1
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hvide asparges med hollandaise - lokal markedsdag - kvalilog_2

Hvert år når vinteren tilsyneladende er uden ende så er asparges en af de første nye grøntsager der kommer i sæson. Det gør mig i lige godt humør hvert år. De grønne asparges er gode at bruge med andre retter, men de hvide asparges kan man spise næsten uden at gøre noget ved dem. Fx kogte og med lidt smeltet smør og en skive citron. Eller som her med hollandaise og lidt af årstidens andre grøntsager som pynt.

Ingredienser

4 portioner

  • 12 stk (1 kg) hvide asparges

tilbehør

  • lidt purløg, snittet
  • 4 radisser
  • 1 rødløg
  • smør
  • salt
  • kogte kartofler (kan undværes)
  • 4 pocherede æg (kan undværes)

hollandaise (se min opskrift her)

  • 3 æggeblommer
  • ½ citron, saft af (2-3 spsk)
  • 250 gram smør
  • lidt vand (kan undværes)
  • ½ tsk salt
  • lidt hvid peber (kan undværes)

Fremgangsmåde

tilbehør

Hvis du vil have kartofler til, så skræl dem og sæt dem over først. Når de koger så gå i gang med resten.

Skær løgene i halve ringe. Lad dem simre ved lav varme i smør indtil de er gyldne og gennemsigtige. Mindst 10 minutter.

asparges

Bring 1-2 liter vand i kog. Tilsæt 1 spsk salt per liter.

Skræl aspargesene fra toppen og ned.

Knæk bunden af. Den er hård trevlet og sej.

Kog aspargesene i 7 minutter. Hvis de er tykke så kom dem i imens vandet et koldt og lad dem varme med op. Er de ikke så tykke så kom dem i når vandet koger.

anretning

Snit purløgene fint.

Skær radisserne i så tynde skiver som din kniv tillader.

Pocher 4 æg. Eller endnu bedre, pocher dem i god tid inden og læg dem i koldt vand til du skal bruge dem. Der kan du så varme dem op i det kogende aspargesvand et par minutter når aspargesene er fjernet fra vandet.

Kom en skive skinke i bunden af tallerkenen. Jeg bruger lufttørret Parma i videoen. Men en kogt skinke er også fin, og nemmere at skære.

Anret så pænt som du orker. Fx som i videoen.

Noter

Alt tilbehøret kan undværes. Det eneste vigtige er asparges og hollandaise.

Føler du dig helt doven kan du snildt servere de kogte asparges kun med smeltet smør og en citronbåd

Færdig og lækkert - hvide asparges med hollandaise, gemuse og et pocheret æg. - Max M Rasmussen
Ingredienser - Max M Rasmussen