0
af: Max M Rasmussen
@
delt

Kvalimadplan - 23-03-2020 til 27-03-2020

Her under Corona karantænen livesender jeg at jeg laver aftensmad. Jeg blev bedt om en madplan så man kan lave mad sammen med mig. Den er så her.

Live Cooking med Max - Max M Rasmussen

Mandag - 23-03-2020

Aftensmaden

Sprødt kyllingebryst (175°C)

Ris og peanutsovs med grøntsager. (120°C til kog, så 95°C til grøntsagerne)

Ingredienser aftensmaden

  • 1 hel kylling per 2 personer

  • Ikke sødet peanut butter

  • ½ liter kokosmælk

  • 1 peberfrugt

  • 1 stilk bladselleri

  • 1 løg eller forårsløg

  • 1 gulerod

  • Brocoli

  • Asiatisk fiskesauce

  • Soyasauce

Forberedelser til senere

 surdej dag 1

 Fond til suppe i morgen

Ingredienser forberedelser

  • 1 kg rugmel

  • 2 kg hvedemel

  • Kyllingelår og skrog fra 1 kylling per 2 personer

  • 1 gulerod

  • 1 løg

  • 1 stængel selleri

  • tørret timian

  • laurbærblade


Tirsdag - 24-03-2020

Aftensmaden

Pho med kyllingerester (Vietnamesisk suppe)

Risnudler

Ingredienser aftensmaden

  • fond fra igår

  • 1 peberfrugt

  • 1 stilk bladselleri

  • 1 løg eller forårsløg

  • 1 gulerod

  • Broccoli

  • Thai Basilikum (ellers brug fennikel i stedet for broccoli)

  • Frisk koriander

  • Lime

  • ingefær

  • fiske sauce

  • soya sauce

  • nelliker, stjerneanis, kanel, korianderfrø

Forberedelser til senere

surdej dag 2

surkål: dag 1

Ingredienser forberedelser

  • 1 spids eller hvidkål, en beholder på 1 - 2 kg. Gerne et sylteglas.

  • salt


Onsdag - 25-03-2020

Aftensmaden

 Stegt kyllingelår med stegte ris.

Ingredienser aftensmaden

  • kogte ris fra mandag

  • 1 peberfrugt

  • 1 stilk bladselleri

  • 1 løg eller forårsløg

  • 1 gulerod

  • 1 æg per person

Forberedelser

 surdej dag 3

 surkål: dag 2

 Kimchi: dag 1

 Agurkesalat til torsdag.

Ingredienser forberedelser

  • Groftstrimlede kinakål

  • Fintstrimlet kinaradiser

  • Fintstrimlede gulerødder

  • Blomkål i meget tynde skiver

  • Fiskesauce

  • 4 spsk Tørrede chiliflager

  • 1- 2 spsk Fintrevet fed hvidløg

  • 2 spsk Fintrevet frisk ingefær

  • 2 tsk Sukker

  • 2% salt


  • 1 agurk

  • sukker

  • lagereddike

  • dild


Torsdag - 26-03-2020

Aftensmaden

 Millionbøf med kogte kartofler og agurkesalat.

Ingredienser aftensmaden (4 personer)

  • 500 gram oksekød

  • 1 stort løg

  • laurbærblade

  • 1 hønsetern / kyllingepulver

  • maizena

  • lidt mælk eller fløde

  • 1 kg kartofler

Forberedelser

 surdej dag 4

 surkål: dag 3

 Kimchi: dag 2

 Syltede rødløg

 Bagekartofler til pommes

 Mandelboller til fredag

Ingredienser forberedelser

  • bagekartofler

Forme til mandelbollerne:

  • 6 æg

  • 100 gram smør (eller andet fedt)

  • 150 g (3 dl) mandelmel

  • 2 tsk bagepulver


Fredag - 27-03-2020

Aftensmaden

Smashburgere med pommes og mandelboller

Ingredienser aftensmaden (2 personer)

  • 500 g oksekød

  • cheddar eller anden burger ost

  • bacon


  • 4 bagte bagekartofler fra igår


  • 2 mandelboller

  • 1 dl Mayonnaise

  • 0.5 dl Tomatketchup

  • 2 spsk Relish

  • 1.5 tsk Sukker

  • 1.5 tsk Citronsaft

Til syltede rødløg
  • 2 rødløg

  • 2 dl æblecidereddike

  • 3 spsk sukker

  • 1 tsk peberkorn


Forberedelser

 surdej dag 5

 surkål: dag 4

 Kimchi: dag 3