1
af: Max M Rasmussen
@
delt

Kerneknækbrød - Det bedste knækbrød jeg kender - LCHF

Jeg har fået en skidt vane med at lave en portion af dem her, som jeg har stående i et stort glas. Så er der altid noget at komme ost eller Rillettes på. De smager helt fantastisk. De er lavet af kerner og frø, så de er også gode hvis man kender nogen der ikke kan tåle, gluten, mælk, æg osv. Eller for folk der ikke spiser kulhydrater. Så skal du nok lige skippe den figensennep jeg har på i billedet :-)

Kernknækkere med ost og figensennep. - Max M Rasmussen

Ingredienser

Det tørre

  • 100 g græskarkerner
  • 100 g solsikkekerner
  • 150 g sesamfrø
  • 150 g hørfrø
  • 50 g chiafrø
  • 33 g  (6 spsk) fiberhusk (loppefrøskaller)
  • 1½ tsk salt
  • 2 tsk bagepulver

Det våde

  • 7 dl vand
  • 1 dl olie (jeg bruger en billig olivenolie uden smag)
Ingredienserne - Max M Rasmussen

Fremgangsmåde

Hak de store kerner mindre.

Bland alle de tørre ting og rør dem sammen.

Bland de våde ting og rør det hele sammen.

Lad det står og trække en halv times tid indtil det bliver en fast dej.

Del dejen i 4 lige store stykker. Hvert stykke passer lige til en bradepande.

Kom dejen på et stykke bagepapir. Kom et stykke bagepapir ovenpå.

Flad dejen ud med en kagerulle eller lignende.

Kom dejen på en bradepande med begge stykke bagepapir på.

Fjern det øverste stykke bagepapir.

Bages i ca. 30-45 minutter ved 175°C varmluft. Hvis dejen ikke er helt bagt efter 30 minutter så vend den eventuelt om og tage bagepapiret af, så den har nemmere ved at dampe af.

Tag den ud, fjern papiret, og lade den køle af. Jeg bruger en bagerist. Hvis papiret klistrer fast og er svært at fjerne så er den ikke færdigbagt.

Knæk den forsigtigt i de størrelser du ønsker.

Noter

Indtil du kender opskriften og din egen ovn er det en god idé at checke dejen når den har fået 20 minutter. Den er så tynd at den meget nemt brænder på i hjørnerne. Med den ovn jeg har lige for tiden er jeg fx nødt til at vende bradepanderne og at bytte om på den øverste og den nederste bradepande efter 20 minutter og så hvert 10. minut.

Opskriften stammer originalt fra Grill & Kokkerier, og jeg har kun ændret den en smule.

Kerne knækbrød - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Hej Max, kender du kulhydrat indhold? Er det lavere end f.eks. rugbrød?