24
af: Max M Rasmussen
@
delt

Mors julekage

Min mor har i mange år bagt en af de gode klassiske julekager. Masser af alkohol og tørrede frugter. Det er en klassisk plumkage. Den er ikke for alle, men jeg elsker den og min kære hustru er helt ekset med den. Så her er opskriften som min mor har skrevet den til mig.

Ingredienser

Kan flækkes til 2 stk.

  • 250 gr. smør
  • 250 gr. mel
  • 250 gr. mørk farin
  • 5 æg
  • 100 gr. hakket orangeskal -ikke frisk appelsinskal men 'syltet'
  • 150 gr. rosiner og korender
  • 150 gr. tørrede frugter efter eget valg
  • 80 % rom .... Stroh rom - SKAL det værre, alm. rom dur ikke...
  • Vanille og citronskal

Fremgangsmåde

Frugter i blød i rom nogle timer ( en time til !!!!)

Blødgør smør og rør med melet

Pisk æg og sukker til luftig masse som

Blandes med smør og mel

Vend forsigtig resten af ingredienserne i dejen

Kom dejen i en velsmurt springform

Bages 180 gr. 30-40 min

Smør den afkølede kage med en god appelsinmarmelade eller abrikos, hvis man foretrækker det-eller ikke har andet i huset ;-)

Derefter dækkes kagen med udrullet marcipan.

Noter

Når afkølet skærer jeg den igennem så der bliver 2 kager, da den ellers bliver for massiv efter min mening.

Den ene kan fryses.

Den bliver kun bedre af at stå nogle dage inden den spises.

0
af: Anonymous

Den lækreste

Tak til Mor for den lækre opskrift, det er nu 3 gang den skal bages, er bare super lækker................
0
af: Anonymous

mors julekage: hvor meget rom?

hvor meget rom skal der til? :) Og skal det hældes væk, når frugterne har været i blød? Eller skal det i dejen? TAK
0
af: Anonymous

mors julekage: hvor meget rom?

Hvor lidt kan du købe af gangen da :-) Der skal være nok til at dække de tørrede frugter, En flaske er rigeligt. Køber du kun en lille flaske Stroh Rom og synes du har for lidt kan du evt. komme det i en frysepose. Så dækker det bedre. Du kan smide det ud, eller blande det i din næste gløgg. Det skal ikke i kagen. - max
0
af: Anonymous

mors julekage: hvor meget rom?

tak max :) .... måske drikker jeg det over over opvasken ;)
0
af: Anonymous

Den bedste

hej det er den bedste kage jeg har lavet, den smager ubeskriveligt godt, alle var vilde med kagen som nydes i små mundrette bidder.
0
af: Anonymous

springform

Hej Max. Hvilken type springform skal der bruges? Jeg tænker selv at det må være den med hul i midten, ellers bliver den vel ikke høj nok til at kunne skæres over. Hilsen Bent
0
af: Anonymous

Mors julekalender

En fantastisk lækker kage. Også for til friseren, hvis der er noget tilbage ;-)
0
af: Anonymous

Mors julekalender

Til friseren ha ha
0
af: Anonymous

Mors julekalender

Fryseren , så lykkedes det
0
af: Anonymous

springform

Hej Max. Hvilken type springform skal der bruges? Jeg tænker selv at det må være den med hul i midten, ellers bliver den vel ikke høj nok til at kunne skæres over. Hilsen Bent