1
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hurtig kogning af kikærter i trykkoger. Uden iblødsætning.

Kikærter er billige, sunde og kan bruges til et utal af retter. Desværre skal de sættes i bløde mange timer før man kan koge dem. Hvem af os husker det? Så ender det som regel med kikærter på dåse, eller med at lave noget andet. Heldigvis kan man tilberede dem på under en time med en trykkoger.

Ingredienser

  • 400 g (½ l) tørre kikærter
  • 1½ l vand

Fremgangsmåde

Kom ingredienserne i trykkogeren.

Trykkog  stille og roligt i 40 minutter.

Du kan vælge at lade trykkogeren køle ned af sig selv, eller du kan køle den ned under den kolde hane.

Noter

Kikærterne svulmer op til dobbelt vægt når de er kogt. Så de suger en hel masse vand. Det eneste problem man kan støde på, er hvis alt vandet bliver suget på af de tørre kikærter. Så brænder de på. Derfor skal man sørge for at der er vand nok i trykkogeren.

Grundprincippet når man skal finde ud af hvor meget  vand der skal i trykkogerne er 1 del kikærter til 2 dele vand, så der er nok til dem. Og så ca. ½ liter vand til til gryden, så den ikke koger tør.

En anden måde at måle det op på er ved blot at sikre sig at der er 5 cm til 10 cm fri vand over kikærterne.

Trykkogte kikærter - Max M Rasmussen
Ukogte kikærter - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Resource spild! Pas på klimaet!