Gele af frugtsaft

Ingredienser
- 3 blade husblas
- 300 gram frugt, gerne frossen, fx hindbær
- 3-6 spsk sukker
- 3 dl vand
- saften af ½ citron
Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød.
Kog frugten i vandet 15-20 minutter.
Kom de opblødte husblas, sukkeret og citronsaften op i en skål.
Si frugtblandingen så saften ender i skålen med sukker osv.
Skal geleen være helt gennemsigtigt kan du si saften igennem ostelærred eller et vådt viskestykke.
Rør rundt så alt sukker og husblas opløses.
Lad det køle til stuetemperatur (ca. 2 timer) inden du bruger det til kage, og kom det så i køleskabet. Jo længere det er i køleskabet, jo mere solidt bliver det.
Skal det i forme kan du bare komme det direkte i køleskabet.
Noter
Princippet i en frugtgele er 100 gram frugt til 1 blad husblas giver 1 dl saft.
Sukker er man nødt til at blande i efter behag. Det er forskelligt selv med samme slags frugt. ca. 1 spsk sukker per dl saft er en brugbar tommelfinger regel for det meste frugt. nogen gange skal man dog op på 2 spsk sukker per dl saft. Det er fint at bruge juice.
Det meste frugtgele har godt af at få tilsat noget citron, for at give det lidt bid. Fx 1 tsk per dl. saft.
Du kan ikke lave gele af frisk kivi og ananas saft. Der er enzymer i som ødelægger geleringsevnen. Så de skal koges først.
Jeg leder efter en opskrift på gele - en hel “topplade” som fx på bagerens jordbærtærte?