emner:
mere ...
Kartoffelpandekager
Jeg eelsker kartoffelpandekager, men havde i mange år svært ved at blive helt tilfreds med dem jeg fik lavet. Enten blev de brændte på ydersiden, eller også var de rå indvendigt. Men jeg fandt til sidst det trick der skulle til for at de lykkedes hver gang.
Ingredienser
3 portioner
- ½ kg kogte kartofler (helt kolde)
- 2 æg
- 2 tsk salt
- masser af peber
- eventuelt timian eller andre krydderier.
- smør og olie til at stege med
Fremgangsmåde
Riv kartoflerne med den grove del af et rivejern.
Bland forsigtigt alle ingredienser sammen i en stor skål.
Kom lige dele smør og olie på panden.
Steg 6-7 stk på en pande af gangen ved rimelig høj varme.
Det passer med en spiseske med top på. Pres dem flade med ske eller paletkniv.
Vend så få gange som muligt.
Så snart de er gyldne er de færdige.
Noter
Hemmeligheden er at bruge kogte kolde kartofler i stedet for rå, og æg til at holde dem sammen.
Og nej, det er ikke ualmindeligt at bruge kogte kartofler. I den klassiske kogebog Larousse anbefaler de at man bruger parboiled kartofler. Altså et de er kogt delvist færdigt i deres skind og så revet.