Funnel cake - churros - spanskrør
                                        
                                    Ingredienser
- 100 gram smør
 - 1 kop (2½ dl) vand
 - 1 kop (2½ dl) mel
 - 4 æg
 
- ½-1 liter olie til at stege i
 
Fremgangsmåde
Lav dejen (Fremgangsmåden er den samme som i vandbakkelsesdejen i denne video, til og med æggene er rørt i.)
Bring vand og smør i kog.
Hæld melet i og rør godt rundt indtil det er en sammenhængende dej.
Lad det køle lidt af.
Pisk æggene i ét af gangen.
Kom dejen i en frysepose.
Steg dejen
Varm olien op til 170-180 grader.
Klip et hjørne af fryseposen. Ca. 1cm stort. Heller for småt end for stort til at begynde med.
Pres dej ud af posen og ned i olien i lange stænger. Form og længde har ingen betydning. Kom ikke flere i end at de kan undgå at hænge sammen.
Når de er gyldne på den ene side, så vend dem.
De skal have 5-10 minutter i alt.
Noter
Churros er en variation af en choux/vandbakkelses dej som frituresteges. Den laves over alt i verden hvor man har mel og olie til at stege i :-S
Du kan nøjes med at drysse dem med sukker, men du kan også servere dem med:
Varm chokolade dunkesovs
- 100 gram mørk chokolade
 - ½ liter mælk
 - 1 spsk maizena
 - ½ dl sukker (4 spsk)
 
Varm det hele op i en gryde til det er en tyk sovs.
