142
af: Max M Rasmussen
@
delt

Kartoffelpandekager

Jeg eelsker kartoffelpandekager, men havde i mange år svært ved at blive helt tilfreds med dem jeg fik lavet. Enten blev de brændte på ydersiden, eller også var de rå indvendigt. Men jeg fandt til sidst det trick der skulle til for at de lykkedes hver gang.

Ingredienser

3 portioner

  • ½ kg kogte kartofler (helt kolde)
  • 2 æg
  • 2 tsk salt
  • masser af peber
  • eventuelt timian eller andre krydderier.
  • smør og olie til at stege med

Fremgangsmåde

Riv kartoflerne med den grove del af et rivejern.

Bland forsigtigt alle ingredienser sammen i en stor skål.

Kom lige dele smør og olie på panden.

Steg 6-7 stk på en pande af gangen ved rimelig høj varme.

Det passer med en spiseske med top på. Pres dem flade med ske eller paletkniv.

Vend så få gange som muligt.

Så snart de er gyldne er de færdige. 

Noter

Hemmeligheden er at bruge kogte kolde kartofler i stedet for rå, og æg til at holde dem sammen.

Og nej, det er ikke ualmindeligt at bruge kogte kartofler. I den klassiske kogebog Larousse anbefaler de at man bruger parboiled kartofler. Altså et de er kogt delvist færdigt i deres skind og så revet.

0
af: Anonymous

kartoffelpandekager (rösti)

jeg river de rå kartofler, presser væden ud, lægger en fastpresset håndfuld på en varm pande og presser den flade, vender så beggesider er lyse gyldne, så på bagepapir en tur i ovnen, hvor de passer sig selv til de er færdige ca. 20 min. så er de sprøde udenpå og dejlig bløde og lækre inden i.
0
af: Anonymous

Rösti

Prøver lige med at give de rå, revne kartofler (og en smule knoldselleri) en lille tur i mikroen først . . . . Jan
0
af: Anonymous

Nadia

Går de ikke bare i stykker når man river dem kogt
0
af: Anonymous

Nadia

Altså jeg mener om kartoflen ikke går i stykker når man river dem kogt
0
af: Anonymous

Nadia

Ikke så meget som man skulle tro. Men de skal være helt afkølede, ellers gør de. - max
0
af: Anonymous

Kartoffelpandekager Rösti

Glimrende opskrift til, hvis man står med en skål restkartofler: hvem kan f.eks. spise kartoffelsalat af samme mængde kartofler når man kun er to? Jeg lavede kagerne i ovnen, tolv stykker på bagepapir,fordelt over to plader, og bagt ved 170 grader VL i ca. 20 min. Frøs det halve ned bagefter.
0
af: Anonymous

Kartoffelpandekager Rösti

Det er for meget.
0
af: Anonymous

Kartoffelpandekager Rösti

fuck dig
0
af: Anonymous

Kartoffelpandekager Rösti

Dig som ikke vil vise hvem du er. Du er for meget.Og ikke opskrifterne. Palle Greve.
0
af: Anonymous

Røsti

Røsti er lækkert, men kan godt bli kald i midt. Derfor blejer jeg at lave med mere smør der holde på varmen. Tip det er godt!!!
0
af: Anonymous

Kartoffelpandekage

Hej Max Jeg elsker også kartoffelpandekager, og har tænkt mig, at lave det til sønnens studentergilde. Kan man bruge denne opskrift til at lave kartoffelpandekagen som en´stor, der fylder hele panden. Vil du tro, at den vil være fast/samlet nok til, at jeg kan komme til at vende den på et låg for, at få den stegt på begge sider. Da jeg skal ha´ tilberedt en del vil jeg, om muligt, lave den dagen før og varme den på dagen. Venlig hilsen Anita

Kartoffelpandekage

Ja. Jeg tror den vil være god til det. Bare giv den et længere stykke tid ved lavere varme.
0
af: Anonymous

Barndoms minder.

Kan huske fra min barndom, at min mor lavede dem af og til. Dertil fik som tilbehør Æblemos og sukker. Det var og er stadig gode sager. forsæt endeligt det gode arbejde.
0
af: Anonymous

antal

Hvor mange bliver der ud af dem ?? Altså hvor mange personer er der ca til ??;)

antal

hvis du beregner 200 gram kartofler per person så plejer det at passe i et måltid. Så 5-6 personer.
0
af: Anonymous

røsti

Jeg lærte at lave røsti, da jeg boede i Schweiz, og da brugte man de kogte kartofler, man havde tilovers fra i går, tilsatte løg og æg, stegte på panden i olie, så var der røsti :-)
0
af: Anonymous

Ikke kartoffelpandekager

Det, du omtaler her, har intet med kartoffelpandekager at gøre. Rigtige kartoffelpandekager er usødet pandekagedej iblandet revne kartofler. Det er meget udbredt i Sverige, hvor det typisk serveres med røget flæsk og tyttebær (Raggmunk med fläsk). De revne kartofler er med til at gøre pandeklagerne ekstra sprøde.
0
af: Anonymous

Ikke kartoffelpandekager

Det er da kartoffel pandekager hvad vil du ellers kalde dem. Nadia
0
af: Anonymous

Stakkels rösti

Det, du laver, er vel nærmest kartoffelfrikadeller..;-) Den rigtige smag og konsistens (blød/sej indeni og sprød udenpå) opnås efter min mening med: kartofler, salt og peber - og måske timian og/eller hvidløg til stegningen. Kartoflerne rives og presses hårdt sammen med hænderne (en håndfuld ad gangen) for at få vandet ud af kartoflerne. De halvtørre, revne kartofler krydres med salt og peber. Formes til flade boller og lægges på en halvvarm til varm pande, som har fået et ordentlig skvæt olie og evt. hvidløg (med skrald) plus timian. pres dem lidt sammen. Skru ned til middelvarme, så de ikke bliver sorte udenpå og rå indeni. De skal være sprøde og gyldenbrune med et blødt og sejt indre - det kan man mærke ved at trykke lidt på dem undervejs. Der er rigeligt stivelse i kartoflen til at holde sammen på röstierne. Mums Tom
0
af: Anonymous

Stakkels rösti

Det Tom foreslår er ægte rösti, og er præcis samme fremgangsmåde jeg anvender. Det er en enkel, men superlækker kartoffelret. Men man skal altså lige finde balancen på komfuret - altså varmebalancen, sådan at resultatet ikke ender med forkullet udvendig og halvrå indvendig. Hvis man alligevel har gang i ovnen og der er plads til det, og hvis stegepanden kan tåle at gå i ovnen (håndtag!!!)så er de dejligt af vejen der, hvor de passer sig selv, både ved 175 og 225 gr. mvh. Knud

Stakkels rösti

Du har ret i at det er sådan man plejer at lave dem. Jeg kan bedre lide dem på min måde ... you choose ;-)
0
af: Anonymous

Stakkels rösti

Hvordan laver du dem da.
0
af: Anonymous

Stakkels rösti

et andet forslag ;O) riv den rå kartoffel på en "mandolin" og steg røstien ( størrelse efter eget valg ) i olie ved mellem varme.. de bliver sprøde og lækre... har hørt et sted at et rivejern river kartoflen forkert men en mandolin snitter kartoflen perfekt... og jeg må give ret Gutter
0
af: Anonymous

Stakkels rösti

Jeg må prøve din måde, Max. Jeg kunne i øvrigt forestille mig at spæde kartoflerne op med lidt kartoffelmos (eller blot mosede kartofler), så der kommer noget "kartoffel-snask" mellem de revede kartofler... Lasse SBK
0
af: Anonymous

Stakkels rösti

Hvordan laver du dem da