183
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hjemmelavet smør, syrnet fløde, kryddersmør og smørbart smør

Smør'e brød - Max M Rasmussen
Opskrift med video -Det smør man køber får vasket smagen ud for at forbedre holdbarheden. Det behøver man ikke med det hjemmelavede, og derfor smager det betydeligt bedre end det man kan købe. Det er også nemt at lave sit eget smør, så hvorfor ikke prøve næste gang der er fest? Her er også et par ekstra opskrifter på hvad man kan bruge smør til.

Ingredienser

  • ½ liter piskefløde
  • ½ dl kærnemælk
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde

Bland kærnemælk og piskefløde i en skål.

Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i 24-48 timer. Indtil det bliver tykt.

Når det er blevet tykt kan du komme det i køleskabet nogle dage indtil du skal kærne smør af det.

Pisk det (det er det der hedder at kærne). Først til flødeskum, og så videre indtil fedtet skiller fra.

Du er ikke i tvivl om hvornår det er sket. Det er skilt i to tydelige dele. En del flydende væske og en stor klump fast fedt der sidder fast i piskeren. Væsken er hjemmelavet kærnemælk, og kan drikkes eller bruges til at bage med. Fedtet er smørret.

Pres så meget af kærnemælken ud af smørret som muligt. Pres det imellem hænderne. Hvis smørret er meget varmt kan det godt være svært at håndtere. Så kom det i en skål koldt vand indtil du kan.

Ælt til sidst saltet ind i smørret. 

En genvej

Et lille hack der både får dette og almindeligt købesmør til at smage af mere.

Kom ½-1 kop (1-2½ dl) kærnemælk i en kaffetragt. Lad det dræne indtil det har en tykkelse som græsk yoghurt. En kop giver ca. 1 dl, eller lidt mindre.

Rør det sammen med 250 gram blødt smør. Jo mere du kommer i, jo mere begynder det at minde om "friskost" Det er godt hvis smørret skal spises som tilbehør til en kødret. Ikke så meget hvis det er til nutellamadder.

Gider du ikke dræne kærnemælk så rør ½-1 dl drænet græsk youghurt ud i smørret. Det smager næsten ens.


Butlerens smør - Beurre Maître d'Hôtel

Ikke en opskrift på smør, men med smør, men et klassisk restauranttrick/opskrift til at pifte en smør op. Du blander:

  • 100 gram smør
  • 15 gram finthakket persille (½ potte af dem med jord fra supermarkedet.)
  • 1-2 tsk citron
  • 1 knivspids salt
  • 1 drys peber

Du kan evt. rulle blandingen ind i bagepapir så du får lange "pølser" af smør. Køl dem ned indtil servering.

Butlerens smør - Beurre Maître d'Hôtel - Max M Rasmussen

Smørbart smør

Pisk 4 dele smør med 1 del olie. Dvs. 80 smør og 20% olie. Du kan bruge smagsløs olie eller jomfru oliven olie som du har lyst til. Jomfruolivenolien er meget gennemtrængende. Så vær varsom med det.

Dvs. ca. 65 gram olie eller 3/4 dl olie til en pakke smør på 250 gram.

Eller 1-2 spsk (1/4 dl) olie til 100 gram smør.

 

Noter

Når fløden har stået med kærnemælken og er blevet tyk, så er det syrnet fløde. Det kan bruges hvor du normalt ville bruge creme fraiche. Bare rør det sammen og sæt det på køl.

Du kan også dræne den syrnede fløde i 12-24 timer og så få en let syrlig og levende mascarpone. Se dræningen i mascarpone opskriften.

Hvis du vil lave amerikansk smør skal du sprænge syrningen over. Bare gå direkte til piskningen. Amerikanerne bruger af en eller anden trist årsag ikke syrnet fløde til deres smør.

Du kan "skylle" kærnemælken ud af smørret ved at holde det nede i det kolde vand imens du ælter det imellem dine hænder. Så smager det af mindre men holder længere. Ligesom det industrielle.

 

Alle de ovenstående metoder kan du naturligvis kombineres til at lave din egen favorit med.

 

Nej ½ potte med jord er ikke i stedet for persille. jeg mener "½ potte frisk persille af den type der bliver solgt med jord." Lad være med at være fjollet!

0
af: Anonymous


Åh... Jeg har det lidt svært med at smørret smager nærmest surt... Min syrnet fløde stod ved stuetemp 12 timer og derefter 12 timer ved 16-18grader, og denne smagte også sur (ikke syrnet som eksempelvis creme fraiche). Har jeg gjort noget forkert?

Kan det have en betydning at jeg har brugt ubehandlet mælk?


Men tak for dine ellers skønne opskrifter, de gør det hele mere simpelt ❤️

Hilsen Karina 

Hejsa. Det skal prøves :) Har tævet alle kommentarer igennem og har kun fundet ud af at man kan bruge frossen kærnemælk.... Men hvis man nu laver en ordenlig røvfuld, kan det så fryses i portioner uden at miste konsistensen optøet? Smider jævnligt købesmør på frys så ved ikke om jeg selv har svaret på spørgsmålet! ;)

Frysning

0
af: Anonymous

Lufttæt beholder???

Når man skal lave syrnet fløde, foregår det så i en lufttæt beholder, når man stiller den til side et par dage ved stuetemperatur?? Og skal man røre i det nogle gange??

Lufttæt beholder???

Bare tildækket med stof eller ligenede, så der ikke kommer støv og den slags i den.
0
af: Anonymous

Lufttæt beholder???

Hej igen tak for svaret, jeg har lige en ting mere: hvordan tjekker man om den har fået nok efter 24 timer, altså hvilken tykkelse skal den have? Eller skal man lade den stå 24 timer mere (48 t.)hvis man er usikker?
0
af: Anonymous

Lufttæt beholder???

Kunne du evt. i samme besvarelse lige sige hvor lang tid holdbarheden er på den syrnede fløde?
0
af: Anonymous

Holdbarhed

Hej Max Tak for endnu en fantastisk opskrift/video. Lyder rigtigt spænende, helt sikkert noget der skal prøves. Men hvor lang holdbarhed har sådan noget smør man selv laver? Mvh Jesper

Holdbarhed

En uges tid i køleskabet burde ikke være et problem. Formodentlig 2. Men du kan jo også bruge det til at stege med, sammen med olie. Og sidst på ugen kan du smelte det og lave klaret smør til at stege i. Det kan vel holde sig en måneds tid.
0
af: Anonymous

Smetana?

Er mellemstadiet - syrnet fløde - dét russerne kalder smetana? Lige siden jeg var i Rusland første gang har jeg søgt herhjemme efter noget der ligner - uden held selvfølgelig! Vi er alt for avancerede til at have sådan noget, som konerne stod og solgte fra tønder på markederne. Vores fødevarmyndigheder havde - sikkert med god ret - lukket stedet og sat sælgerne i KZ-lejr. Men vi overlevede, trods alt ;-). Jeg har nogle få gange lavet noget der lignede, i kulør, konsistens og smag: Gem en 38 pct. creme fraiche i køleskabet en måneds tid over sidste salgsdag. Men det er jo lidt af et tålmodigheds-projekt....
0
af: Anonymous

Smetana?

Det er vist rigtigt. Jeg bruger tit fløde der er syrnet med kærnemælk på supper og den slags. Jo længere det står i køleskabet jo tykkere bliver det. Det starter lidt tyndt, men til sidst kan det smøres på brød.
0
af: Anonymous

Hvis det er noget så er det cremefraiche. Om det så hedder Smetana på russisk skal jeg ikke kunne sige

0
af: Anonymous

Smør

Hej Takker for en hel fantastisk side som vi i hele familien nærmest "dyrker". Kan man bruge fløde som har været frosset til smør?? Mange hilsner Familien Nielsen

Smør

Det burde ikke være noget problem.
0
af: Anonymous

Kärnemälk

Hej Max Fantastisk dejlig side du har - altid förste sted jeg söger inspiration når der skal eksperimenteres i kökkenet. :-) Jeg tänkte jeg skulle pröve med lidt hjemmelavet smör men hvad nu hvis man bor et sted hvor kärnemälk ikke lige er til at komme til. Hvad kan bruges for at syrne i stedet? Creme Fraiche? Tak for svaret. /Kris
0
af: Anonymous

Det kaldes også for kulturmælk i eksempelvis Norge. 

0
af: Anonymous

smør

prøvede at syrne med tykmælk i stedet for det virker lige så godt da det er den samme kultur der er brugt
0
af: Anonymous

Usaltet smør

Kan samme opskrift bruges til usaltet smør?
0
af: Anonymous

Usaltet smør

Ja. Du skal bare lade være med at tilsætte salt. - Max
0
af: Anonymous

Tip til hjemmelavet smør

Jeg bruger et stort lufttæt opbevaringsglas til at ryste/kærne smøren. Min erfaring er at piskningen er noget snavs. Når væsken skiller begynder det tit at sprøjte, når man skal piske smøren helt fast. Hvis man ryster det i et glas, går det efter min erfaring hurtigere end ved piskning (især hvis man laver smør af en liter fløde), og man slipper for ekstra rengøring.
0
af: Anonymous

SMAG?

Ud af 65 kommentarer er der ikke en eneste der omtaler hvordan det hjemmelavede smør smager. Mystisk
0
af: Anonymous

Plasticpose

Jeg syrnede min ½ l fløde i en frysepose. "Piskede/kærnede smørret ved at sætte en lukkeklemme på posen og så ryste den. Det tog højst 3 min. så skiltes fløden ad. Det er let at hælde kærnemælken ud af posen og bearbejde smørret, uden at få alt for fedtede fingre. Vibeke

Plasticpose

Det lyder som en god metode hvis man fx ikke har køkkenudstyr.
0
af: Anonymous

Genbrug

Kan man genbruge kærnemælken man producerer til at lave mere smør? Så man på denne måde slipper for at købe en liter kærnemælk hver gang man skal lave 250g smør.

Genbrug

ja, det kan du. Kærnemælken er fyldt med levende kultur.

Genbrug

Bortset fra det, så kan du komme kærnemælk i en isterninge pose og fryde det ned. Så kan du bare tage en 3-4 kærnemælks tern når du skal lave en ny portion. Det syntes jeg er den nemmeste måde.
0
af: Anonymous

Genbrug

Man skal bare være hurtif til at gemme kærnemælken, for hvis man nøler med det og lader den stå for længe på bordet inden man pakker den sammen så får man en fejl man kalder tellet, den giver en metalisk smag og komme hvis den iltes for meget. mvh. mejeristen
0
af: Anonymous

Økosmør

Jeg har i dag købt økofløde og økokærnemælk, som bliver blandet sammen om lidt. Jeg glæder mig til det videre forløb! Der er ret stor forskel på smør, især den økologiske Harmonie smager alt for surt, hvorimod den fra Naturmælk smager fantastisk. Er det mon fordi Arla ikke har "klemt" al kærnemælken ud af Harmonie'n? Jeg tror jeg vil dele resultatet i to portioner, og klemme den ene mere end den anden. Det bliver interessant :-)
0
af: Anonymous

Økosmør

Hej Jonas. Faldt over din kommentar omkring Harmonie smør. Vi har meget fokus på vores produktkvalitet, så jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre, om det er en generel opfattelse du har af Harmonie smør eller det er noget, du har oplevet en enkelt gang. Mvh Tanja (Arla Foods)
0
af: Anonymous

Hmmm - det er gået galt fire gange...! ;-(

Hej alle - og som sædvanlig, TAK for en dejlig side...! Forlænget weekend i sommerhuset - så var det tid til at eksperimentere...! Øko piske fra Thiese og i første omgang Arla's "almindelige" kærnemælk. Det syrnede fint og efter 24 timer skulle det piskes, men, men, men efter få minutters piskning (håndholdt) begyndte det at skille, hvorefter det samledes igen og blev til en tyk, blank cremet creme fraice. Mantraet var: Du skal bare piske videre, men samme resultat. Ny piskefløde - denne gang "gammeldags" kærnemælk fra Thiese. Samme resultat. For ikke at miste min selvrespekt fuldstændigt prøvede jeg ½ piske uden syrning. Den skilte efter få minutter. Hvad gør jeg galt - er det temperatur, eller...??? Håber nogle af de geniale læsere - eller forfatteren - har en løsning. Kan ikke vente..:! Mvh Erik
0
af: Anonymous

Hmmm - det er gået galt fire gange...! ;-(

det er en håndmixer du bruger? spekulere på om du bruger begge piskere til den, kan være at du får ødelagt smøret igen fordi de 2 piskere går ind i hinanden, prøv at bruge 1 pisker istedet for( kan ikke huske hvad de hedder men dem man stikker i en håndmixer :) )
0
af: Anonymous

Hmmm - det er gået galt fire gange...! ;-(

Tak for idéen - har prøvet først med håndmixer med to ris - derefter "mono"-pisker med et reelt piskeris (tilbehør til stavblender). Jeg er i øvrigt også usikker på piske-hastigheden, det kan være, den har indflydelse...? Erik
0
af: Anonymous

Blomsterberg

Hej Max I går lavede Mette Blomsterberg smør i Det Søde Liv. I hendes version indgår der dog kun fløde og salt. Derfor blev jeg nysgerrig på, hvad forskellen er på at lave det med/uden kærnemælk? Vh.Birgitte
0
af: Anonymous

Blomsterberg

Dansk smør er som regel syrnet. Amerikansk er ikke. Der syrnede har mere smag. Men begge dele er smør.
0
af: Anonymous

Tørring af smørret

Hej Max Hvordan tørrer du smørret efter at du har vasket det i vandet? Mvh Hemming

Tørring af smørret

Fedtet er vanddrivende, så man skal bare ælte det til der ikke kommer mere vand ud. Det skal ikke tørres på nogen anden måde.
0
af: Anonymous

Mit smør vil ikke udskille kærnemælk

Min piskefløde har stået et døgn med syrevækker, dernæst kølet ned til 8 grader. Så har jeg pisket og pisket, det gryner - men udskiller ikke kærnemælken. Jeg har gennem ½ år lavet mit eget smør og det er kikset for mig 2 gange. Hvad gør jeg galt ?
0
af: Anonymous

Mit smør vil ikke udskille kærnemælk

blandingen skal i køleskabet og skal være rimelig stiv i det efter de 24-48 timer. man kan nemt se forskel fra da man satte det ind og efter nogle 1 dag eller 2. Marc
0
af: Anonymous

Mit smør vil ikke udskille kærnemælk

ups sorry havde glemt det vist skal stå på køkkenbordet :) men mener at jeg satte det i køleskabet da jeg lavede det Marc
0
af: Anonymous

Mit smør vil ikke udskille kærnemælk

Det har stået ude på køkkenbordet først - i 24 timer med syrevækker i, til det stivnede, dernæst afkølet ned til 8 grader - helt som jeg plejer. Jeg har gjort det mange gange før med samme fremgangsmåde - men 2 gange er det kikset. Kan det på nogen måde reddes ?
0
af: Anonymous

Smørsmag/syrevækker

Fantastiske opskrifter du har, og hvor er det nemt og lækkert at lave sit eget smør. Jeg er blot kommet i lidt smagsproblemer og håber du måske kan give mig et råd! Vi drikker stalddørsmælk, og fra det skummer jeg fløden fra og laver smør efter din anvisning. Første gang jeg lavede det købte jeg selvfølgelig kærnemælk, men de sidste 6 gange har jeg brugt af mit eget kærnemælk. De første gange smagte smørret himmelsk, men nu har det de sidste gange fået en sår lugt/smag. Jeg faldt over dette gamle notat, kan det være som de skriver, at jeg har fået lavet ikke gode bakterier og skal skaffe mig ny kærnemælk? Kan det skyldes mit ikke pasteuriseret fløde? "Var syrevækkeren derfor først blevet inficeret med bakteriestammer, der gav dårlig smag, gik denne fejl igen i al fremtidig produktion på mejeriet. Medmindre man gik over på nabomejeriet og fik en spand kærnemælk med bedre bakteriesammensætning med tilbage til at starte ny produktion på.
0
af: Anonymous

Mængde

Først og fremmest tak for en fremragende side. Hvor meget smør bliver der ud af ½ liter fløde?

Mængde

Under ½ liter ;-) Jeg har faktisk ikke målt det. Men teoretisk set så er der 10% væske i smør. Og fløde er 38% fedt. Hvis vi siger at fløde vejer 1 kg / liter (det er næsten rigtigt). Så vejer 38% af ½ liter 0,38*500 = 190 gram fedt. + 10% væske. 0,1*190=19. Så den samlede smørmængde er ca 190+20 = 210 gram. Dvs. lidt mindre end en almindelig pakke. Teoretisk set altså. Men jeg tror nu den holder godt nok i praksis.
0
af: Anonymous

Mængde

Fløde mængden i g * flødens fedt % / 82 (smørets fedt %) = smør mængde I saltet smør er der 1,2% salt i. Smør mængde * 1,2% = salt mængde.. Sådan så skulle den hvis være på plads. :) mvh Mejeristen
0
af: Anonymous

vil ikke skille

Hej jeg har kigget på din video og tænkte det skulle jeg da prøve, men det skiller næsten ikke, kun en smule i starten,næsten ingen smør sætter sig fast i piskeren, det ender med at det hele samler sig til en konsistens som meget blødt smør :( pisker jeg for længe ?? eller hvad kan der være galt, bruger det fløde og kærnemælk man køber i brugsen. Tak for en god side. Venlig hilsen Anita
0
af: Anonymous

Kan jeg genbruge kærnemælken?

Hej Max. Tak for en rigtig fed side. Den kærnemælk der er skilt fra - kan jeg bruge den næste gang jeg skal lave smør? Mvh
0
af: Anonymous

Kan jeg genbruge kærnemælken?

du kunne læse den tidligere post i denne tråd der hedder genbrug :) men ja det kan du godt Marc
0
af: Anonymous

Smørkærning

Tak for god video! Hvor lang tid skal det tage fra man begynder at piske til det bliver til smør? Jeg har forsøgt både en smørkærne og en køkkenmaskine, men efter 3-4 timer piskning i begge maskiner ser det fortsat ikke ud til at skille... Jeg har imidlertid ikke blandet med kærnemælk, men bruger meget fed fløde som jeg selv har separeret direkte fra komælk. Den har stået til den blev sur, men jeg har også varmet den til ca 90 grader for at forhimdre bakterier, det skulle man visst også gøre når man ikke køber den pasteuriseret. På brugsanvisningen til min smørkærne står det at man kun behøver at bruge fløde, hvad tror du om det? Taknemlig hvis jeg kan få hjælp!

Smørkærning

Hmmm ... ja det er jo et usædvanligt problem for os der er vant til at købe fra butikken :-S Det tager som regel 5 minutter eller noget i den stil. Det er ikke syrningen der er problemet, for du kan også lave smør af usyrnet mælk. Det er nok nærmere konsistensen af din fløde. Jeg vil tro du har for meget fedt i fløden. Men det er kun et gæt.
0
af: Anonymous

Smørkærning

Tusind tak igen! Efter mange mislykkede forsøg, lykkedes jeg omsider i aften, efter at have stillet om på separatoren til en meget tyndere fløde. Så du havde nok ret med hensyn til at der var for meget fedt i fløden.
0
af: Anonymous

Smørkærning

Dejligt det lykkedes for dig med udkærningen. Dog tror jeg ikke at det har med fedtprocenten at gøre. Mejerierne ligger på godt og vel 40% fløde på deres kærnefløde og jeg har været med til at lave smør på gammeldags kærne med fedt-% på ca. 45% uden problem. Deriomod kan man få problem med udkærningen om fedt% er for lav. At syrne fløden får udkærningen at gå endnu hurtigere. Mvh Kim N , mejeritekniker
0
af: Anonymous

Smørkærning

Jeg kan lige uddybe Kim's kommentar med at efter fløden er varmebehandlet (pasteuriseret) skal den hvile i mindst 4 timer ved 5 dg. C for at krysallisere fedtet igen ellers kan det ikke kernes, det samme gælder iøvrigt for fløde til is, eller fløe til flødeskum. :) mvh. Mejeristen
0
af: Anonymous

Instead of kærnemælke

Hej Max Må lige starte med at rose dig for dit arbejde og dine videoer som gør det hele nemmer at forstå. Jeg ville så gerne forsøg mig med din opskrift på hjemmelavet smør, men jeg bor i Indien og kærnemælk er en by i Rusland – så har jeg et lille problem. Nu tænker jeg så om jeg kunne bruge væsken eller selv yoghurten som jeg i forvejen laver næsten hver dag, det hedder på hindi ”Dahi” og minder mest om det vi kalder yoghurt (mælk kogt, derefter blandet med en god skefuld af tidligere Dahi, stilles derefter lunt i 3-4 time og så har man det Indere ynder at kalde for ”yoghurt”) Selv mener jeg ikke vi kommer i nærheden af yoghurt men det er en anden historie… ved du om dette ville kunne bruges i stedet for kærnemælken, det er jo ... tror jeg nok, syrnet??

Instead of kærnemælke

Hovedforskellen på yoghurt og kærnemølk er at kærnemælken gærer ved omkring 20 grader (stuetemperatur), og yoghurten ved omkring 37 grader (kropstemperatur). Det vil ikke være helt korrekt, men der burde ikke være noget til hinder for at du bruger din yoghurt kultur til at lave smør med.
0
af: Anonymous

Clotted cream

Hej Max Tak for en god side. Nu når du laver smør kom jeg til at tænke om du så har nogensinde (med brugbart resultat) forsøgt dig med at lave clotted cream (engelsk specialitet som bruges på nybagte svines og smager vidunderligt)? Solveig
0
af: Anonymous

Smør af gårdmælk

Hej Fantastisk at kunne dele erfaringer med andre. Jeg er lige begyndt i "ostebranchen" og køber biodynamisk mælk hos en bondemand. Jeg vil gerne lave smør, men har nedenstående spekulationer/udfordringer.... Jeg har lidt svært ved at finde ud af hvor meget af 1 liter gårdmælk der er fløde (38% piskefløde). Jeg har kunnet læse mig frem til at 4,2% mælken er fedt. Piskefløde er normalt 38%. Betyder det så at de sidste 62% er skummetmælk som er blandet op med den "rene" fedt? Er der nogen som ved hvilken fedtprocent den fløde jeg skummer af gårdmælken har? Eller egentlig bare hvor meget jeg kan skumme af en liter og om det kan piskes til smør? Jeg håber at nogen kan hjælpe med mine lidt kringlede spørgsmål. Mange hilsner Anne-Mette
0
af: Anonymous

Smør af gårdmælk

Mælkens fedt beregnes i fedtenheder hvor en 1 g fedt = 10 fedtenheder (FE), når man ved det kan man regne alt ud med fedt procenter. 1 l mælk med 4,2% fedt vejer ca. 1.032 g, så 4,2% * 1032 g = 4334 FE For at finde hvormange g fløde det giver ved 38% divideres dette med 38. 4334 / 38 = 114 g. Fløde v 38% fedt vejer 998 gram pr liter så det giver 113 ml fløde.. Jeg håber det belyser hvordan man regner fedt procenter ud i mælk. Mvh. Mejeristen

Smør af gårdmælk

Gode kommentarer du kommer med. Takker.
0
af: Anonymous

Smør af gårdmælk

Kan man bruge den overskydende kærnemælk til at lave ost af? Er næringsindholdet af af kærnemælken den samme som den man køber? Jeg lavede smørret af usyrnet fløde. Thomas
0
af: Anonymous

Hvidt smør, ikke fast?

Hej Max Jeg har prøvet at følge opskriften og video, men min smørmasse - godt nok klumpet - bliver ved med at være hvid. Jeg har en kraftkarl af Electrolux/Ankersram med 2 ris, men uanset hvad hastighed jeg kører og hvor længe vil klumperne ikke sætte sig i risene og klumperne er hvide som sne. Jeg har fulgt opskriften og fik en syrnet fløde, som jeg kender det fra mit fædreland, kaldes śmietana, og kørt på mid og max hastighed så det sprøjtede. Farven kan afhængig af foder, men massen er ikke så fast som på videoen. Nu har jeg hældt det hele et si foret med osteklæde og givet det vrid. Har du en idee, hvorfor det ikke vil samles. På forhånd tak Jerzy
0
af: Anonymous

Stadig flydende efter 48 timer

Hej, Jeg har haft fløde og kærnemælksblandingen stående nu tildækket i 48 timer ude på køkkenbordet. Det er slet ikke så tykt og cremet som din er på videoen. Det ser nærmere ud som den bare har skildt og fløden ligger i bunden. Nogen idé til hvorfor? Kan det være temperaturen, som er for lav? Jeg prøver bare at lave af den, da jeg gerne skulle bruge smøret imorgen :-) Vender lige tilbage med resultatet.

Stadig flydende efter 48 timer

Det eneste der sker hvis det ikke er syret nok er at smagen bliver mindre syrlig. Har du smagt på det?
0
af: Anonymous

Stadig flydende efter 48 timer

Ja, jeg smagte på det og det smagte mest bare af kærnemælk. Det er nu kærnet - Der var lige en svedperle på et tidspunkt, for det ville ikke rigtig blive stift (1. stadie, flødeskum). Men jeg gav det en chance og en ca. 10 minutter til, og pludselig lå der smør i skålen :-D Så det blev saltet og jeg fik bagt boller på kærnemælken. Jeg må lige sige at jeg har fundet nye steder på Kitchen Aid'en og rundt om, hvor der kan snige sig skidt ind, efter jeg har kærnet smøret :-) På trods af jeg smed et viskestykke over. Og tilsidst - Tusinde tak for en god blog. Det er simpelthen en af de fedeste madblogs jeg kender. Du burde have en eller anden pris :-)

Stadig flydende efter 48 timer

Ja, det skulle meget gerne smage af kærnemælk :-) Og ja, men skal være over det nor det er ved at være færdigt, for man kan hurtigt få kærnemælkstapet.
0
af: Anonymous

Pisket smør?

Hej Max. Jeg kan ikke huske om det var dig eller en gæst her på siden der efterlyste en type pisket smør som var blevet severet til brødet på en restaurent. Tror måske det var Formel B i København, hvis det får en klokke til at ringe? Jeg har været så heldig at opstøve lige præcist denne opskrift. Til 20 pers. 2 pakker blødt smør piskes luftigt. Herefter tilsættes 1 dl kærnemælk og lidt salt, og der piskes yderligere massen er ensartet og luftig. Det er vildt lækkert at severer til fx kuvertbrød. ved middagen, eller for eksempel til en brunch. Rasmus
0
af: Anonymous

Smør

Er der nogen speciel årsag til, at du bruger kærmemælk? Når jeg laver smør, bruger jeg bare en masse fløde, som man jo ind i mellem kan købe billigt nogle dage før udløb - og mit smør bliver superlækkert :)
0
af: Anonymous

Farve

Jeg spekulerede på om det har med fedt procent at gøre at min smør er mere hvid end gul? eller er det fordi den ikke har syrnet længe nok? Bruger man håndmixer som mig skal man helt sikkert være parat til at gøre køkkenet rent :)
0
af: Anonymous

Farve

Farven fremkommer via foder eller hvis der er tilsat farvestoffer. Den typiske gule farve fremkommer når køer spiser frisk græs på marken. Spiser køer hø og kraftfoder vil smørret blive mere hvid i farven.Fedt procenten har ingen indflydelse...siger de kloge :)
0
af: Anonymous

Farve

Jeg ved faktisk ikke hvad der gør farveforskellen.

Farve

Men jeg har en stærk mistanke om at det må være foderet som dyret har fået der bestemmer det.