259
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hjemmelavet varm kakao

Kakao, og den er varm! - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Det er pt. den kolde tid, og der ryger en del varm kakao ned. Så her er opskriften. Ok. Det er måske lidt at skyde gråspurve med kanoner at lave en video til den her, men det er en godt opskrift for de mindste i famillien at gå i gang med.

Ingredienser

  • 1 liter sødmælk
  • 4 tsk kakaopulver
  • 4 spsk sukker

Fremgangsmåde

Kom kakao og sukker i en gryde. Rør klumperne ud.

Kom lidt mælk i gryden. Rør kakaoen ud i mælken indtil der ikke er mere tørt kakao i gryden.

Bring i kog.

Noter

Grundprincippet er 1 tsk kakao, 1 spsk sukker til 1 kop mælk (2½ dl).

Du kan sagtens ændre den med mere kakao hvis du gerne vil have den lidt mere kraftig, eller lidt mere sukker hvis den ikke er sød nok til dig.

kakaopulveret skal røres ud i mælken imens mælken er kold. Det er meget nemmere at undgå klumper så.

Du kan koge en stang kanel med for at få lidt julesmag. En stjerneanis for lakridssmag. Eller lidt revet appelsinskal er også godt.

Det er en god idé at varme den kand op man vil servere kakaoen i. Hælder du varm kakao i en kold kande, så er der både risiko for at den revner, og kakaoen bliver hurtigt kold.

Lader du kanden stå med varm vand fra hanen, så undgår du begge dele.


0
af: Anonymous

Rør sammen med smør

Jeg plejer at smelte lidt smør, som jeg røre kakao og sukker ud i, inden jeg tilsætter mælk. Det giver en rund og meget mere chokoladeagtig smag, efter min mening. I øvrigt en skøn side du har, som jeg tilfældigvis faldt over.

Rør sammen med smør

Det gør jeg også ind imellem, så den kan jeg også anbefale.
0
af: Anonymous

Hvor mange?

Hvor mange personer er opskriften lavet til?

Hvor mange?

Det er umuligt at svare på. Hvor store er dine kopper. Hvor mange kopper drikker personerne hver :-) Er det til voksne eller til børn? Er der også kaffe og te? Kommer der flødeskum i? En stor tekop er på 2½ dl. Så der er til 4 kopper i opskriften. En lille kaffekop er på 1 dl, så der er til 10 kopper. Derudover er dit gæt lige så godt som mit.
0
af: Anonymous

Kakao nemt

Der er mange gode råd her. Lad mig tilføje ét: Her er to krus (1/2 liter) kakao: I en kaserolle fyldes: 2 top teskefulde god kakao (kakao kan stables ret højt på en teske) ;o) 4 teskefulde sukker (det kan ikke stables) 1/2 liter skummet/minimælk (det lave fedtindhold gør, at der ikke kommer 'skind' på kakaoen - og hvis det er kakaosmagen du er kommet efter, så er den der endnu bedre uden tilsat fedt). Og så: det tørre i en kaserolle. tilsæt MEGET LIDT mælk. varm blidt op til ca 80 grader under aggressiv omrøring. når det ligner - og føles - som en meget tyk brun sovs, så tilsæt gradvist resten af mælken - stadig under rimelig heftig omrøring (ikke piskning - den lidt før). og så gør jeg det, at jeg varmer kakaoen op til ca 80 grader (jeg kan ikke lide kogt mælk) og ... mums - med en ostemad.
0
af: Anonymous

Kakao nemt

hov, undskyld, jeg har vidst gentaget mig selv fra forrige. men: Lav kakao ! bedste hilsner /jesper
0
af: Anonymous

Kakao er KUN for mennesker

PS: Giv ALDRIG din hund eller kat kakao - eller chokolade !! Kakao er ren gift for hund og kat, det ødelægger deres lever. Se dette: da.wikipedia.org/wiki/Chokolade#Chokolade_og_dyr
0
af: Anonymous

En tyndere udgave

Min mormor lavede altid denne version blot med vand i stedet for mælk. Vi fik altid mariekiks til med smør imellem man måtte også dyppe kiksene i kakaoen ;-) Fint for dem der ikke drikker mælk eller ikke har tid til at hente det når gæsterne er på trapperne.
0
af: Anonymous

Den bedste opskrift

Hvis du har en expresso maskine så er her min favorit metode: 4 tsk pulveriseret ren chokolade 4 tsk sukker En knivspids salt Et stænk vanille ekstrakt Varm mælken op med expresso steameren og hæld lidt i et glas med chokolade, sukker og salt og rør rundt med et lille piskeris til du får en tyk jævning. Derefter hæld resten af mælken i under rolig omrøring (så du ikke pisker alt luften ud af mælken). Til sidst tilføj et lille stænk vanille. Dette er den absolut mest lækre og luftig varm kakao jeg har. smagt.
0
af: Anonymous

kakao

Hvilket kakao bruger man
0
af: Anonymous

kakao

Hvilket kakao bruger man
0
af: Anonymous

At piske eller ikke at piske

Hej Max, og tak for et væld af inspirerende videoer. Ifølge chefkonditoren på La Glace smelter kakaopulveret, så det er ikke nødvendigt at piske den i mens mælken er kold. Se klippet på http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadguide/tjekguidemad/ECE817947/lav-god-varm-chokolade-som-paa-la-glace/ Mvh Thomas

At piske eller ikke at piske

Ok. Tak for linket. Han kommer kakaopulveret i imens det er koldt og varmer det så op. Det er det samme jeg gør. Så vidt jeg kan se på videoen er hans kakao siet for klumper. Det er jeg for doven til. Det er en af grundene til at jeg rører kakaoen ud i sukkeret. Bortset fra det så mener jeg at det er noget vrøvl at sige at kakaopulveret smelter oven på den varme mælk. Kakaopulver er et pulver :-S et tørstof som ikke kan smelte. Det som kemikerne kalder en heterogen blanding.
0
af: Anonymous

Marsmallows

Måske kunne man smide et par af dine hjemmelavede skumfiduser i ? Jeg tror det kunne være super lækkert :)
0
af: Anonymous

Kakao drik

Mums tak
0
af: Anonymous

Kakao drik

Er det lige meget viklet kakao pulver ??:)
0
af: Anonymous

Kakao drik

Du skal bruge almindelig rent kakao pulver. Ikke den slags der er beregnet til at blive blandet i mælk til kakaomælk fra fabrikken. Bortset fra det, så er det ligemeget. - Max
0
af: Anonymous

Veganer kakao

Her er min opskrift på nem, hurtig og super lækker Veganer/laktose fri kakao😊 Start med at fylde den kop det skal være i med rismælk, hæl det så over i en beholder og varm den i 2 min på Max i mikrobølgeovnen. Imens tag 1 stykke ren chokolade 70%+ og knæk i små stykker og tilsæt en lille knivspids salt. Tilsæt 2 hele kanel stænger. Hæld en lille sjat af mælken i først og rør til det bliver en jævn masse. Tilsæt så resten af rissmælken og rør rundt...færdig!😄 Lækker kakao på Max 3-min uden at rode😉
0
af: Anonymous

Tilføjelser

Jeg plejer at putte lidt vanilje eller kanel i! <3
0
af: Anonymous

En lille korrektion...

Jeg har endnu ikke oplevet at kakao klumper hvis man rører det ud i varm mælk/vand. Derimod har jeg prøvet flere forskellige typer kakaopulver, hvor der bagpå pakken står, at det skal røres ud i varmt/kogende væske. Jeg skulle jo prøve i koldt - og resultatet blev, at det klumpede sammen øjblikkeligt. En tur i mikroovnen hjalp intet, så jeg var nødt til at mase klumperne gennem et dørslag.
0
af: Anonymous

En lille korrektion...

hej mit navn er ole..... jeg synes det ser dårgligt ud, jeg plejer at bruge pulver:) MEN!!! det ok:)
0
af: Anonymous

Cocio

Jeg læste et interview, med Direktøren for Cocio, som forklarede, at måden de laver Cocio på, er bare Sukker, 100% Kakao pulver, og Mælk, de lader det bare koge i 30 Minutter, så Sukkeret afgiver lidt Karamel smag... Selv laver jeg det i Microovn, gider ikke til at vaske en gryde af :P 1:10 i Microovnen, med 33 cl Mælk, hvis det er med henblik på at drikke det koldt (Elsker kold Kakao), og det er nok til at få det til at smage af Cocio! Jeg bruger dog Stevia eller Honning! Hvis jeg vil have rigtig varm Kakao, giver jeg den 2:20 i Microovnen, og så holder den sig varm i circa 35 - 45 Minutter, det har jeg ikke oplevet, når jeg laver det i en Gryde...
0
af: Anonymous

Kan det tænkes at koppen er varm pga mikroovnen og derfor holder det sig varmt længere?

0
af: Anonymous

espresso maskine kakao

Det er altid et hit hos de små at lave en varm kakao til dem, når nu de voksne får sig en latte/cappucino etc. i et glas (2-3 dl størrelse) lægges følgende: 2-3 stykker mørk chokolade 1 tsk sukker en knivspids nescafe (det er jo til børn :-) fyld 2/3 op med mælk og skum som du ville lave almindelig mælkeskum (mikro-skum) Det bliver den lækreste/blødeste kakao, med en super chokolade smag - mums! /Jakob
0
af: Anonymous

Lækkert!

Prøv med en smule chili eller kanel i.. Det er super lækkert!
0
af: Anonymous

Kakao uden klumber

Jeg laver kakao næsten hver dag, og gør dette: to krus (en halv liter): to top teskefulde kakao fire testefulde sukker en halv liter mælk 1: alt tørstof i kaserollen 2: så det ikke klumper, så tilfør MEGET LIDT af vædsken i første ombæring (hvis det klumber, så er det fordi du har for meget vædske) 3:det skal være som en tynd grød 4:rør, og vent på at sukkeret er opløst (så skurer det ikke mere) 5:når 'grøden' er klar og blank så kommes mælken i. 6. varm op til ca 80 grader (jeg synes at kogt mælk smager grimt)
0
af: Anonymous

Herlig video

Tak for en video mere, de er altid gode Men jeg tænker, at når vi bliver færdig med at nyde kakaoen, skal vi så ikke tjekke om svinesiden er færdigsaltet og klar til at blive røget? Keep up the good work
0
af: Anonymous

Undgå klumper

Bland lidt af mælken, kakao og sukker i en meljævner, så undgår du klumper
0
af: Anonymous

en enkelt kop cacao

Nu har jeg godtnok ikke læst alle kommentarerne igennem, så hvis den er der i forvejen, så beklager jeg, men den gamle opskrift fra cacaokartonen mangler da vist. Jeg skriver efter hukommelsen, så ret mig hvis der er fejl: 1 tsk cacao blandes med 2 tsk sukker og røres ud i lidt kold mælk. Koppen fyldes op med kogende vand. Velbekom jer