0
af: Bjarne Olsen
@
delt

Ungarsk Gullasch

Ingredienser (4-6 personer mad til 2 dage):

  • 1500 gram okse eller kalvekød. Højreb eller bov
  • 4 msk smør ca.
  • 1 tsk salt
  • 3 gula løg
  • 3 Kødbouillon terninger
  • 2 dl tomatpuré (200g)
  • 12 dl vand
  • 10 fed hvidløg
  • 3-4  rød/grøn/gul peber frugt i mundrette stykker
  • 3 msk paprikapulver, Mild/Sød
  • 1 msk paprikapulver, Stærk
  • 1 msk malet spidskommen
  • 800-1200 gram rodfrugter/grøntsager kartofler, persillerod etc (faste)
  • Sort peber til at smage til evt lidt cayenne peber


Opskrift:

  1. Brug en stor gryde
  2. Skær kødet i tern, ca 2x2 cm.
  3. Skal løg og hvidløg
  4. Løg skæres i halvmåner og hvidløgen hakkes fint.
  5. Kødet steges i smør nogle minutter til overfladen er grå. Tilsæt salt.
  6. Tilsæt løg, hvidløg, paprikapulver och spidskommen. Rør rundt.
  7. Tilsæt tomatpuré.
  8. Tillsæt vand og bouillonterninger.
  9. Skær paprika i grove stykker og læg dem i gryden.
  10. Lad gulaschen koge på svag varme i 3,5 time – 5,5 timer. (på 4 af 12 så det småsimrer)
  11. Skræl kartoflerne/grøntsagerne og skær dem i ca. 1x1 cm stykker. Læg dem i gryden og lad dem koge med i ca 30 minutterl.
  12. Smag til med salt,  friskmalet peberr och evt. cayennepeber indtil den er så stærk den ønskes den.
  13. Server med godt brød til. Gerne surdegsbrød

Noter:

 1. Der er "stjålet" både her og dér på internet for at sammensætte denne opskrift.

 2. Jeg køber selv omkring 1,5 - 2,0 kg kød og skærer måske 3-500 gram fra af sener, brusk mm som jeg ikke ønsker med i den færdige ret. Da jeg var barn fik vi ofte noget "kød" som dårligt gik at tygge så det gider jeg ikke. Det skal være mørt som varm smør i solen.

 3. Bruge penge på paprika. paprika er rettens hjerte så sæt alle sejl til for at finde den bedste af det bedste.