300
af: Max M Rasmussen
@
delt

Krydret og cremet hokaidosuppe - eller anden græskarsuppe

Cremet hokaido suppe med lidt krydderurter - Max M Rasmussen
Opskrift med video - En lækker og cremet suppe som alle elsker. Den tager kun et ti femten minutter at lave så den passer både til hverdag og fest. Den kan laves i forvejen og den kan fryses ned. På alle måder nemt.

Ingredienser

  • 1 stort hokaido græskar (ca. 500 gram skrællet og renset)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tommeltot stort stykke ingefær
  • 1 tsk garam masala (kan undværes)
  • ½ liter hønse- eller fup-fond
  • 1 dl fløde
  • stærk chili efter behov og lyst
  • saften af ½ citron

til stegning

  • ½ dl smagsløs olie (raps eller vindruekerne)

Fremgangsmåde

Hak løg, hvidløg og ingefær i brunoise. (små tern)

Skær græskarret i tern på ca. 1x1 cm.

Steg løg, hvidløg, garam masala og ingefær til løgene bliver gennemsigtige.

Tilsæt græskartern og steg dem med indtil det hele er brunet lidt. Ca. 5 minutter.

Tilsæt fond til græskarrene er dækket.

Koges indtil græskarrene er møre. Ca. et kvarter.

Blend det med en stavblender.

Alternativt: Pres det igennem en sigte med bagsiden af en suppe eller sovseske.

Tilsæt fløde, salt og peber.

Smag til med citronsaft.

Noter

Du kan sagtens bruge en rigtig hønsefond eller en god grøntsagsfond i stedet for den fupfond jeg bruger  i videoen.

Hvis dit hokaido græskar ikke giver helt 500 gram når det er renset og skrællet, så går det alligevel.

Hvis du bruger fupfond så smag på suppen inden du kommer salt i. Fupfonden er rimelig salt.

Er suppen for kraftig når den er færdig, så bare kom et par dl vand mere i.

0
af: Anonymous

Fryses?

Jeg kunne godt tænke mig at vide om den kan nedfryses hvis man benytter kokosmælk istedet for fløde?
0
af: Anonymous

spørgsmål

hvor mange personer er retten til???
0
af: Anonymous

Dejlig!

Kære Du. Jeg har lavet så mange af dine opskrifter, at jeg helt er holdt op med at tælle... Din blog er altid dejlig at besøge, og jeg bliver i rigtigt godt humør.
0
af: Anonymous

Fantastisk suppe

Det var et kæmpe hit, smager skønt. Jeg laver næsten aldrig mad, men det her var meget nemt. Jeg var i tvivl om man kan bruge de tråde der kan sidde i græskarkødet hvor kernerne har siddet fast, men jeg smed det ud og ristede kernerne i ovnen med olie og salt perfekt på suppen.
0
af: Anonymous

Fantastisk suppe

Det er bare den bedste græskarsuppe ever! Og drop bare fløden, den er ganske unødvendig. Har lige kogt den for 3 gang i denne måned! Vi elsker den og datteren laver den på kollegiet og elsker den og så er den nem og billig! Kan tilsættes lidt kogt eller stegt kylling hvis man er til det. Smager bare skønt!
0
af: Anonymous

Fantastisk suppe

Tak for dit site. Jeg er blevet en fast bruger og er dig meget taknemlig for alle dine sunde og vel til smagene retter:-) Jeg leder dagligt efter nogle retter der passer til mig og den sygdom,som jeg har.Hvor jeg helst ikke skal indtage sukker eller gluten. Mange hilsener fra Lisbeth
0
af: Anonymous

Antal portioner

Hvor mange portiner er det? I forhold til andre opskrifter virker det til at være 1 - 2 portioner?
0
af: Anonymous

Antal portioner

Jeg regner med 2 dl per portion. Så her er vel en 7-8 portioner.
0
af: Anonymous

Antal portioner

Okay tak.... Nu er det godt at vide det kan fryses :-)
0
af: Anonymous

Nu måtte det prøves at lave selv :-)

Jeg elsker simpelthen græskarsuppe men har altid bare købt den færdig for har ikke turder kaste mig ud i at prøve at lave den fra bunden men nu skulle det altså prøves :-) jeg plejer også at til føre stegte små kylling stykker med allround krydderi på og fint skåret porre og fint skåret rød peberfrugt men efter jeg faldt over din side har jeg kastede mig over at lave den fra bunden ,stadig med kylling og porre og rød peberfrugt i og glæder mig til smage til aften :-)
0
af: Anonymous

Super suppe

Hvor er det enkelt at lave mad, når jeg får serveret så enkel en opskrift. DEn inspirerede mig og fik mig til at fylde gulerødder, chili og butter-græskar oveni. Jeg undlod fløde, men gav den citrongræs, spidskommen, koriander ekstra hvodløg og ingefær, så drømmene om Thailand og mennesker der snakkede i varmen som jeg ikke forstod en dyt af blev i mødekommet på en meget kærlig måde.
0
af: Anonymous

Ros

Nu har jeg efterhånden lavet denne suppe mange gange og den er simpelthen fantastisk ! ros til dig :)
0
af: Anonymous

Chilli

Jeg glæder mig allerede! et ser super lækkert ud.. Du har glemt at skrive hvornår man skal komme chilli i.. :)

Chilli

Det gør ingen forskel.
0
af: Anonymous

Chilli

Jeg tilsatte chilli lige før fløde, salt og peber. Min erfaring er, at jo længere chili koges med, desto mere svækkes smagen. Er det en styrke 7-10 chili, har Max nok ret i at det kan være lige meget, så længe skal suppen heller ikke koge. Vibeke

Chilli

Jeg bruger næsten aldrig en rigtig stærk chili til noget. Hvis jeg får lidt sved på panden er mit mål nået ;-)
0
af: Anonymous

Mums

Det her er virkelig en lækkert opskrift, tusind tak for den. Jeg bruger den hver eneste gang der skal græskarsuppe på bordet derhjemme. Vi drysser ristet rugbrød over til servering, det smager lækkert dertil.
0
af: Anonymous

Mums!

Jeg er altid på jagt efter nye opskrifter på græskarsuppe, så tak for hjælpen! kokkensfedeverden.wordpress.com/
0
af: Anonymous

græskarsuppe

Jeg elsker græskarsuppe og laver det tit, det smager bare dejligt, min erfaring har lært mig at man ikke behøver at skrælle Hokaidoen, den koger fint ud med skal, den skal så bare vaskes godt inden man bruger den.
0
af: Anonymous

kokosmælk i stedet for fløde

For en lækker variant kan fløden også udskiftes med kokosmælk som også gør suppen velegnet for veganere.
0
af: Anonymous

Nem måde at fjerne græskarkerner

Super opskrift - tak for den! Jeg spiser tit græskar, og den nemmeste måde at fjerne kernerne på er efter min erfaring at bruge en almindelig spiseske. Kernerne sidder i et rundt hulrum inde i græskarret - når du har skåret det over i to halve, er det nemt at løsne "indmaden" ved at køre skeen rundt langs kanten af hulrummet. Når den er løsnet, kan du bare vippe den ud med kerner og det hele, det tager ingen tid. Det er samme metode, som når man bruger en ske til at løsne en halv avocado fra skrællen for at få den ud i ét stykke. I øvrigt smager hokkaidogræskar også fremragende ovnbagt i grove strimler eller stykker. Og det er ikke nødvendigt at skrælle det først - skrællen bliver blød og spiselig, men skal selvfølgelig vaskes først. Det er ikke så længe siden, jeg fandt frem til denne side, og siden har jeg nørdet en del rundt herinde. Max, det er så fremragende, at du som erfaren madnørd gider bruge så meget tid på at lære os andre knap så erfarne madnørder en masse tricks til at begå sig i et køkken - og få et spiseligt resultat ud af anstrengelserne. Tusind tak for det! Det er en max. fed side, du laver!
0
af: Anonymous

spuash..

Det ser lækkert ud, har dog ingen hokaido, så prøver med en spuash i morgen. Mon ikke det går. Helt kanon side du har dig her, spottede den dsv. først for et par dage siden. Vist som mange andre i forbindelse med verdens bedste brød. Knægten på 4 sagde i aftes: far, vi skal altid have sådan noget brød, stor tak:-) Her kommer til at gå mange timer. Mens dette blev skrevet fik jeg en ide, vil prøve at pakke min tablet ind i husholdningsfilm så opskrifterne kan være tæt på, uden den dør af stænk, mel osv. :-)
0
af: Anonymous

Hvidvin i stedet for citron

Jeg havde ikke lige en citron, så jeg hældte hvidvin i i stedet - og det gav tilpas syrlighed.
0
af: Anonymous

Hokaido suppe

Dejligt at du giver dig tid til at lave en video hvordan man laver suppen tusind tak for det Mvh Bente
0
af: Anonymous

Hokaido suppe

Virkelig god supper - den er nu i top 3 herhjemme ud af mange supper. Let at lave og virkelig meget smag... Tak vil til at følge denne side:)
0
af: Anonymous

Nye opskrifter

Hvor er det dejligt med nye opskrifter på sitet - man føler sig næsten som et lille barn juleaften. Haha :D Er selv helt vild med græskarsuppe og denne minder meget om den opskrift jeg bruger.. Nom nom