95
af: Max M Rasmussen
@
delt

Anne's chokoladeballade - chokoladekonfekt

Chokoladaballade bagt i hjerteform - Max M Rasmussen
Normalt bruger jeg ikke andre madbloggeres opskrifter. Det gør jeg nu heller ikke helt denne gang, men jeg er helt klart inspireret af "chokoladeballade" på anne au chocolate's blog. Hun sige at hun har den fra Trish Deseine's chokoladebog hvor den bliver kaldt "melt-in-your-mouth cake". Den er helt forrygene. Alt det gode og så kun 1! spsk mel.

Ingredienser

  • 200 g god mørk chokolade 70%
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 1 spsk mel

Fremgangsmåde

Smelt smørret halvt i en gryde ved lav varme.

Hak chokoladen.

Tilsæt den hakkede chokolade til smørret.

Lad det smelte helt, ved så lav temperatur som muligt.

Kom sukkeret i og rør rundt. Du behøver ikke røre kornene ud.

Tilsæt æggene, og rør dem rundt.

Tilsæt melet og rør det rundt så der ikke er klumper.

Hæld op i 20 cm - 24 cm ringform, smurt  eller med bagepapir i bunden.

Bages 25 minutter ved 180 grader, varmluft.

Har godt af at stå til dagen efter.

Noter

Det er vigtig at bruge en god chokolade, da det er den der bestemmer kagens kvalitet.

Kom evt. revet skal af 1 appelsin i dejen.

Du kan bruge maizena i stedet for mel.

Den skal være tung og tæt, så der skal ikke piskes luft ind i den.

Anne's opskrift er her