriander, purløg, estragon, kørvel, oregano, timian, basilikum eller hvad du nu har af friske eller frosne krydderurter. Du kan stort set blande dem som du har lyst til, og hvad der passer til. I en snæver vendning kan du bruge tørrede krydderurter, men så skal dressingen trække lidt længere.
  • Finthakket løg, forårsløg, skalotteløg, oliven eller udkernet tomat.