296
af: Max M Rasmussen
@
delt

Kagecreme - konditorcreme

Kagecreme til lidt trifli - Max M Rasmussen
Opskrift med video - En af de mest fleksible cremer er den almindelige kagecreme. Det er blot en vanillecreme med lidt maizena i, men det gør den super robust og fleksibel.

Ingredienser

  • ½ liter fløde
  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 1 spsk vanillesukker
  • 2 spsk maizena

Fremgangsmåde

Hæld maizena op i en gryde.

Hæld lidt fløde i, og rør alle klumperne i maizenaen væk.

Hæld resten af ingredienserne i.

Varm op under omrøring indtil det er cremet. Du er ikke i tvivl.

Noter

Hvis du ikke er så vant til at lave cremer selv, men blot køber et brev med pulver i et supermarked, så er det kagecreme du får ud af de breve. Bortset fra at smagen jo overhovedet ikke kan sammenlignes.

I modsætning til den almindelig vanillecreme, så er kagecremen ikke særlig følsom over for varme. Det er også derfor man kan bage med den. Maizenaen forstærker æggedelene så de ikke klumper sammen.

I videoen er min fremgangsmåde lidt anderledes. Det er blot fordi jeg er for doven til at vaske en skål af til at veje op i. Så jeg gør det direkte i gryden. Men princippet er det samme. jeg rører maizenaen ud først med lidt fløde, så den ikke klumper.

Variation

Denne creme kan bruges direkte alle steder hvor der skal bruges kagecreme. men hvis du har en opskrift hvor den ikke skal bages, så er det tit godt at tage en portion af denne kagecreme og blande med flødeskum af ½ liter fløde. Den bliver mindre sød og mere luftig.

Den variation er godt til frugtsalater, trifli, lagkager, som fyld i vandbakkelser osv.

Hvis du bruger hjemmelavet vanillesukker, så kan din creme godt blive lidt brunlig, da vanillestængerne farver. Smagen er stadigvæk lige god.

0
af: Anonymous

 Kan  Man  lave kagecremen med mælk og   Bruge den til en lagkage jeg vil lave cremen i forvejen kan jeg det  mælk 

 Kagecreme 

0
af: Anonymous

Hvad gør man hvis der kommer klumper i ??? kan man gør et eller andet så der ikke er klumperi den eller skal man lave en ny creme?


0
af: Anonymous

NOGEN DER KAN HJÆLPE?

kan man på en eller anden måde få klumperne til at forsvinde eller skal man lave ny creme???

0
af: Anonymous

En æggeblomme kan røres i. 

0
af: Anonymous

Ja vi brugte en stavblender


0
af: Anonymous

Nej!!! Passer cremen....så er den løst...

0
af: Anonymous

fryseegnet?

Kan cremen mon fryses? og bliver den stiv nok til en lagkage som smøres op med smørcreme?

fryseegnet?

Hvis du er bekymret for om den bliver stiv nok kan du komme en ekstra spsk maizena i. Men prøv den evt. først uden.
0
af: Anonymous

fryseegnet?

Hvis du ser på opskriften på hjemmelavet vanillieis vil du se at opskriften stort set er den samme.Hvis du ikke har en ismaskine skal du dog være opmærksom på at cremen skal røres ofte under indfrysningen ellers bliver den stenhård og meget "iset". Smager dog stadig godt. Med venlig hilsen Juana.
0
af: Anonymous

Kartoffelmel

Jeg lavede den med kartoffelmel og brugte den til en jorbær tærte - det blev helt super og det søde passer perfekt med det sure i bærene :)
0
af: Anonymous

Husblas

Er det mon muligt at tiføje husblas til denne opskrifså cremen også biver skærefast ?
0
af: Anonymous

Hej

Kan man lave den dagen i forvejen ?
0
af: Anonymous

Hej

Den kan snildt holde sig i en 3 dage.
0
af: Anonymous

WOW!

Ej, hvor jeg glæder mig.. Har siddet og læst, over et par dage, rigtig mange opskrifter.. Jeg starter med denne kagecreme.. og så ser vi.. Fantastisk side!! Maria
0
af: Anonymous

WOW!

Num num og yum yum.. Det er VIRKELIG godt..
0
af: Anonymous

WOW!

Og jeg laver den stadig!! Aldrig mere pulver!! Num!
0
af: Anonymous

Kan man bruge rørsukker

Hej. Har tænkt mig at prøve denne opskrift, da jeg er lidt træt af kagecreme fra brev. Kan man bruge rørsukker i stedet for det hvide sukker?
0
af: Anonymous

Kan man bruge rørsukker

Det tror jeg godt du kan, cremen vil nok bare blive mere brunlig at se på.

Kan man bruge rørsukker

Der er ikke noget teknisk til hinder for det. Men prøv at lave den med almindeligt hvidt sukker først, så du har noget at sammenligne med. Den smager meget anderledes end pulvercreme i forvejen.
0
af: Anonymous

Sukkerindhold

Tak for opskriften - og videoen, det er altid rart at have "set" det før man selv gør det. Super let opskrift, og cremen fik perfekt konsistens, tyk og cremet og blank, endda inden nedkøling. Men - jeg synes den er meget sød! Så næste gang vil jeg nok prøve at bruge væsentligt mindre sukker, og tilsætte korn af en vaniliestang til at give den et ekstra vaniliepift (havde desværre brugt alle husets reserver på det område til jul). Men en ting er i hvert fald helt sikkert - slut med at bruge pulvercreme i fremtiden.
0
af: Anonymous
Jeg er glad for du skrev den var meget sød.  Jeg kom 60 gram sukker i og den var perfekt :-D
0
af: Anonymous

Alternativ til maizena

Kan man komme almindeligt hvedemel i istedet for maizena?
0
af: Anonymous

Alternativ til maizena

Ja det kan man godt.

Alternativ til maizena

Det kan du sagtens. Og hvis den ikke skal varmes op igen, så kan du også bruge kartoffelmel. Mere om creme her: http://www.kvalimad.dk/artikler/alt-om-aeggecreme
0
af: Anonymous

Ved brug af hvedemel, kan det være en fordel at "riste" vand/smør/mel blandningen i gryden 1 minuts tid, på god varme efter den er samlet. Så kan man "brænde" lidt af melsmagen væk. Men det kræver lidt overarm at røre så stiv en masse så længe :-)

0
af: Anonymous

Hov sorry - forkert opskrift 8-)

0
af: Anonymous

Super lækker og nem creme

Hej, har lige lavet cremen. Den blev helt fantastisk! Slut med at købe færdig lavet. :o) Fedt du har lagt en video op... Vh Frank
0
af: Anonymous

Saccrose/fructose/sorbitol fri!

Hej Jeg har tænkt mig at bruge dextrose istedet for sukker. Vil det virke? Og vaniljestænger istedet for pulver? Desuden vil jeg høre om man kan tilføje kakao til den? Ikke chokolade!! Hvis ja, så hvorledes? Tak

Saccrose/fructose/sorbitol fri!

Du kan sagtens bruge ½ stang vanille i stedet for vanillesukker. Kakao vil gøre den lidt grynet, men det er ikke noget praktisk problem. Chokolade er finere malet end kakao. Derfor kan man ikke mærke grynene. Dextrose ... ingen anelse.
0
af: Anonymous

Fastelavnsboller?

Hej:-) Kan cremen bruges i fastelavnsboller?? Vh Stine

Fastelavnsboller?

Ja, det kan den sagtens.
0
af: Anonymous

Fastelavnsboller?

Tak! Den smager himmelsk:-)) Og dejligt med din video:-))
0
af: Anonymous

Fasthed

Hej Kan denne creme bruges i kager som skal overtrækkes med fondant. Er den fast nok til det ? Ellers en super hjemmeside.

Fasthed

Den er godt til lagkage og imellem bunde. Men ikke som overtræk. Der bruger man traditionelt en smørcreme. Det vil dog sikkert virke fint at blande en den af denne creme med en del smørcreme.
0
af: Anonymous

Kan den bruge til en etage-kage?

Hejsa Jeg skal lave en 2 etages / 3-lag-pr etage fondant dækket kage... Ville denne creme kunne bruges eller ville den flyde ud? Mvh Birgit
0
af: Anonymous

Kan den bruge til en etage-kage?

Ja, den er velegnet til lagkager.
0
af: Anonymous

Maizena ?

Når i nu skriver Maizena, refereres der så til alm jævner, eller majsstivelse ? ps. er lige faldet over hjemmesiden for få timer siden, og er allerede en stor fan.

Maizena ?

det er Maijsstivelse jeg mener.
0
af: Anonymous

Maizena ?

OK mange tak. Var meget i tvivl eftersom maizena udbyder utroligt mange produkter. Jeg har lavet med maizena jævner eftersom jeg var i tvivl. Så nu må vi se hvordan det udvikler sig. Mvh Shaun
0
af: Anonymous

Maizena ?

Maizena er firmanavnet. De udbyder mange produkter. Jævneren er blot en kartoffelmel, så den har ikke noget med Maizenamel at gøre. Man kan jo til enhver tid blot læse produktangivelsen på bagsiden, så er man ikke i tvivl om hvad det er man køber.
0
af: Anonymous

Maizena ?

Når folk skriver maizena er det majs stivelse der er ment... Det ved alle der har lidt med mad at gøre.
0
af: Anonymous

Maizena ?

Det er da noget forfærdelig vrøvl.... Det er vidst et spørgsmål om man følger med udviklingen eller ej. Marizena og majsstivelse er på ingen måde fællesnævner.
0
af: Anonymous

Maizena ?

godt ord igen... tal da endelig ned til folk

Maizena ?

for mennesker i min høje alder er maizena synonymt med majsstivelse. Alt det andet nymodens halløj kender jeg ikke noget til.
0
af: Anonymous

Kagecreme tips

Man kan da sagnets bruge kagecreme til macaroner? Jeg ville gerne lave dem i jordbaersmag (kagecremen), men er det ikke "nemmere" at bruge marmalade eller jordbaergroed som direkte blandes med kagecremen - istedet for friske baer.
0
af: Anonymous

Kagecreme

Hej Max. Hvad kan det skyldes at cremen ikke bliver tyk, selvom den koger op, og bliver taget af varmen igen mens jeg rører. Mvh GRK

Kagecreme

Hvis den slet ikke bliver tykkere så er det fordi du har glemt at komme æg og maizena i :-) Hvis du syntes at den bare ikke er tyk nok, så prøv at komme den på køl i køleskabet nogle timer.
0
af: Anonymous
Hej, håber lige der er hul igennem. Hvad hvis den ikke bliver tyk nok af at stå i køleskab, kan jeg gøre noget? Vh Ditte
0
af: Anonymous

Evt. med lidt bær i?

Hej, Er der nogle gode fif til hvordan man kan få en kagecreme med jordbær/hindbær og chokolade? Fik en rigtig lækker lagkage fra en konditor, hvor der var et lag creme med jordbær og et med chokolade, men er usikker på hvordan dette kan laves.
0
af: Anonymous

Evt. med lidt bær i?

Hej du. Jeg har tit lavet bærcreme/mousse og chokoladecreme i mine kage og det er altid et hit. Bærcreme: Kog og mos de bær du vil bruge i lidt vand. Tilsæt sukker (og vanille) efter smag. Køl det godt af (gerne natten over). Pisk flødeskum godt stift og bland bærblandingen i. Vupti - lækker bærcreme. Chokoladecreme: Smelt den chokolade (200 - 300g) du gerne vil have sammen med 2,5dl fløde i en skål over vandbad (Al slags chokolade kan bruges, men kan klart anbefale toblerone eller skildpadder!). Det må ikke koge! Det skal bare smelte sammen til en ensartet masse og så på køl. Det skal være helt koldt inden du pisker det op. Der skal ikke piske så meget før cremen er fast og klar til, at komme i lagkagen. Håber du kan bruge mit svar : ) Mvh. Anne
0
af: Anonymous

Evt. med lidt bær i?

Hej Anne. Din bærcreme må vel mere betegnes som en bærskum, da der jo ikke er creme i. (ej heller hund i hundemad, eller babyer i babymad) Jeg tænker dog at dit udgangspunkt kan bruges, og at bærkompotten kan erstatte fløden i opskriften på denne side. Jeg tænker det kan blive rigtig lækkert Chokocremen du har beskrevet har heller ikke forfærdeligt meget med creme at gøre, men vi er mere over i noget Sarah bernhard. Igen, et godt udgangspunkt til en creme. ;-) Mvh. Pia
0
af: Anonymous

holbarhed

hvor længe kan cremen holde sig?

holbarhed

3 dage til en uge i køleskabet.
0
af: Anonymous

holbarhed

Hej Max, har du set min indslag omkring bær i kagecremen lige ovenfor? Håber du kan svare. MVH Lilian

holbarhed

Hvis jeg ikke kender et godt svar så tier jeg bare stille. Som her :-) Ellers kan du prøve en råcreme med bærrene most og vendt i. Det ville være mit umiddelbare gæt.
0
af: Anonymous

mælk

kan man bruge mælk hvis man ikke har fløde ????

mælk

Ja. Eller en hvilken som helst kombination af mælk og fløde. Men der ryger en stor del af kvaliteten.
0
af: Anonymous

lagkage :D

hej! ville bare lige hører om cremen kan bruges til hjemmelavet lagkage? :)

lagkage :D

Den er endog særdeles velegnet til lagkage ;-)
0
af: Anonymous

lagkage :D

Den er meget tynd. hvordan kan jeg få den til at være så stiv at lagene i lagkagen ikke præsser cremen ud til siderne.

lagkage :D

For det første skal den være køleskabskold. Så bliver den meget mere tyktflydende. Er det ikke nok, så kom mere maizena i. Men prøv lige at køl det ned først. Det plejer altså at være nok.
0
af: Anonymous

lagkage :D

helt enig!!!... har prøvet at lave den, den er helt fantastisk og hvis du varmer den nok op, burde den bestemt ikke være tynd!! :D kh. Simone
0
af: Anonymous

Tynd creme

hej, Jeg har lige fulgt din guide og lavet en ganske fin creme, der var tyktflydende og smagte fantastisk. Jeg har efterfølgende lavet flødeskum og blandet de to ting sammen. Men nu har jeg fået mig en helt vildt din creme, der mest af alt minder om vanille milkshake. hvad har jeg gjort galt/kan jeg nå at rede det? //Nicolaj

Tynd creme

Du har nok ikke pisket fløden tyk nok, eller også har du rørt den for meget rundt i cremen.
0
af: Anonymous

Tynd creme

Hej. Jeg er selv opvokset i Sverige hvor man bruger sk. vaniljesovs (er det samme som vaniljecreme) til det meste og især til æblekager af en hver art. Hvis du blander din vanilliecreme med flødeskum skal den bruges samme dag, ellers bliver den tynd. Aner ikke hvorfor,men det samme sker med vanilliecremen hvis den bliver gemt i køleskab mere end et døgn. Måske er det fordi min gamle svenske creme opskrift er baseret på mælk.Det er langt fedtfattigere og billigere at bruge en vanillecreme baseret på mælk og vanillien giver et godt modspil til alle sure råvarer som rabarber, æbler og friske bær. Med venlig hilsen Juana.
0
af: Anonymous

Hej fedt du skriver til det men jeg vil også gerne lave kringle mad mælk så den er mere fedtfattig men kan jeg godt lave på den i dag og bruge den i morgen uden at den bliver  tynd 

emner:
0
af: Anonymous

Appelsincreme

Hej! Kan du hjælpe mig med at lave en appelsincreme til en lagkage? Vh. Otto.

Appelsincreme

Du skal bare komme reven skal af 1 appelsin i denne creme. Så er det en appelsincreme. Det er vigtigt ikke at få de hvide med da det er meget bitter og ikke smager af appelsin.
0
af: Anonymous

Hindbærmarmelade?

Kan jeg blande hindbærmarmelade i denne creme? Hvor meget marmelade? Og bruge den mellem lagkagebundene?
0
af: Anonymous

Konditorkrem

Kan man bruge sødmælk istedet for piskefløde? Lidt mere fedtfri

Konditorkrem

Ja, men den smager bedre med fløde.
0
af: Anonymous

mango pure

Hejsa:) hvis man kommer mango pure i og kagecreme er flydende,skal jeg så tilsætte mere majsstivelse i?og evt lad den koge igennem?
0
af: Anonymous

lækker creme - husk film på

Hej Max. Super lækker og nem creme, mange tak for videoen. Ville lige nævne at cremen fint kan fryses og at det er en fordel at dække den varme creme med film, så man undgår skind på cremen. Filmen skal lægges helt ned på overfladen og lige efter at den er færdig. Filmen smelter ikke :)Mvh. Hella
0
af: Anonymous

Lakrids-kagecreme

Jeg erstattede vanilien med 2spk. lakrids ekstrakt pulver fra panduro. Meget lækker mild/blød smag til min blåbær/lakridscreme lagkage. Jeg tænkte på - jer der synes den er for tynd. Bruger I spk. måleske? der er normalt mindre i en normal spiseske end i måleskeen. Det bliver sikkert også tyndere, hvis man sparer på fløden..