110
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hjemmebagte isvafler

2 kræmmerhus vafler og en vaffelkegle - Max M Rasmussen
Til store hjemmelavede isvafler skal vaflerne jo naturligvis være hjemmelavede. Jeg overvejede at købe et vaffeljern, men de laver for små vafler. Så prøvede jeg at lave dem i ovnen, men det var svært at styre. Nu laver jeg dem så på pande. De er kun en smule sværere at lave end pandekager, og de kræver næsten det sammen udstyr.

Ingredienser

Giver 5 store vafler

  • 100 gram sukker
  • 100 gram smør, smeltet
  • 2 æg (100 gram)
  • 50 gram mel
  • ½ dl mælk

Fremgangsmåde

Bland det hele sammen og rør rundt indtil sukkeret er opløst.

Steg dem på en pande, på samme måde som pandekager.

Fold dem til kræmmerhuse imens de er varme og lad dem køle af.

Noter

De skal steges på en svag- til mellem-varm pande. Der er meget sukker i dejen så den brænder nemt på. Men de skal have relativt længe.

De skal være så bløde at de kan formes. men det kan de næsten uanset hvad, hvis de er varme. Men hvis der er fugt tilbage i dejen så bliver vaflerne slatne.

Det er svært at vide inden man prøver første gang hvor længe de skal have, så vær beredt på at de første vafler bliver ødelagt! De smager stadigvæk fint, så alt er ikke tabt. Bare rul isen ind og spis dem som pandekager med is.

Isvafler er en af de få gange hvor det er en god idé at bruge en non-stick pande.

Jeg folder dem ved hjælp af en trækegle som er beregnet til den slags. Den på billedet.

De fleste opskrifter jeg har set bruger en tuiles dej. Den syntes jeg er svær at få tynd nok. Den er heller ikke sød nok til min smag. Hvis pandekagerne ikke bliver tynde nok, så er de umulige at forme til kræmmerhuse uden at de knækker. Så løber isen ud :-S

jeg har ikke prøvet at lave dem i vaffeljern, så spørg ikke om det er bedre.

0
af: Anonymous

Hjemmebagte isvafler

vil tro det ville være godt at bage demi et Gode råd jern der bliver de tynde og får et smuk mønster på begge sider :-) hvor efter de kan formes og sættes i en flaskehale til de er kolde.
0
af: Anonymous

Hjemmebagte isvafler

uhmn - gode råd :) det er vist alt for lang tid siden!
0
af: Anonymous

Vaffeljern

De har vaffeljern til 99kr i Aldi i denne uge. ( Uge 24 - 2013) Så nu skal jeg have prøvet denne opskrift af.
0
af: Anonymous

Vaffeljern

Jeg har lige købt en vaffeljern til 50 kr i Aldi. Jeg vil gerne prøve opskriften i dag. Håber, at den er god.
0
af: Anonymous

opbevaring?

hvordan opbevarer du dem og hvor længe kan de holde sig? Vi skal have en del gæster og jeg tænkte at det kunne være smart hvis man f.eks. kunne lave dem en uge i forvejen og så gemme dem, men jeg er bange for at de bliver bløde.

opbevaring?

I en lufttæt pose kan de holde sig længe. Jeg plejer at bruge dem relativt hurtigt så jeg ved faktisk ikke hvor længe. Sorry!
0
af: Anonymous

opbevaring?

tak for svar. Jeg bagte mine første vafler i går, og selvom de blev helt hullede (for meget smør på panden) så blev de dog flot kegleformede. Jeg tænkte at jeg ville lave et lille eksperiment og se hvor længe de kunne holde sig i en pose. Suk! Der var både perfekte sprøde vafler og nogle der var mere slatne i det i samme pose. Allerede i dag var de vaflerne blevet bløde. Mon det var de slatne der ødelagde de gode? Jeg har i øvrigt det omtale vaflebagejern fra melissia til 150kr. Den er udemærket, men det er meget svært at lave tykke vafler, da alt overskuede dej blot vælter ud over kanten. De tynde vafler bliver klart dem der er mest sprøde, men tilgengæld er de så tynde i det, at de umuligt ville kunne holde til at man lagde is ned i dem. så det er virkelig en balancegang mellem (for) tynd og sprød eller tyk og slasket.

opbevaring?

Det er derfor de skal have relativt længe ved lidt lavere temperatur. Så alt væsken kan fordampe ud af dem. Det holder dem sprøde, hvis de også er i en lufttæt beholder.
0
af: Anonymous

gode råd jern

Hej for mange år siden, havde jeg et barn på glutenfri diæt. jeg bagte isvafler i et gode råd jern. den kegle, jeg fik fat i var mere spids. de var rigtig gode... nu er jeg også på gluten og laktosefri diæt, og må igang igen- melet skal nok være Dr. Scärs kagemix.
0
af: Anonymous

Trækegle

Hvor køber man sådan en fætter? :)

Trækegle

Jeg aner faktisk ikke hvor jeg har min fra. Jeg vil tro det er et arvestykke af en eller anden art. Måske en anden ved det.
0
af: Anonymous

Trækegle

Eeej! Har søgt nettet tyndt i går aftes, og tænkte at der så ikke var andet at gøre end at vente på at du svarede så :(
0
af: Anonymous

Trækegle

Specialkøbmanden- i rødovre og østerbro har den. de sender også
0
af: Anonymous

Trækegle

Specialkøbmandens trækegle er meget snæver.Føtex sælger fra 6/6 til 11/6 en melissa isvaffelmaskine med en bred plastikkegle for 150 kr (side 84). Kvalitet ukendt.
0
af: Anonymous

Trækegle

Ellers kan man få en drejer til at lave en. Den ser ikke ud som om den er ret svær at lave
0
af: Anonymous

Trækegle

Efter input herfra fik lavet en smuk trækegle i bøg hos Woodturning.dk - 12 cm lang og 6 i diameter. Det blev 330 kr inkl forsendelse. Mvh Ulla

Trækegle

Jeg mener nu jeg har set dem jævnligt hos isenkræmmere. H.W. Larsen og Kunst og køkkentøj kan sikkert også skaffe dem. Men den findes da i det mindste i udlandet ... http://www.oldworldcone.com/accessories.html http://www.popeilfamilystore.com/vw455.html
0
af: Anonymous

Trækegle

Tag et stykke træ og en kniv. . . .
0
af: Anonymous

Trækegle

Du kan google "wooden cone roller", så dukker der meget op.