93
af: Max M Rasmussen
@
delt

Klassiske franske salater - den komplette oversigt

Jeg har kørt et salat tema her i August måned. Her er oversigten.

Man har en tendens til at salater ender som Iceberg, tomat, løg og agurk. Der er heldigvis mange simple og gode franske klassikere man kan lade sig inspirere af.
4 stk Américaine - Max M Rasmussen

Américaine (Amerikansk) - salat med kartoffel, æg og tomat

  • tomater i skiver, afkærnede
  • kartofler i skiver, kogte
  • bladselleri, i julienne
  • løg, tynde skiver
  • æg, hårdkogte
  • vinaigrette
Se opskriften

Américaine salat - Max M Rasmussen


Nicoise - salat med tun, oliven, tomat, kartoffel og æg

  • kartofler, små, kogte
  • grønne bønner i 2,5 cm stykker
  • tomater i både, pillede
  • løg i tynde skiver
  • oliven (af typen nicoise) ellers sorte
  • æg, kogte i både
  • tunfisk, kogt (typisk fra dåse i olie)
  • små stykker ansjos
  • vinaigrette med lidt sennep og milde krydderurter (fx persille, purløg, estragon, kørvel)
Se opskriften

Nicoise salat - Max M Rasmussen


Andalouse (Andalusisk) - salat med ris, tomat og peberfrugt

  • tomater i både, afkærnede
  • røde peberfrugter, ristede, pillede og skåret i julienne
  • ris
  • løg, hakkede
  • hvidløg, hakkede
  • persille, hakkede
  • vinaigrette
Se opskriften

Andalouse salat - Max M Rasmussen


Archiduc (storhertugens) - salat med rødbede, kartofler og bladsalat

  • rødbeder, kogte, i julienne
  • Endivie salat (eller anden grøn salat) i julienne
  • kartofler i julienne, kogte
  • trøffel i julienne
  • vinaigrette
Se opskriften

Archiduc salat - Max M Rasmussen


Augustin (berømt teolog) - salat med bønner, ærter, æg og tomat

  • grønne bønner skåret i 2,5 cm stykker
  • tomater i både, afkærnede, pillede
  • æg i både, hårdkogte
  • ærter, små fine, kogte
  • mayonnaise smagt til med Worchestershire sauce
Se opskriften

Augustin salat - Max M Rasmussen


Bagatelle (bagatel) - salat med gulerod, svampe og asparges

  • gulerødder i julienne
  • svampe (fx champignong) i julienne
  • asparges i små stykker
  • vinaigrette

Se opskriften

Bagatelle salat - Max M Rasmussen


Bagration (general fra Napoleon tiden) - salat med pasta, tomat, æg, kylling og artiskok

  • bladselleri i julienne
  • kyllingebryst, tilberedt, i julienne
  • artiskokhjerter, i julienne eller tynde skiver
  • kogte macaroni eller andre små stykker pasta
  • tomater i både
  • æg i både, hårdkogte
  • mayonnaise

Se opskriften

Bagration salat - Max M Rasmussen


Irma (efter kogebogsforfatter Irma S. Rombauer) - salat med blomkål, agurk, bønner og asparges

  • agurker, afkærnede, i tynde skiver
  • asparges i små stykker
  • grønne bønner i 2,5 cm stykker
  • blomkål, i små stykker
  • mayonnaise krydret med estragon

Se opskriften

Irma salat - Max M Rasmussen


Mercedes - salat med rødbede, tomat og æg

  • bladselleri i julienne
  • rødbeder i julienne
  • tomater i skiver
  • æg, hårdkogt, i skiver
  • vinaigrette

Se opskriften

Mercedes salat - Max M Rasmussen


Canaille - salat med ris, tomater, asparges og banan

  • tomater i både
  • asparges i små stykker
  • løg i tynde skiver
  • banan i skiver
  • kogte ris
  • bladselleri i julienne
  • cremefraiche

Se opskriften

Canaille salat - Max M Rasmussen


Legumes (bælgplanter)

  • kartofler, kogte, i tyk julienne
  • grønne bønner i 2,5 cm stykker
  • fine ærter
  • blomkål, i små stykker
  • vinaigrette med milde krydderurter (fx persille, purløg, estragon, kørvel)

Se opskriften

Legumes - Max M Rasmussen


Beaucaire salat ("smukke sten", et fransk område)

  • bladselleri i julienne
  • knoldselleri i julienne
  • Endivie salat (eller anden grøn salat)
  • kogt skinke
  • æbler i tern eller både
  • persille, hakket
  • kørvel, hakket
  • esragon, hakket
  • kartofler, kogte
  • rødbeder, kogte

Cendrillon salat (fransk opera, "Askepot")

  • Knoldselleri i julienne
  • trøfler i julienne
  • artiskokhjerter
  • æbler i skiver
  • kartofler i skiver
  • asparges i små stykker
  • vinaigrette

Danicheff salat (en fransk komedie)

  • asparges i små stykker
  • knoldselleri i julienne
  • kartofler, kogte, i skiver
  • artiskokhjerter i julienne
  • baby artiskokker i meget tynde skiver
  • både af hårdkogte æg
  • vinaigrette

Espagnole salat (spansk)

  • grønne bønner, i 2,5 cm stykker
  • tomater i både
  • peberfrugter, grillede og pillede, strimlede
  • løg i tynde skiver
  • svampe (fx champignon) i tynde skiver
  • vinaigrette

Grande Duchesse (storhertuginden)

  • grønne bønner i 2,5 cm stykker
  • kartofler, kogte, skåret som pommes frites
  • bladselleri i julienne
  • mild mayonnaise

Impériale (kejserlig)

  • grønne bønner i 2,5 cm stykker
  • gulerødder i julienne
  • æbler i julienne
  • trøfler i julienne
  • vinaigrette med milde krydderurter (fx persille, purløg, estragon, kørvel)

Indienne (Indisk)

  • ris, kogte
  • asparges i små stykker
  • peberfrugter, grillede og pillede, strimlede
  • æbler i tern
  • creme fraiche eller piskefløde
  • eddike der kort er varmet op med karry

Laperouse (Restauran i Paris etabl. i 1766)

  • tomater i både, pilleder og afkærnede
  • skinke i strimler
  • grønne bønner i 2,5 cm stykker
  • artiskokhjerter i skiver
  • løg i tynde skiver
  • cremefraiche

Russe (Russisk salat)

  • gulerødder i tern
  • majroer i tern
  • grønne bønner i 2,5 cm stykker
  • fine ærter
  • trøffel i tern
  • svampe i skiver
  • kapers
  • skinke i tern
  • hummer
  • cornichoner
  • mayonnaise

Saint-Jean

  • asparges i små stykker
  • grønne bønner i 2,5 cm stykker
  • små fine ærter
  • trøffel i tern
  • artiskohjerter i tynde skiver
  • agurker, afkærnede, i tynde skiver
  • mayonnaise med ekstra eddike

Yam-yam

  • grønne bønner i 2,5 cm stykker
  • agurker, afkærnede, i tynde skiver
  • knoldselleri i julienne
  • hovedsalat i kvarte
  • vinaigrette

1
af: Anonymous

Olivenolie

Der er som regel altid olivenolie i de franske salater;-) dressingen i nice salaten består af olivenolie, et presset hvidløg, sennep, salt og fx hvidvinseddike