315
af: Max M Rasmussen
@
delt

Crème brûlée

Hård karamel, blød creme. - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Crème Brûlée er *den* klassiske dessert. Lækker sprød top. Cremet fyld. Simpel at lave. Få ingredienser, og så er det altid lidt af et show-off at stå med gasbrænderen.

Der findes mange opskrifter hvor der kun bruges æggeblommer. For det første er det spild af mad hvis man smider hviderne ud. For det andet så smager de for meget af æg for min smag. Derfor har jeg lavet denne opskrift, så jeg kan bruge hele æg.

Tommelfingerreglen er at der til en flødebaseret creme skal bruges 1 æg til 2 1/2 dl væske for at det bliver en creme. Du kan skifte 1 æg ud med 2 1/2 æggeblomme for at gøre det samme kun med blommer.

Ca. 8-10 portioner.

Ingredienser

  • 5 dl fløde
  • 2 dl mælk (Kan undværes)
  • 1 stang vanille  (kun kornene)
  • 150 g sukker
  • 3 æg (eller 8 æggeblommer)

Fremgangsmåde

Bland det hele undtaget æggene. Bring det i kog.

Der er tre grunde til at det skal koges. Det smelter sukkeret. Det trækker smagen ud af vanillen. Det gør det nemmere at røre æggene jævnt ud.

Rør godt rundt så det ikke brænder på.

Når det er kølet ned til lidt mere end håndvarm blandes æggene i. Blandingen skal bare være under 50 grader så æggene ikke stivner eller danner klumper. Det gør de ved ca. 55 grader.

Pisk æggene godt ud i flødeblandingen. Hvis der er hele fritflydende rester af æggehvide eller blomme, er der en der kommer til at spise dessert med hårdkogte stykker æg i :-(

Kom ca 1 dl. i hver af de små forme. Jeg bruger som regel en 8 cm ramakin.

Bag i vandbad i ovnen i 30 min ved 150 gr. (varmluft)

Cremen skal stadigvæk være lidt "levret" i midten når du tager den ud af ovnen. Ellers har den fået for meget, og du har lavet en meget sød æggestand ;-)

Dæk til med film, så de ikke tager smag, og kom dem i køleskabet til de skal bruges. Du kan sagtens lave det dagen før det skal serveres.

Cremen skal være stivnet og kold inden du kan fortsætte.

Dæk toppen med ca. 2 strøgne tsk sukker, og brænd forsigtigt med gasbrænder indtil det karamelliserer.

De skal serveres med stivnet karamel i toppen, men cremen skal stadigvæk være kold og stiv nedenunder. Så ikke noget med at stå og dvæle med gasbrænderen.

0
af: Anonymous

Det er en super duper opskrift. Har lavet den flere gange og samme lækre resultat hver gang. Vi elsker bare denne dessert. Den bliver spist meget nænsomt og nydes i fulde drag.

0
af: mirza

Creme brulée er én af mine favorit desserter - har prøvet at lave den med lakridspulver også. Så lækkert hvis man er til den slags.


Jeg må også prøve denne opskrift :)


______________________________

https://www.boege.dk/koekkenprojekt/

0
af: Anonymous

Creme brule

Har lige anskaffet en sous vide suprême, og så at der var en opskrift på creme brule, og jeg kan se på kommentarerne at man let kan gå galt i byen_ men det sker ikke med sv, men opskriften blev demonstreret på eng. Og da jeg er hørehæmmet var det umuligt at høre, men jeg syntes at han satte den i vandovnen 2 gange, hvor længe, hvilken tp. har du nogen begreb om det. Mvh bente
0
af: Anonymous

Sous Vide Créme Brûlée

Faldt lige over ham her, der laver Créme Brûlée Sous Vide. http://www.youtube.com/watch?v=nmHuXaJhRNY Kunne være spændende at kaste sig ud i. :)
0
af: Anonymous

Synes den blev forkert i konsistensen med hele æg

Fulgte opskriften (uden mælk) og kørte det hele gennem en fin trådsigte for at sikre at æggene var helt udpiskede i blandingen inden ramekinerne kom i ovnen....serverede dagen efter, men synes at cremen blev for stiv og er lidt grynet i konsistensen....tilskriver det brugen af hele æg, da jeg ikke har oplevet dette tidligere.... Mvh Henrik
0
af: Anonymous

Helt enig. Denne opskrift duer IKKE. Fulgt den til punkt og prikke, tjekkede ovntemperatur, gav dem i alt 55 minutter og nu efter 13 timer i køleskab og de stadig helt 90% flydende. ØV, der var så mange andre opskrifter jeg kunne have valgt.

Opskriften duer ikke

0
af: Anonymous

Tid?

Hej. Det er nu mit tredje forsøg med denne creme brulee. Den får den tid i ovnen der står, den har stået mellem 5 - 35 timer i køleskabet (de 3 forsøg har fået forskellige tider i køleren) - hvorfor er den så stadig helt flydende, lige meget hvor længe den står i køleskabet? skal den have mere end den halve time i ovnen? Mvh. Tina

Tid?

Hvis den ikke bliver flydende i køleskabet efter max. 6 timer, så har den ikke fået nok i ovnen. Hvis du har et stegetermometer så test evt. temperaturen på din ovn. Almindelige ovne kan godt svinge meget i temperaturen. Ved 150 grader betyder 10 grader meget mere end ved 200 grader. Der er andre på sitet der har lavet den hvor den skulle have 1 time i ovnen. Jeg har testet opskriften i 2 forskellige ovne og ved at bruge et ovn termometer, så hvis ovnen har den rette temperatur og du bruuger varmluft, så passer den ½ time.
0
af: Anonymous

Lige i øjet

Har netop begået en fantastisk creme brule efter denne opskrift. Fulgte den slavisk (også mht. 8 cm ramakiner) og cremen blev perfekt. Tak!
0
af: Anonymous

Legering

Jeg ville nu hælde den varme fløden ned til æggene lidt af gangen så den legere lidt.
0
af: Anonymous

Fløde

Hej Jeg har prøvet opskriften i aften, med et perfekt resultat. Jeg brugte en 38 % piskefløde. Er det muligt at bruge madlavningsfløde - så bliver det jo næsten en sund dessert... Mvh Michael
0
af: Anonymous

Fløde - sund dessert?

Hvis du vil have sund dessert, så spis et æble og drik et glas vand. Piskefløde skal det være - sådan. VH frank
0
af: Anonymous

Fløde - sund dessert?

Det var smart!

Fløde

Det kan du godt, men konsistensen bliver ikke den samme.
0
af: Anonymous

Bagetid

Hej jeg har nu lavet Crème brûlée efter denne opskrift 4 - 5 gange, men jeg synes deter svært at ramme den rigtige konsistens og vil høre dig om der er et tip til hvordan man kan se hvornår de er færdige, sidste gang jeg lavede dem havde de fået 3 timer i ovnen på 100 gr. men uden vand i bradepanden, da min bror som er kok sagde at det var unødvendig og hvis man gør ovnen varmere end 100 gr så bliver det æggestand og ikke Crème brûlée ?, her var det ikke færdige, da vi skulle spise dem far de helt flydende selvom de havde stået i køleskabet i ca 12 timer. igår da jeg lavede dem skulle de have 4 timer i ovnen og her var de færdige, men var blevet brune. jeg har testet min ovn og den varmer fint :) i går da jeg lavede de

Bagetid

De skal være ret fast uden i siderne og blævrende inde i midten. Creme brulle *er* en æggstand. Der er bare sukker og vanille i. Man bruger vandbadet for at sikre sig at det ikke kommer op over 100 grader. Hvis cremen bliv bagt alt for fast, så er den trist. Det er muligt at din bror kan komme dem i ovnen ved 100 grader, men så har han også en prof ovn der kan holde en fast temperatur. Vi andre er nødt til at bruge vandbad.
0
af: Anonymous

Bagetid

Hej Max Tak for svaret jeg laver den med vandbad næste gang :) man kan ikke bruge et stegetermometer og indstille det til en bestemt temp. så man på den måde kan se hvornår de er færdige ?
0
af: Anonymous

creme brulee

Dejlig dessert. Hvis man vil have en glat og fin karamelliseret overflade, er det bedst hvis alle luftbobler på cremens overflade er væk, når den sættes i ovnen. Luftbobler fjernes let ved hurtigt at bruger brænderen inden formene sættes i ovnen, kør ganske enkelt med brænderen og pist væk er boblerne, klar til en glat overflade når sukkeret drysses på. Jeg plejer at drysse rørsukkeret på og så banke forsigtigt på formen og drysse det overskydende lag sukker af. Derfor ingen bobler fordi sukkerlaget ikke bliver jævnt.
0
af: Anonymous

creme brulee

SPURGT!!!
0
af: Anonymous

Tung vanille

Det eneste problem jeg kan se ved denne opskrift er at vanillen synker til bunds. Man kan evt. røre cremen over vandbad til den begynder at tykne, inden den bliver bagt, for så er vanillekornene jævnt fordelt.
0
af: Anonymous

Creme brulée tip

Jeg bruger ikke gasbrænder men sætter ramakinerne direkte fra køleskabet i vandbad i en meget varm ovn, placer pladen i den øverste rille lige under grillen og hold øje hele tiden, det tager ca. 4 min at få sukkeret til at karamellisere. Jeg plejer at drysse rørsukker og lakridspulver ovenpå, det giver en dejlig smag. Tak for en fantastisk hjemmeside med skønne opskrifter
0
af: Anonymous

Creme brulée tip

Faktisk er det lidt "snyd" at bruge brænder, i den klassiske franske opskrift grilles de i ovnen :-) men det er selvfølgelig meget lettere med brænderen....
0
af: Anonymous

Creme Brulée

Fin opskrift, god forklaring. Det har taget mystikken ud af at lave denne dessert. Mange tak. Hilsen Ulla
0
af: Anonymous

Creme Brulée

Jeg kan kun sammenslutte mig Ullas kommentar. Tak for åbenbaringen. Mit liv er nu mere komplet :-) MVH Chris
0
af: Anonymous

Fint nok!

Hejsa, jeg synes du har en fantastisk hjemmeside, og virkelig godt at der er video med, så andre "idioter" ikke klokker i det! ;-) Jeg har lavet Cremé Burleé første gange på en helt anden måde, så jeg glæder mig til at se hvordan din "opskrift" er, og jeg tror med garanti den er bedre! :-) ~ Annika
0
af: Anonymous

Creme brulee med Spam?

Håber du finder en måde at holde spammere ude på.

Creme brulee med Spam?

Til dem der læser det senere så blev kvalimad spammet af en kommantarspammer. Så der kom et hav af idiotiske reklame kommetarer på sitet.... ja det var pisseirriterende, og så sker angrebet lige på et tidspunkt hvor jeg ikke tjekkede sitet i et par dage :-S. Jeg har nu gjort så man ikke kan poste kommentarer med "h t t p : / /" i. Det er forhåbentligt nok.
0
af: Anonymous

Creme Brûlee ala Amélie

Har du set filmen "den fantastiske Amélie fra Montmartre" tror jeg den hedder, med Audrey Tautou... - Jeg giver hende helt ret; jeg synes, at creme brûlée skal være CREMET! Det billede, de der bringer, er for mig en perfekt creme brûlée! Jeg kan se på diskussionerne nedenfor, at det er jeg måske ene om at synes... Ikke desto mindre, hvad vil din anbefaling være, hvis jeg ønsker en mere flydende creme? Mere fløde, eller? Hilsen Caroline - som er vældig glad for din hjemmeside! :-)

Creme Brûlee ala Amélie

Jeg syntes den skal være fast, men blød. Ikke flydende. Nå man stikker skeen i den skal den "skille" med en skarp kant. Den jeg har i billedet til den her opskrift syntes jeg er helt som den skal være. Men du kan da bare lave din creme brulle som du syntes. Madpolitiet kommer ikke efter dig ;-)
0
af: Anonymous

Creme Brûlee ala Amélie

:-D Nej selvfølgelig bliver jeg ikke taget af madpolitiet... Men spørgsmålet til dig var: Hvordan gør jeg den mindre fast/flydende? Er det "bare" at bruge mere fløde - i så fald, ca. hvor meget? Eller er der en anden, bedre måde? C
0
af: Anonymous

Creme Brûlee ala Amélie

Hallo? Any one?

Creme Brûlee ala Amélie

Jamen du spørger jo om hvordan man skal lave en creme brulee forkert. Hvor skulle vi da vide det fra ;-) Bare giv den kortere tid, så bliver den flydende og cremet.
0
af: Anonymous

Creme Brûlee ala Amélie

Som Max skriver, så er det bagetiden du bør justere på. Hvis smagen er som du kan lide den ved at bruge opskriften, så lad være med at ændre på den. Jo højere temperatur - jo mere fast. Så du skal simpelthen bare tage dem ud af ovnen noget før, så de når en lavere maksimalt temperatur og dermed ikke har en mere flydende konsistens end en normal creme brulee. Når det er sagt, så er det næsten kriminelt bevidst at underbage denne dessert :-)
0
af: Anonymous

Creme Brulle

Hvad pokker skete der??+ Jeg kunne simpelthen ikke få blandingen til at stivne. Det fik næsten 45 min ekstra i ovnen, toppen blev da "pæn" men da vi skulle smage var det pjask indeni!!! Skal vandet man stille formene i være varmt, når det hældes på? "Sille" ps. jeg er VILD med brødet!
0
af: Anonymous

Creme Brulle

Hej.:) Det kan være der er kommet vand i cremen, hvilket resultere i at det ikke rigtig kan stivne.:) Michael Kokkeelev/Sjelborg Strand

Creme Brulle

Nu ved jeg ikke helt hvornår du smagte på den. Men den er "blævret" indtil den er kølet af, så det er en mulighed at du ikke har været tålmodig nok med afkølingen. En anden mulighed er at du har fået for lidt æg i. Dvs. ikke har fulgt opskriften præcist. Eller at det har været *meget* små æg. Endelig er det også muligt at din ovn simpelthen ikke er varm nok. Har du haft et termometer i ovnen? Vandet behøver ikke være varmt fra starten, så det er ikke derfor.
0
af: Anonymous

Crème brûlée

Vi har haft lignende erfaringer: Jeg lavede en portion sidste uge efter din opskrift, dog med to hele æg og tre blommer. Der kom også to tynde vanillestænger i, for jeg havde ikke nogen af de fede. Det tog 65 minutter før den var der, men så var den altså også perfekt! Vandet i bradepanden var fra den kolde hane. Ovnens temperatur passer (bekræftet med både den indbyggede stege-probe og et løst termometer). Dog uden varmluft, for jeg vil helst ikke have at toppen tørrer ud. Men opskriften er ellers lige i øjet. Det gavner helt klart når der kommer lidt æggehvide i.

Crème brûlée

Ok. Jeg bruger altid varmluft, til alle mine opskrifter. Så det er nok det der er forskellen. Jeg syntes at udtørringen af toppen ligefrem kan være en hjælp når der skal brændes sukker. Jo mindre væske, jo nemmere karamelisering.
0
af: Anonymous

Crème brûlée

Jeg har ikke oplevet problemer med opskriften som i andre i forhold til tid. Bruger i samme størrelse ramekinere? En anden måde at se om det er færdigt på er, at lige så snart en af dem (og det er altid kun 1 af dem) tager en anelse brunlig farve i toppen, typisk en lille plet, så er de færdige. Minimum 3 timer i køleskab, ellers er alt snorlige.
0
af: Anonymous

Crème brûlée

Kogende vand eller varmt vandt er godt :)
0
af: Anonymous

Creme Brulle

Hej, Tak for en god side! - jeg har haft akkurat samme problem da jeg lavede den til nytår - den fik dobbelt tid i ovnen, men smagte helt fint og var rigtig god da den blev serveret. Jeg tænker om det, med den længere bagetid, kan skyldes at jeg bruger past. helæg? /Thomas
0
af: Anonymous

Creme Brulle

eller brug samme mængde æg og mindre mælk
0
af: Anonymous

Antal personer

Herlig dessert, der altid imponerer. Men portionen rækker altså kun til 6 :-) Jeg bager i kaffekopper, men det tager altså en time før de stivner. Så fortvivl ikke, hvis det ser ud til at mislykkes ved bagning
0
af: Anonymous

Antal personer

Hvis der kun er til 6, så er det fordi du laver for store portioner. Eller, de kan jo aldrig blive for store, men sådan i forhold til hvad der normalt er meningen. Dette forklarer i øvrigt også, hvorfor du skal bage dem længere. Mere masse = længere bagetid.
0
af: Anonymous

Creme Brulee

Hej,har lavet creme brulee til nytårsaften. Den er lavet med tre hele æg.den blev fin som den på videoen. Er prøve smagt. fantastisk. Det er ikke sidste gang den bliver serveret her i huset. Hilsen Britta
0
af: Anonymous

creme brulee

gælder mig til at prøve den :-)
0
af: Anonymous

creme brulee

Åhh !! for en vidunderlig dessert, og let tilgængelig opskrift, uden for mange "dikkedarer" og så kan man jo lave den dagen før.. Skal serverer den i morgen med en hjemmelavet iskugle og lidt varm rabarberkompot... så synger englene... Kh. Hanne Mengel.
0
af: Anonymous

HEJ

Hvor mange er det til?
0
af: Anonymous

hej

jamen det lyder godt men hvor får du vanilje stangen fra ;)
0
af: Anonymous

hej

De tykke vaniljestænger kan bestilles ved www.specialkoebmanden.dk
0
af: Anonymous

hej

Tror at du skal lade være med at forsøge dig med creme brulee hvis du skal have hjælp til at finde vanilje... skovl

hej

Så så ... høflig tone tak.
0
af: Anonymous

hej

Uha uha - du trænger da vist til en sød dessert og et kram. Trine
0
af: Anonymous

hej

Det her er et fredeligt website ingen grund til at kalde andre skovle Vh mig
0
af: Anonymous

hej

Prøv supermarkedet ;)
0
af: Anonymous

hej

jo tak ;D der er bare lidt langt der til men pyt jeg overlever ;P
0
af: Anonymous

Cremefine

Jeg forsøgte at lave desserten med cremefine i stedet for almindelig fløde, da min mave ikke særlig godt ka tåle det høje mælkefedtindhold. Det fungerede super! :) Og hold da k*** hvor smager det godt! Dejlig nemt.
0
af: Anonymous

Hvornår skal de i køleskabet?

Hej. Planlægger snarest at lave min allerførste creme brulee og dine opskrifter plejer at være helt fantastiske. Mit spørgsmål er: når de er kommet ud af ovnen kan man så putte film på med det samme eller skal de køles af inden man filmer dem og putter dem i køleskabet?
0
af: Anonymous

Med hindbær

Super opskrift. Jeg putter friske hindbær i bunden, det smager superlækkert med det friske syrlig til
0
af: Anonymous

Tag temperaturen

Problemer med, at cremen ikke vil stivne, kan man ifølge Heston Blumenthal komme udenom ved at anvende et termometer. Stik termometeret direkte i cremen. Når den har nået præcis 70 grader, skal den ud af ovnen. Med venlig hilsen Thorkil
0
af: Anonymous

creme brulée

fantastisk beskrivelse og godt organiseret video!
0
af: Anonymous

Kan man fryse det overskydende ned??

Hej Max M. Jeg ville høre, om det var muligt at fryse den resterende créme brûlée ned til en anden gang? Mvh Amalie

Kan man fryse det overskydende ned??

Jeg har ikke prøvet. jeg tror konsistensen bliver ødelagt af iskrystallerne. Men det er sikkert en fin is når den er frosset :-)
0
af: Anonymous

SUPER LÆKKERT!

hej.. det var første gang jeg brugte min nye gasbrænder, og også første gang jeg lavede crème brûlée, og jeg ville bare sige at fremgangsmåden var nem at følge, og det smagte supert lækkert!! Der var bare det, at den skulle være i ovnen, i næsten 1 time, men det var vel fordi jeg lavede 6 portioner, i stedet for 8 som der stod ;) Crème brûlée har nu overtaget bananasplittens førsteplads over mine yndlingsdesserter "MUMS" ;)
0
af: Anonymous

Vanilie stang vs. vaniliesukker

Kan man godt bruge vaniliesukker istedet for stangen???? M.V.H Den forvirrede

Vanilie stang vs. vaniliesukker

Vanillesukker er en erstatning, som der som regel ikke er rigtig vanille i. Stangen giver den bedste smag, og det rigtige udseende. Men du kan jo vælge at gøre som du har lyst til. Det bliver stadigvæk en creme brulee
0
af: Anonymous

Vanilie stang vs. vaniliesukker

Oki tak, men jeg spurgte jo bare.........men jeg vil da gerne prøve begge dele :-)

Vanilie stang vs. vaniliesukker

Jeg var skam heller ikke fordømmende. Jeg bruger selv vanillesukker hvor det er nødvendigt og passende. Fx i kager der i forvejen har meget smag og aroma. Men ikke i den her opskrift ;-)
0
af: Anonymous

Cognac

Jeg har med fordel skiftet brænderen ud med cognac, altså helt godt med cognac over sukkeret og så sat ild til det ved bordet, det ser festligt ud og smager godt
0
af: Anonymous

Cognac

Altså ikke helt men hældt :) Hanne fra Kerteminde

Cognac

Er det nok til at karamellisere sukkeret? I så fald lyder der ikke som en helt tosset idé.
0
af: Anonymous

Cognac

alm cognac brænder ikke ved stue temperatur.
0
af: Anonymous

fantastisk!

en opskrift der bare sidder lige i 'maven' ;) Den er super!
0
af: Anonymous

Kan de fryse?

Jeg elsker creme brüle, og din opskrift er super. Men er der nogle der har erfaring med at fryse dem?
0
af: Anonymous

Kamilleblomster

Tilsatte 15 kamilleblomster sammen med vanillen - mums
0
af: Anonymous

Klasse...

Hej Max Tak for denne klasse opskrift, på noget så "simpelt". Fik mig en gasbrænder i julegave og den fik sin jomfru tur her til aften. Det blev en vidunderlig crème brûlée. Med Venlig Hilsen Allan Søgaard Larsen
0
af: Anonymous

Forskel med/uden mælk

Har det slet ingen betydning for konsistens/bagetid/whatever om man tilsætter mælk ? Hvorfor gøre det/ikke gøre det ? Jeg vil jo nødig få ødelagt noget :)
0
af: Anonymous

det brænder på

Hej Hvis du undlader at røre rundt i gryden, og i stedet drysser og fordeler sukkeret ud i mælken og fløden så brænder det aldrig på. Det er dog vigtigt at sukkeret kommer i EFTER du har hældt mælk og fløde i. Der sker nemlig det at sukkeret danner et beskyttende lag så mælk og fløde ikke brænder på. når mælken koger smalter sukkeret og du kan trygt røre rundt. Bakerman
0
af: Anonymous

fremgangsmåde ved større ramakiner

har købt ramakiner der er større - da jeg før jeg læste opskriften tænkte at det var dejligt med meeeere dessert ad gangen ;)... Kan jeg forsøge mig med at hælde 3 dl i hver ramakin og så bage dem længere?
0
af: Anonymous

fremgangsmåde ved større ramakiner

har købt ramakiner der er større - da jeg før jeg læste opskriften tænkte at det var dejligt med meeeere dessert ad gangen ;)... Kan jeg forsøge mig med at hælde 3 dl i hver ramakin og så bage dem længere?
0
af: Anonymous

Mums..

Jeg lavede den igår til min søster, en af hendes veninder og mine forældre... Man hvor smager de godt. Hilsen Line..12 år

Mums..

12 år. Det var ca. den alder jeg havde da jeg startede til frikadellesløjd i skolen. Men vi lavede ikke creme brulee. Så du er allerede foran :-)
0
af: Anonymous

Creme brulée

Imerco har d.d. stadig tilbuddet med en brænder og 4 hjerteformede skåle til kr. 150,- (halv pris) Tak for alle tiders side.
0
af: Anonymous

Vanillecreme og creme brulee

Hej Max Jeg har længe været en flittig besøgende på din side og har da også lavet en stor del af dine skønne opskrifter. Især din vanilleis er fantastisk og ligeledes er vanillecremen. Jeg har læst nogle af kommentarerne og du skriver at man kan opvarme cremen til creme brulee, så vanillekornene ikke synker til bunds. Mit spørgsmål er så: er det egentlig ikke bare at lave din vanillecreme (uden maizena), og så bage den som creme brulee? Eller er jeg helt gal på den?
0
af: Anonymous

god opskrift og beskrivelse

Hej, har lavet creme brulee til 30 i dag efter din opskrift. Det blev knald godt, og jeg er meget tilfreds. Har lavet desserten flere gange før med svingende resultat. Det var lækkert med hele æg, og så må kodeordet være tålmodighed med at lade flødemassen køle nok af. Tak for opskriften.
0
af: Anonymous

VArmluft

Skal det være med varmluft??? Hvis nogen ikke har varmluft, skal den så være længere i ovnen

VArmluft

Behøver ikke være varmluft. Bare giv den lidt længere. Man plejer at sige at der er 10% forskel. Så 33 minutter eller 165 grader er en tilsnigelse af forskellen.
0
af: Anonymous

Kun friske æggeblommer

Brug aldrig past. æg eller hele æg. Brug kun friske æggeblommer
0
af: Anonymous

Cognag...

Nu er jeg jo blevet nysgerrig. Hvordan "flamberer" man sin Crème brûlée med cognac på den gode måde? Jeg skal lave dessert i aften og det kunne være fantastisk at servere en så god dessert med et tvist af cognac.
0
af: Anonymous

Ingen brænder ?

Hej Vi holder spansk søndag med tapas etc og jeg er blevet meget inspireret af din video og opskrift og vil lave din Crème brûlée til dessert i en spansk version Katalansk cremebudding - Crema Catalana. Mit spørgsmål er om jeg kan lave desserten uden brænder? Er det f.eks. muligt at ''brænde sukkeret af'' i en ovn ved grillvarme ? Andre ideer til brændingen ? De bedste hilsner, Ninna M.

Ingen brænder ?

det bedste bud jeg kan komme med at at smelte sukkeret til en karamel og så hælde det på kold creme, og derefter fryse ned.
0
af: Anonymous

Ingen brænder ?

Tak for tippet som jeg vil prøve i weekenden - jeg kan jo lige lade dig vide om det virkede :-)
0
af: Anonymous

Ingen brænder ?

Lige til orientering kan Maxs bud med at smelte sukkeret til en karamel og så hælde det på kold creme godt bruges hvis man ikke lige ligger inden med en brænder. Overfladen bliver ikke så lækker tynd som med en brænder men man får stadig en lækker lidt tykkere overflade som smager vældig godt med cremen :-) mine gæster var tilfredse ;-) Ninna M.
0
af: Anonymous

Creme brulee

Nu har jeg prøvet denne opskrift med æggehviderne i, da jeg tog den ud fra ovnen kunne jeg godt se, det ikke var creme men æggemasse og det smagte også af æg. Er det hviderne??

Creme brulee

Det tror jeg ikke. Jeg syntes at hviderne får den til at smage mindre af æg end hvis man kun bruger blommer. Men den skal jo heller ikke være en creme. Den skal være stiv som en budding. Jo varmere den bliver jo stivere bliver "cremen". Og jo mere du varmer æg op over 85 grader, jo mere fremtrædende bliver æggesmagen. Så mit bedste bud er at der har været for lidt vand i vandbadet så æggemassen er blevet for varm, eller at at den har været inde i ovenen for længe, eller at din ovn er for varm.
0
af: Anonymous

vanilie i bunden

God opskrift, men får små sorte vanilie korn i bunden - nogen idé til, hvordan det kan løses?

vanilie i bunden

Så skal du varme blandingen op i gryden efter æggene er tilsat, indtil den bliver en smule tyktflydende, så kornene ikke synker så nemt. Men så bliver det noget mere besværligt at lave.
0
af: Anonymous

vanilie i bunden

Hvad slags mæælk skal bruges?? Har brugt minimælk og kan ikke få dem stive

vanilie i bunden

Det betyder ikke så meget hvad mælk du bruger. Hvis det ikke stivner har det ikke været varmet nok op.
0
af: Anonymous

Creme Brule

Rigtig god og nem opskrift! dog skulle den have dobbet tid i ovnen, men resultatet er STORARTET! Hilsen Jacob
0
af: Anonymous

opskrift Creme Brulee

Fantastisk opskrift- Både min kone og jeg synes de smager bedre med de hel æg. Hilasen lars
0
af: Anonymous

Fantastisk opskrift, men

Fantastisk opskrift! Jeg er nu igang med at lave den for 3. gang, og den er fabelagtig! Dog vil jeg sige at der skal en smule mindre sukker i. Jeg foretrækker 100-130 g. frem for 150. Det kan godt blive en tand for sødt :) Kanon opskrift !
0
af: Anonymous

god opskrift og beskrivelse

Hej, har lavet creme brulee til 30 i dag efter din opskrift. Det blev knald godt, og jeg er meget tilfreds. Har lavet desserten flere gange før med svingende resultat. Det var lækkert med hele æg, og så må kodeordet være tålmodighed med at lade flødemassen køle nok af. Tak for opskriften.
0
af: Anonymous

Selv til mit bryllup

Vi havde et super smukt bryllup ved stranden med fantastisk mad. Jeg havde besluttet at lave denne creme brulee til alle, stor opgave men endejlig succes. Se billeder fra vores bryllup lige her www.stylefig.com/blog
0
af: Anonymous

Tak for din Opskrift på Crem Brulee

Du er bare så god til at gøre det kort så også jeg kan forstå det, tak for det
0
af: Anonymous

Creme Brule

Rigtig god og nem opskrift! dog skulle den have dobbelt tid i ovnen, men resultatet er STORARTET! Hilsen Jacob
0
af: Anonymous

Vanilje

Når jeg laver denne skønne desert, havner vaniljekornene tit i bunden af de små ramakiner? Hvad kan jeg gøre. Jeg kan jo ikke rigtig røre i den når den står i ovnen? Kasper

Vanilje

Det eneste du kan gøre er at varme cremen op inden du kommer den i formene. Til lidt under 85 grader. Så bliver den cremet og kornene synker ikke. Jeg syntes det er besværligt. Det gør heller ikke meget for smagen, så jeg gør det som regel ikke.
0
af: Anonymous

Vanilie korne synker

Først tusind tak for en super nem og god opskrift. Mit eneste problem er, at når de er færdige, så ligger alle de skønne vanilie korn i bunden ? Er der et trix til at få dem til at forblive "flydende" Mvh Bianca
0
af: Anonymous

Brænder?

Jeg har nu haft min crème brûlée-debut :) Men min brænder er en elendig møg-een. Har du nogen anbefalinger til en god en, der ikke koster kassen? Hilsner AK
0
af: Anonymous

Brænder?

Hej Har lige i dag købt hos EL Giganten sæt med 4 skåle og brænder fin lille en sat net til 50,- Dkr. :-) Model Hotery

Brænder?

Jeg har sådan en lille sølv brænder som man kan købe i køkkenbutikker. Der er ikke noget specielt ved den. Den skal selvfølgelig indstilles rigtig så den får ilt nok. Der sidder en lille ring man kan dreje på. Har den være indstillet rigtigt? Ellers får den ikke ilt nok, og flammen er for kold.
0
af: Anonymous

Brænder?

man kan godt bruge sådan en brænder som man ellers anvender til at fjerne ukrudt med. SK, masser af hils.
0
af: Anonymous

Brænder?

SousVide.dk har en professionel brænder i crome. Den er alle pengene værd.
0
af: Anonymous

Brænder?

Jeg anbefalder dig en brænder der kan købes på hwl.dk De sælger køkkenudstyr til de proffesionele hvor også "private" må handle. mvh LA
0
af: Anonymous

Brænder?

Det hedder en "Torch" !
0
af: Anonymous

Brænder?

Biltema har en god brænder pris 169.kr Svend.
0
af: Anonymous

Halvering af ingredienser

Ville lave det til 4 personer og halverede ovenstående opskrift. Jeg sørgede for at blandingen nåede 75 grader i ovnen (checkede med termometer) og satte det koldt i et par timer. Når man halverer ovenstående opskrift, så skal man ihvertfald ikke "nøjes" med ét æg. Det var noget tyndt sjap, jeg tænkte nok at jeg skulle have brugt 2 hele æg, eller 4 æggeblommer.
0
af: Anonymous

Halvering af ingredienser

Nu prøvede jeg igen idag, halverede ingredienserne, men brugte 2 hele æg i stedet for. Tog det ud ved 75 grader. Toppen var stivnet fint... Det fik lov til at køle helt ned i et par timer. Det var ret flydende i midten. Ikke så meget som da jeg lavede opskriften for 4-5 dage siden, men jeg vil bestemt ikke kalde det en creme. Nuvel, jeg skal måske give det længere i ovnen? Så det når op og blive måske 85 grader? Eller har det en effekt at det køler ned i et helt døgn? Jeg har bare gået ud fra, at når det er gennemkoldt, så kan det vel ikke stivne mere?
0
af: Anonymous

Halvering af ingredienser

Har du prøvet at lave det uden at halvere ingredienserne? Så er det nemmere at adskille hvad der skyldes ingredienserne og hvad der skyldes bagetid og temperaturer. Vh Max
0
af: Anonymous

creme Brulee i folieforme??

Hej, skal lave desserten for første gang til 30 prs. (min datters fødselsdag og hendes dessert-livret). Men bliver i tvivl om jeg kan lave desserten i folie-forme, da jeg ikke har 30 ovnfaste skåle??

creme Brulee i folieforme??

Det skulle ikke vær noget problem. Der er ikke noget syre i creme brulee som kunne give affarvninger. Så jeg ville ikke være bekymret.
0
af: Anonymous

Gasbrænder

Imerco har i øjeblikket tilbud på en lille gasbrænder til 150 kr. Med i prisen er i øvrigt 4 små hjerteforme - perfekte til crème brûlée :)
0
af: Anonymous

Crème brûlée

Jeg lavede desserten efter denne opskrift i sommers og skal nu lave den igen til nytårsaften mums. Håber den bliver god. Første gang prøvede jeg at smelte sukkeret i ovnen. Ingen succes, for vi fik varm dessert, men den smagte nu så godt alligevel, at min datter ønsker den igen og igen. Nu har jeg købt mig en brænder i Imerco til 169kr incl 4 hjerteformede skåle. Nu skal den sidde lige i skabet, for tøsen vil holde fin fødselsdag for pigerne i klassen, hvor, surprise, hun også vil have Crème brûlée til dessert.
0
af: Anonymous

Jeg har bagt i mange år og Créme brúlée samt Souffle har altid været mit hjerte nært. Da min datter blev konfirmeret købte jeg skålene fra Regas og lavede Créme brúlée til desseret. Den dag var bare perfekt! Og det lykkedes at få dem som jeg ville.

Jeg har efterfølgende givet hende flere skåle og fade fra Regas, da jeg er ret godt tilfreds med dem. Så de kan klart anbefales :)