314
af: Max M Rasmussen
@
delt

Muffin grundopskrift og "Muffin Metoden"

"Grundmuffin" - uden fyld. - Max M Rasmussen
Muffins er en dejlig simpel og fleksibel kage. Hvis du kender "muffin metoden", og den simple grundopskrift kan du nemt bygge videre og lave dine egne opskrifter. Så her er en grundig forklaring af hvordan muffins "konstrueres", og hvorfor.

Grundopskriften som jeg beskriver her, bruger jeg stort set aldrig. Jeg laver altid en variation med fyld, som så går ud fra grundopskriften. Du kan dog sagtens bruge den som den er. Den smager dejligt.

Jeg har lagt en opskrift på appelsin chokolade muffins ind som video eksempel. Den viser princippet jeg bruger i alle mine muffins.

Ingredienser - grundopskrift

Giver 12 stk. (i mine forme)

Tørt

  • 5 dl mel
  • 1 knivspids salt 
  • 2 tsk bagepulver 
  • 1 tsk natron 

Vådt

  • 2 1/2 dl yoghurt, A38, ymer eller lign.
  • 1 1/4 dl olie/smeltet smør
  • 2 1/2 dl sukker
  • 1 æg

Fremgangsmåde - "Muffin metoden"

Muffin metoden er meget enkel.

En muffin består af våde ingredienser, tørre ingredienser og fyld.

Bland det tørre sammen. Det mel du bruger skal bare være det billigste af det billigste. Det du betaler for ved mel, er et højt proteinindhold. Det er det der gør det velegnet til gærede brød som franskbrød og den slag. Brød der skal føles som brød. Sejt og luftigt. Det er lige præcist det der gør det uegnet til kager, som jo skal være svampede og bløde. Så jo lavere proteinindhold dit mel har, jo bedre for kagerne. Sjovt nok kan det være svært at finde mel med lavt proteinindhold i butikkerne, da de stort set kun bliver solgt mel med at proteinindhold på 10% og derover. Men bare rolig. Dine muffins bliver også gode med god mel :-S

Egentlig er det nok med bagepulver for at få muffins til at hæve. Når bagepulver bliver vådt og opvarmes, sker der en kemisk reaktion der frigiver gasarten kuldioxid. Der er samme gasart som gær udskiller, så der er ikke noget grumt i det. Men hvis der er meget syre i dejen, så ændrer det den kemiske reaktion, og bagepulveret er ikke så effektivt. Derfor tilsættes der natron, som er basisk og modvirker syren. Så hvis du kommer mere syre i dit fyld. Fx citron- eller anden saft, så skal der også lidt mere natron i. prøv med 1/2 tsk i første omgang. Hvis de så ikke hæver nok, så prøv med lidt mere. I grundopskriften er der 1 tsk natron. Det er hovedsageligt fordi der bruges syrnede mælkeprodukter i den.

Bland det våde sammen. Når man snakker bagning så hører sukkeret normalt til de våde ingredienser. Det er fordi det skal opløses. Knasende sukker er ikke et kvalitetstegn i ens dej ;-)

Kom fyldet i det tørre. Det gælder specielt for fugtige ting som frugter og marcipan. Det lag af mel der sætter sig uden på fyldet gør at det ikke synker ned og lægger sig i bunden af dine muffins.

Rør hurtigt rundt. Du skal ikke bruge røremaskine, pisker eller noget i den stil. Dejen må endelig ikke æltes. Når man ælter almindelig gærbrød, så er det for at ælte gluten molekylerne ud af melet. Gluten er en slags elastisk klister, som gør at luft og gasser kan holdes inde i brødet. Det skaber de små "bobler" vi er vant til at se i franskbrød og boller. Jo mere man ælter, jo mere elastisk bliver ens dej. Det er vi ikke interesseret i til muffins. En god muffin giver ringe modstand når man bider i den, og man kan uden besvær knække små stykker af den og komme i munden.

Så snart alt melet er blevet vådt, så er der rørt nok rundt! Det gør ikke noget at dejen er grov og klumpet. Det skal nok rette sig under bagningen.

Ingrediensernes øvrige roller

Den syrnede mælk giver væske, men også syre. Kager uden syre til at modvirke sukkeret smager flade.

Olien indkapsler melpartiklerne, og holder dejen blød og fugtig i længere tid. Så de er værd at spise i op til 3 dage efter bagningen. Du kan i øvrigt sagtens bruge smør i stedet for olie. Bare smelt det først. Selvom jeg absolut er smør entusiast, så syntes jeg ikke det er besværet og prisen værd til muffins.

Sukker sødere og gør muffinen mere svampet. Gør også overfladen mere brun.

Ægget giver fedt og proteiner, som får mufin'en til at holde på formen, og gør overfladen hurtigere brun.

Bagning og afkølning

Hæld dejen på muffin forme der er store nok til at der bliver 12 stk. ud af det.

Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter. Den sædvanlige strikkepinde test gælder også her.

Køles ca. 20 min inden de tages ud af formen. Lad dem så yderlig afkøle med bunden i vejret, indtil den ikke klistrer mere.

Dine egne variation og opskrifter

princip #1 - Når jeg skal prøve med nyt fyld, tænker jeg altid på om den er væskeneutral. Tilføjer den væske til opskriften? I så fald tilføjer jeg 1 dl mel per dl væske i fyldet. Det er klart den vigtigste regel at huske.

princip #2 -  100 gram - 150 gram væskeneutral fyld plejer at passe til opskriften. Så der ikke er for meget eller for lidt fyld i hver muffin.

Her er nogle variationer jeg har prøvet og som jeg kan anbefale.

Citron muffins

  • revet skal og saft af 1 citron
  • 1 dl mel ekstra (hvis der kun er 1/2 dl citronsaft i din citron så brug kun 1/2 dl mel)
  • Hvid glasur oven på. Evt med citronsaft i.

Tranebær muffins

  • 100 gram tørrede tranebær, blød dem op et par timer i appelsinjuice eller vand. Hæld væsken fra. Hak evt. bærrene i halve, og kom dem i melet.

Blåbær muffins

  • 150 gram frosne blåbær. Bare kom dem direkte i melet imens de er frosne.

Chokolade muffins

  • saft og skal af 1 appelsin
  • 1 dl kakao

For flere variationer, så kig på "relateret indhold" herunder.

0
af: Britta

Så er opskriften prøvet for første, men absolut ikke sidste gang! Superlækre, omend de blev bagt med olivenolie, der dog ikke dufter specielt meget af olivenolie, og 2% 'græsk inspireret' youghurt, som ikke var blandet op med mælk, for det læste jeg først da de var røget i ovnen. Jeg har lige smagt den første, og må se hvordan jeg kan holde fingrene fra de sidste 11 her indenfor de kommende timer.

0
af: Anonymous

Namme...

Hakket Snickers :)
0
af: Anonymous

alm. mælk ?

jeg står lige og vil prøve opskriften, men har ikke lige noget "surmælks produkt" da natronen skal i pga.syren, kan man så ikke bare undlade natron og bruge alm. mælk?

alm. mælk ?

Jo, men smagen og konsistensen bliver ringere. Det bliver ikke dårligt, men heller ikke så godt som det kan.
0
af: Anonymous

Antal??

Jeg faldt lige over denne opskrift - som jeg jo bare MÅ prøve! :D Men synes ikke lige jeg kan se nogen steder, hvor mange der bliver ud af denne opskrift?
0
af: Anonymous

Antal??

Never mind - har fundet svaret. ;)
0
af: Anonymous

Banan- og blåbær- og chokolademuffins

Hej igen, jeg vil gerne bage banen-, blåbær- og chokolademuffins, når jeg bliver stor til min madpakke på mit arbejde i zoologisk have, eller til at dele ud. Hilsen Martin
0
af: Anonymous

mislykkes igen og igen :-(

nu giver jeg simpelthen snart op. jeg prøver og prøver, men de falder enten sammen, eller klistrer fast til silikone formen og går i stykker, når jeg skal have dem ud af formen. Jeg forsøger virkelig at lave dem til punkt og prikke efter opskriften. Jeg laver dem med frosne brombær og giver dem 5 min ekstra i ovnen, for at de får nok, og når jeg laver strikkepindstesten, ser det fint ud, men alligevel går det galt :-(

mislykkes igen og igen :-(

Lader du dem køle af inden du forsøger at fjerne dem? Ellers gør jeg ofte det at jeg kører en kødnål rundt i kanten for at få dem til at slippe.
0
af: Anonymous

mislykkes igen og igen :-(

De kan bare ikke mislykkes!!!! Jeg har aldrig kunnet bage noget med succes før jeg opdagede Max' muffins. Har rå mængder af hindbær og brombær i haven. Dem bruger jeg både friske og frosne. Hilsen Birthe.
0
af: Anonymous

mislykkes igen og igen :-(

Du skal ikke brue hinbær de kan være giftige når de bliver varmet op brug hellere jordbær de er meget bedre og så smager de også beder. Bob
0
af: Anonymous

MUMS!

uden tvivl verdens bedste muffins opskrift, Tusind tak!! Jeg har lige lavet dem endnu engang! denne gang har jeg, foruden grundopskriften brugt; 125 g smeltet mørk chokolade, 2 tsk. stærk kaffe, lidt ekstra mel, 150 g. hakket mørk chokolade og 100 g hakket valnødder - MUMS!
0
af: Anonymous

Gode chokolader mm

Hej Max 1) Hvilke chokolader bruger du til fx. Tredobbelt chokolademuffin? I de supermarkeder, der er tættest på os, er der Odense hvid chokolade og ditto mørk med højt kakaoindhold, men de smuldrer, når jeg skærer dem i mindre stykker. 2) Jeg har tilbudt at lave kager til en fødselsdag og vil bage 2 slags muffins: Tredobbelt chokomuffin og tænker på at lave muffins med marcipan og hindbær som nr. 2 (har dog aldrig smagt det men synes, det lyder lækkert). Hvor meget hhv. hindbær og marcipan skal jeg putte i? Tak for svar :o) Charlotte

Gode chokolader mm

Jeg ville komme omkring 150 gram bær i. Marcipanen ændrer ikke kagens konsistens så meget, så der er detnæsten ligemeget hvor meget du kommer i. ½ pakke måske? jeg køber som regel Nettos økologiske chokolade. Både lys og mørk. Den der hedder "Equador". Den hvide chokolade er ikke så kritisk så der køber jeg "Superior"
0
af: Anonymous

mini muffins

jeg skal lave 150 mini cupcakes , er det saa den samme opskrift som muffins, tak for en dejlig side

mini muffins

Det skal jeg ikke kunne sige. Jeg kan ikke finde ud af hvad forskellen skulle være på en muffing og en cupcake :-S Men du kan i hvert fald lave 150 mini muffins ud fra opskriften ... De skal så nok bages i noget kortere tid.
0
af: Anonymous

mini muffins

jeg leder også efter en god cup cake opskrift. forskellen er at de helst ikke skal hæve op som "svampe" idet det kan gøre det vanskeligt at pynte dem. jeg synes når man smager cupcakes hos professionelle, så er de lidt "tungere" i det end muffins
0
af: Anonymous

mini muffins

jeg har så efterfølgende fundet ud af at hovedforskellen på en muffin og en cupcake ermængden af sukker.cupcakes er sødere. Max.
0
af: Anonymous

"Super!!"

Den bæste muffing jeg nognsnide har gumlet i mig :) Jeg pleger at lave den med spejpølse det lyder underlit men smager faktisk super godt! det er hver at prøve også at lave den med nutela smør hvis man godt kan li det sjoko! Anna
0
af: Anonymous

Uhmmmmmmmm... Nem og LÆKKER :-)

Tak for opskriften over alle muffinsopskrifter. Dejlig nem og beskrivende - og altid skønt med dine videoer.. Jeg tilføjer altid lidt vanillesukker, men for dælen da, hvor er det altså en lækkerbisken, som alle - indtil nu - elsker!! Jeg har bagt en hel del med Blåbær - flere gange og har også bagt dem med appelsin og chokolade - Uhmmmm... Lækker-lækker :-)
0
af: Anonymous

Det dur ikke

Nu har de været i ovnen i 30 minutter og er stadig ikke faste. Suk
0
af: Anonymous

Bananmuffins

Hej Max Jeg kunne tænke mig at prøve at lave bananmuffins med chokoladestykker i. Hvor mange bananer tror du, der skal i til 12 stk., og hvor meget ekstra mel? Mvh Maibritt

Bananmuffins

Jeg ville ikke komme ekstra mel i. 2-3 bananer i mellemstore tern eller revet.
0
af: Anonymous

Fantastisk opskrift

Undskyld min mistænksomhed!! da jeg læste alle de postitive anmeldelser,tænkte jeg, at det var lidt opreklameret, men det trækker jeg i mig igen. Den opskrift er ganske enkelt fantastisk, og lige det jeg har ledt efter længe, tak tak hilsen Birgitte
0
af: Anonymous

Kærnemælk

Nu står jeg med noget kærnemælk tilbage fra anden madlavning og faldt over den her opskrift, som ser nærmest fantastisk ud jo - det må prøves ! :-) Kan jeg bruge kærnemælk på samme vis som ymer etc. i den våde del af dejen ? Den er jo også et surmælksprodukt.

Kærnemælk

Det er noget tyndere så der skal lidt mere mel i.
0
af: Anonymous

Muffins

Hej ! Jeg skal bage makronmuffins hvad skal jeg gøre her med mel ???
0
af: Anonymous

Muffin/grundopskrift

Jeg er så glad for denne opskrift, har snart brugt den mange gange i dag med ribs. Bruger græsk yoghurt 10 % og flydende Kærgården, så det er nemt.
0
af: Anonymous

Det er verdens bedste muffins

Jeg kan nu opskriften i hovedet, de er blevet bagt så mange gange og folk er vilde med den! Jeg putter 100 mørk hakket choko i, 2 tsk vanillesukker, en håndfuld hakkede hasselnødder og 2-3 godt modne mosede bananer. Uden tvivl de allerbedste muffins man kan opdrive, bedre end dem fra Lagkagehuset, emmerys osv...
0
af: Anonymous

det er blevet gode..

tusind tak for opskriften :-) det er blevet super gode, endelig en god muffinopskrift, det her er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet dem her..
0
af: Anonymous

Nødder?

Er nødder væskeneutrale? Tænker på hakkede mandler el. Hasselnødder, om der skal mindre mel i?

Nødder?

ja. jeg regner både nødder og tørrede frugter som væskentrale.
0
af: Anonymous

Nødder?

OK, takker
0
af: Anonymous

De bedste muffins

Dette her er den bedste muffinsopskrift. Har lavet den mange gange og med mange forskellige slags fyld - børnene elsker dem og gæsterne ligeså!
0
af: Anonymous

Til kage?

Kan opskriften også bruges til bagning af kager?
0
af: Anonymous

Muffinforme

Jeg bagte for nyligt muffins (ikke denne opskrift) Da brugte jeg papirsforme - og det duede bare ikke. Dejen var simpelthen for våd tror jeg - og det hele løb - og formene splattede ud. Kan man bruge papirsforme til dine? Jeg gider ikke købe faste forme, fordi jeg bare ikke kan finde nogle, jeg synes er pæne! Mvh Maianne
0
af: Anonymous

Muffinforme

du skal bare tage nogle faste forme uden over papirsformene
0
af: Anonymous

Muffinforme

Jeg bruger KUN paipirsforme (altså ikke indeni faste forme) til disse muffins. Dog bruger jeg en lidt kratigere slags end de meget tynde man også kan få.Jeg bruger selv de mange-farvede fra Dr. Oetker (tror jeg det er). Fungerer perfekt og jeg bruger farverne til at "vise" hvilken slags muffins det er; banan, blåbær, jordbær = gul, blå-lilla, rød f.eks.
0
af: Anonymous

Muffinforme

Hej Rigtig god ide - med forskellige forme. Hvor mange slags farver findes de i? kada
0
af: Anonymous

Muffinforme

Hej Hvis du man kun har papirsforme, så skal man ikke fortvivle! hvis man lægger to forme sammen, så bliver det hele lidt mere stabilt. Men denne metode kræver også, at man ikke fylder dem helt op. hilsen Inge
0
af: Anonymous

Muffinforme

IRMA har den perfekte papir-muffin-form. De holder på dejen og laver en flot høj form.
0
af: Anonymous

Muffinforme

De fleste papir-forme er dybest set designede til at blive brugt i en fast form f.eks. en plade med plads til 12 muffins og er ikke stærke nok i sig selv.
0
af: Anonymous

Muffinforme

Hej jeg har lige bagt både chokolade og blåbærmuffins i dag og de blev super gode,- lækre svampede og hævede flot, utrolig tilfreds. jeg har købt mine forme i Rema1000, og det er bare papirsforme; en pakke med 24 stk. i, de er lidt større og kraftigere end de små, dem har rema også. og samtidig er de til en fornuftig pris. de holder formen.
0
af: Anonymous

Marzipan og chokolade

Med 100 gram revet marzipan og 80 gram hakket chokolade bliver disse muffins super lækre og lidt svampede :-)
0
af: Anonymous

MUMS og NEM :)

Hej! Opskriften her er fantastisk! Den er nem, hurtig og lækker! Du kan komme lige det i du har lyst til. Jeg lavede dem med kakao og chokoladestykker, nogen med citron og en tredje variant med to moste bananer og chokoladestykker i - De blev virkelig gode! Jeg tilføjede også vaniliesukker til de tørre ingredienser:) God fornøjelse med Bageriget;) OBS: De hæver en del, så pas på med at fylde formene for meget. Det kan være en fordel at anvende to forme, hvis de er af papir.
0
af: Anonymous

MUMS og NEM :)

Endelig har jeg lært at lave rigtige muffins med god smag og krumme via denne hjemmeside:-) Virkelig mange tak for det!
0
af: Anonymous

OPBEVARING??

De lyder bare gode :-) Men hvordan opbevares dem, man ikke får spist med det samme bedst??

OPBEVARING??

DE SKAL BARE I FRYSEPOSER I EN SKUFFE ELLER FRYSEREN.
0
af: Anonymous

Opbevaring?

Hvordan opbevares muffins bedst når de er afkølet og ikke alle skal serveres straks?

Opbevaring?

I en plastpose.
0
af: Anonymous

Ide til fyld

Prøv med hindbær og hvid chokolade - det smager super lækkert!
0
af: Anonymous

muffinforme

Efter årelang kamp med papirforme- overgav jeg mig og købte silicone forme. De er rigelig prisen værd- lette at rengøre og holder formen perfekt. LM

muffinforme

Jeg tror det er lidt forskelligt med rengøringen. Mine ser rimeligt funky ud efterhånden. Men de har også været igennem meget :-S
0
af: Anonymous

Kagebund

Hej, Super god og nem opskrift. Tror du den kan bruges til kagebunde? Vil gerne lave bunde med kærnemælk, da de bliver dejlig svampede og luftige.
0
af: Anonymous

Skønne Muffins

Var enorm stresset og mega lækkersulten. Så opskriften på disse muffins. Er ikke den store læser så da jeg så alt det der stod var jeg ved at stå af ;)) Men henldigvis var jeg udholden..... Jeg fik læst mig igennem det hele og tænkte med det samme, det her kan kun være en mand. Vi er måske mange der ikke har tålmodighed til al det tekniske (er selv gift med en teknikker der ikke går af vejen for en lang forklaring) MEN HOLD DA OP FOR NOGLE LÆKRE MUFFINS :))))) TAK FOR OPSKRIFTEN . God dag til alle og gå endelig igang .
0
af: Anonymous

Mmmm de bedste

Uden tvivl den bedste grundopskrift - jeg har efterhånden bagt en del forskellige varianter og jeg eeelsker dem alle. Det er en nem og hurtig opskrift og så kan man ellers selv eksperimentere!
0
af: Anonymous

Lige hvad jeg har ledt efter :-)

jeg har altid undret mig over hvordan bageren eller Mcd får de der helt vilde opsvulmede, lækre, svampede, store muffins... og så falder jeg over din opskrift, og tænker den må jeg simpelthen prøve af, det ser ud til og lyder som om, jeg har fundet den rigtige både opskrift og fremgangsmåde. Og resultatet er lækre, store, svampede, svulmende muffins. Simpelthen den bedste opskrift. Mvh Katrine :-)
0
af: Anonymous

Stikkelsbær - selv uden æg og natron

Jeg har netop forsøgt mig med 150 g friske stikkelsbær, citronskal - og selvom jeg ved en fejl glemte ægget, blev resultatet rigtig godt og fint i konsistensen :) Fantastisk grundopskrift :)
0
af: Anonymous

Udskift ingrediens

Kan man bruge creme fraich i opskriften i stedet for A38

Udskift ingrediens

Ja, men creme fraiche er ret tykt, så det kan være der skal lidt vand eller mælk i også så.
0
af: Anonymous

Udskift ingrediens

Vil mene man kan bruge alle slags syrlige mejeri produkter, så du kan godt bruge creme fraiche
0
af: Anonymous

Bismag af bagepulver/natron?

Hej, jeg har brugt denne opskrift og resultatet blev umiddelbart meget godt. Jeg brugte A38, rapsolie og som fyld: Hakket mørk chokolade og syltede pærer i tern. Desværre har muffins'ene en mærkelig stærk bismag - som om man kan smage bagepulver eller natron. Jeg er ikke erfaren udi kagebagning og ved ikke hvad denne bismag kan skyldes?
0
af: Anonymous

Bismag af bagepulver/natron?

Tror det må være rapsolien - prøv hvid rapsolie - har kun kunnet købe den i Irma og en enkelt gang Netto, den smager ikke så meget af "raps".
0
af: Anonymous

Olie

Hvilken slags olie har du god erfaring med at bruge i denne type opskrift?

Olie

Betyder ikke noget, bare den er "smagsløs" - ikke noget med jomfurolier eller olivenolie.
0
af: Anonymous

Chokomuffins bliver tørre?

Spørgsmålet er, hvordan jeg får mine chokolademuffins mindre tørre og mere svampede. Putter 80% chokolade i, men tænker at det faktisk er det som "tørrer" dem ud? Nogen forslag? PS. lavede muffins med lakridssirup forleden - mums! Mvh Rikke

Chokomuffins bliver tørre?

Du skal bage dem i kortere tid, tilsætte mere A38, eller begge dele :-D
0
af: Anonymous

Chokomuffins bliver tørre?

Det prøves, tak :-) Hvordan tror du det vil fungere med fint revne gulerødder? Tænker at det vil give både væde og sødme.
0
af: Anonymous

Diabetes variationen

Da jeg har fået diabetes og er vild med muffins har jeg tilladt mig at lave ovenstående fantastiske grundopskrift diabetesvenlig: Ingredienser - grundopskrift Tørt • 5 dl mel • 5 dl fuldkorns spelt • 2 knivspids salt • 4 tsk bagepulver • 2 tsk natron Vådt • 5 dl yoghurt, A38, ymer eller lign. • 1,75 dl olie/smeltet smør • 3,75 dl Perfect Fit • 1 æg Da jeg kun havde kærnemælk brugte jeg det i stedet for youghurt og det virkede fint. Lavede både blåbær og chokolade version og fulgte iøvrigt de andre gode råd og fik nogle fantastiske gode muffins.
0
af: Anonymous

Marcipan i muffins

Hvad gør jeg, hvis jeg vil komme marcipan i denne grundopskrift? Er der noget andet, jeg skal tilføje? For jeg mener ikke, at marcipan er særligt fugtgivende...eller er det? Mvh Selma
0
af: Anonymous

hmm

Hej. Kunne se alle andre havde kommenteret de var super gode, så har derfor prøvet disse. når det hele er blandet sammen er dejen da ALT for stiv, skålen kan vendes på hovedet uden den bevæger sig. har derfor tilføjet mere a38 og noget mælk hmm er spændt på resultatet?
0
af: Anonymous

Antal

Hejsa. Jeg skal til at bage disse muffins lidt senere. De skal bruges i morgen og der skal være nok til ca 30 personer. Hvor mange muffins kan der blive til? :-)

Antal

Du skal lave 3 portioner. Der er ca. 12 i hver portion.
0
af: Anonymous

Hit på Hit :)

Nem GOD opskrift, jeg rev sure æbler groft, ca 2½ dl. og dryssede dem med kanel . Dejen var stiv , så den fik lige 1 dl minimælk.... Tak igen for at give mig lyst til at prøve nye ting i køkknet.
0
af: Anonymous

Muffins mislykkes.

fuldte opskriften til punkt og prikke, og alle muffines faldt sammen, mine blåbær muffine blev underlige gummieagtig og alle bærene sank ned i bunden, de eneste der smagt nogenlunde var chokolade muffines. Tror ikke at jeg skal lave dem igen.

Muffins mislykkes.

Det er en opskrift der er afprøvet *mange* gange og af mange forskellige mennesker. Hvis du følger den til punkt og prikke så får du også gode muffins. Måske din ovn er for kold? du rører for meget i dejen? eller bagepulveret har fået fugt?
0
af: Anonymous

the muffin method (man)

mon det er en skjult reference til Alton Browns "good eats" ;) hvis ikke er det værd at tjekke hans programmer ud på youtube.

the muffin method (man)

Alton Brown laver de bedste madudsendelser!
0
af: Anonymous

the muffin method (man)

enig - oplysende, underholdende ... og ja, mad :P
0
af: Anonymous

Grundopskrift

Hej og tak for en super opskrift. Du skriver 5 dl mel på grundopskriften er det en fejl siden der skal bruges 6 til chokolade og appelsin muffins?

Grundopskrift

Nej for der er ekstra væske i. Læse princip #1 herover under egne variationer og opskrifter.
0
af: Anonymous

Hold da fast !!!!

Prøvede disse muffins i weekenden - blev helt vildt glad og overrasket. Har aldrig bagt så lette, luftige og svampede muffins. Har straks sendt link til siden videre til alle mine veninder. Mvh Susanne
0
af: Anonymous

cupcakes vs. muffins

Muffins bagt ud fra denne opskrift er rigtig laekre :) Den skal helt klart afproeves igen. Har lige bagt en omgang cupcakes og en omgang muffins. Ved muffins deler man ingredienserne i toert og vaadt, hvor man ved cupcakes blander det hele i en skaal fra start. Mine cupcakes blev en del soedere, end mine muffins, hvilket nok primaert skyldes de ingredienser, man bruger. Derudover, saa var cupcakes mere kage agtige og svampede, hvilket passede godt til en frosting paa toppen, hvorimod muffins er mere broed agtige. De egner sig ogsaa bedst som de er, fordi de haever op, hvor cupcakes er flade paa toppen. Bor i udlandet, saa er spaendt paa snart at skulle afproeve marcipan-opskriften :) Vil proeve at lave kajkager.
0
af: Anonymous

cupcakes vs. muffins

dejen til cupcakes var i oevrigt meget tynd, hvor i mod den til muffins var tyk. Men begge fik den rette konsistens og smag :)
0
af: Anonymous

Laktose vegetar muffin

Ville bare lige sige at man med fordel også kan lave dem med Soya Youghurt naturel eller med vanilie. Det giver ikke den samme syrlighed som man får med A38 men så kan man med fordel komme noget citron i eller bruge olivenolie - Det giver en fantastisk smag sammen med blåblær og hindbær ^^
0
af: Anonymous

Kreative muffinsforme... hmm....

Min sidste investering på muffinsforme fronten, er en blomster form fra Rice. Desværre har jeg på nuværende tidspunkt, ikke haft noget vellykket held med den. Mine kager vil ikke slippe... Er der nogle som har et godt tips... ;-)
0
af: Anonymous

kagemel

Skærtoft Mølle har lanceret et øko-kagemel, som må være anvendeligt her. Jeg er stødt på det i Irma og Kvickly.
0
af: Anonymous

muffins

jeg er vild med dine forklaringer til ingredienserne og mulighederne for deres indbyrdes, nærmest kemiske reaktioner... det hjælper meget på forståelsen for hvorfor mine muffins normalt bliver små og ligegyldige. TAKKER!
0
af: Anonymous

Super lækker, men med bismag

Virkelig god og ikke mindst nem opskrift. Har lavet den flere gange nu, og den lykkedes altid. De bliver saftige, bløde og luftige. Også dejligt med en opskrift hvor håndpisker ikke skal igang - næsten ingen opvask :-) Dog synes jeg at de godt kan have en lidt ærgerlig smag af bagepulver/natron - på trods af at jeg både kommer æbler og kanel i. Tror jeg skærer lidt ned på det næste gang.
0
af: Anonymous

Uden mælkeprotein

Hej Max, Tusind tak for geniale opskrifter. Glæder mig til ataafprøvedine muffins. Jeg vil dog gerne bage nogen som onkel Rasmus også kan tåle. Han kan ikke tåle mælkeprotein. Jeg satser på at bruge soyamælk og tilsætte citronsaft. Ville det også være din løsning? Fyldet er ikke helt bestemt endnu. Tænkte blåbær eller æble og kanel.
0
af: Anonymous

Uden mælkeprotein

Hvis du bruger soyamælk skal du nok bruge lidt mere mel. Ellers bliver dejen meget tynd. Drop citronsaften. Den er ikke nødvendig.
0
af: Anonymous

Dumle

Et par fumle i hver, lige inden bagning er børnene også vilde med .....
0
af: Anonymous

Hvad slags yoghurt?

Hvilken slags yoghurt anbefaler du? en 10 procents?

Hvad slags yoghurt?

En almindelig naturel er fin, ligeså A38, ymer og tykmælk. En 10% virker også. Kan dog være der skal en lille smule mælk i også, hvis dejen bliver for tyk.
0
af: Anonymous

Margarine?

Kan man bruge margarine i stedet for olie/smør?
0
af: Anonymous

Størrelsen på formene

Hej Max. Det er første gang jeg skal lave dine muffins og jeg glæder mig :-) Er der en regel for, hvor meget dej man skal putte i formen? Jeg ved nemlig ikke om min form har samme størrelse som din. Putter man dej op til kanten eller halvvejs op? Mine forme måler ca. 3cm i højden og 6 cm i bredden. Mange hilsner Mia.
0
af: Anonymous

tak!!

det er de bedste muffins jeg - ever- har bagt! Tak! Og tak for en konkret forklaring på hvorfor og hvordan!! KH Heidi
0
af: Anonymous

Sorry ...

Ja, altså jeg mener jo DUMLE i midten :-)
0
af: Anonymous

Smør

Mister muffins karakteren ved 150 grader C ?, siden det er spildt ulejlighed at bruge smør?

Smør

Nej. Men der syrnet mælk i opskriften. Hvilket er det der give meget af karakteren i smør. Der er bare meget mindre i smør. Og da smør skal smelte og er lidt mere besværligt at arbejde med, så er det nemmere at undlade det. Når man nu ikke rigtigt kan smage forskel alligevel.
0
af: Anonymous

Chokolade

Hej. Spændende opskrift. Jeg ville gerne bage lyse muffins med små chokoladestykker i. Kan jeg bruge grundopskriften her og tilføje chokolade?

Chokolade

Ja. Hvorfor er du i tvivl om man kan det?
0
af: Anonymous

kokos og evt. ananas

Nogen her der har prøvet med kokosmel...og hvormeget skal man komme i så???
0
af: Anonymous

Ikke piskede æg i muffins?

De fleste opskrifter jeg ser udover din, pisker man æg og sukker skummende inden man blander resten af ingredienserne i. Du har altid gode tekniske svar, hvorfor skal dine æg og sukkeret ikke piskes? Eller ved du hvorfor " de andre" gør det. Og tak fordin gode side. Bager hver uge dit "verdens bedste brød" og har altid muffins i fryseren. Vores yndlingsfyld er tre bananer og 1 syrligt æble, + hakket choko. til min mand, som elsker det søde. Med venlig hilsen, Juana.
0
af: Anonymous

frysning

kan de fryses? har lige bagt 3 dobbelt portion muffins og de er blvet super gode men det er fredag idag og skal først bruge dem søndag til brunch, og tænker at de måske når at blive tørre!
0
af: Anonymous

frysning

det kan du saktens efter min mening kan man fryse alt ned det gør det endlig kun bedere så mit råd er at du godt kan fryse dem ned!:)