emner:
mere ...
Italiensk Grøntsags Tomatsauce til Pizza og Pasta

En god tomatsauce gøre hele forskellen. Hvad enten den skal dække en pizzabund eller den skal på en portion pasta. Man kan finde opskrifter med ovnbrunede tomater, ost og vin. det syntes jeg ikke er nødvendigt. Min opskrift er simpel, men der gemmer sig også et par hemmeligheder i den.
Ingredienser
- 1 dåse hakkede tomater, eller 250 gram friske
- 1/2 løg
- 1/2 peberfrugt
- 1-2 fed hvidløg
- 1 tsk vineddike (Første hemmelighed)
- 1 tsk sukker (Ja det er den 2. lille beskidte hemmelighed)
- 1 tsk tørret oregano
- salt (ca. 1 tsk)
- peber
Fremgangsmåde
Hak grøntsagerne til grove tern.
Hæld det hele i en gryde.
Kog det en time eller to tid, til det er godt blødt. Spæd op med vand hvis det bliver for tykt.
Hvis du ikke kan lide klumper, så kør en stavblender igennem.
Smag til med salt og peber
Pizza sovsen
Jeg er spændt på sovsen til pizzaen i hører vi skal have pizza til aften og dejen er langtids hævet meget spændt men koger den ikke så længe som i anbefaler jeg ladere den simrer ca 15-20 minutter hilsen Ing:)
Faktisk skal sukkeret i fordi at tomater indholder syre, og derved neutraliseres det. Det giver tomaterne mere sødme og fremhæver i øvrigt også de andre ingredienser :)ikke korrekt.
Sukker neutraliserer ikke syre. Ligesom salt, bitter/besk eller umami heller ikke gør. Ved at tilsætte sukker, bringes en bedre balance mellem de forskellige smage, og derved undgås for meget dominans af kun en smagstype.Ja det er sandt, det ændrer vores opfattelse, men det ændrer ikke syre-balancen... Dertil kan man derimod bruge lidt bage-soda, det neutraliserer syren :)
-Ole