117
af: Max M Rasmussen
@
delt

Ostecreme - cheescake frosting

Ostecreme / cheesecake frosting med vanille og citronskal - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Cheesecake creme er god til fyld i lagkager og som topping til gulerodskage og cupcakes. Den er simpel at lave.

Ingredienser

stor portion lille portion

 • 1 dl vand
 • 200 gram sukker
 • 1 æggeblomme
 • 100 gram smør
 • 250 gram mascarpone
 • 1 spsk vanillesukker (kan undværes)
 • skal af 1 revet citron  (kan undværes)
 • ½ dl vand
 • 100 gram sukker
 • 1 æggeblomme
 • 50 gram smør
 • 125 gram mascarpone
 • 1 tsk vanillesukker (kan undværes)
 • skal af ½ revet citron  (kan undværes)

Fremgangsmåde

Tag smørret ud i god tid og lad det stå ved stuetemperatur så det bliver blødt.

Kom sukker og vand i en gryde.

Kog indtil sukkeret er smeltet.

Hæld det i en skål og lad det køle yderligt af til koldere end "lillefingervarmt". Gerne stuetemperatur.

Hæld også osten, smørret og æggeblommen i skålen

Pisk det hele kraftigt. Pisk indtil du har en luftig blød og ensartet creme. På et tidspunkt sker der et tydeligt skift hvor det ændrer sig til at blive en luftig creme.

Noter

Du kan med fordel bruge hjemmelavet mascarpone som flødeosten.

"Stor portion" er til store kager som chokolade lagkager, klassens time kage osv.

"Lille portion" er til cupcakes, 20 cm springform, havregrynskager, franske vafler, honningekager osv.

Mht. vanillesukker så kan du også bruge kornene fra en stang vanille i stedet for. Jeg bruger min hjemmelavede vanillesukker i videoen.

Hvis du bruger håndmixer eller piskerris  er det nemmest at piske æg og smør sammen hvis du bruger blødt smør. Bruger du en stor mixer er det lidt ligemeget hvor blødt smørret er. Bare pisk indtil det hænger sammen.

Syntes du at det smager for meget af smør så kan du blande ostecremen med lige så meget kagecreme. Det er en lettere udgave som ikke er helt så sød og fed.

0
af: Anonymous

Cheese-cake frosting

Øv - har nu hældt 2 portioner cheese-cake-frosting lige i vasken . . . den var vandtynd :o( Heldigvis var det kun små portioner men alligevel . . . Er i tvivl om hvad er er gået galt, har gjort som du viste i videoen . . . bortset fra en ting. Jeg har brugt AMA bagemargarine som jeg stort set altid gør i stedet for smør, da jeg ikke bryder mig om smørsmagen i småkager og kager. Er det her problemet gemmer sig ?? Du noterer ikke nogle steder at det skal være smør og ikke margarine, hvorfor jeg ikke selv har tænkt på om det kunne gøre en forskel. Ved snart ikke om jeg tør gøre endnu et forsøg. Ville egentlig bage Jordbær/hvid chokolade muffins til min søns klasse til deres hyttetur, men vælger måske den sikre løsning - de chokolade muffins vi "plejer" at bage (når vi bager muffins) Ellers tak for en fantastisk inspirerende side som jeg efterhånden har besøgt mange gange. V.h. Bettina

Cheese-cake frosting

Jeg skriver da vist kun smør i opskriften :-) margerine er et no go. Der er en masse vand i margerine som bliver trukket ud af osten.
0
af: Anonymous

Cheese-cake frosting

Jeg har det samme problem som den første kommentar, og jeg har gjort præcist som opskriften siger
0
af: Anonymous

Kun en sovs

Når jeg lavet denne cremen, blev den bare til en tynd sovs. OG har prøvet med at køre den i fryseren så smøret kan stivne lidt igen, men det hjælpte ikke ret meget. Men at køre flormelis tyknet den "lidt"
0
af: Anonymous

Husblas er løsningen

Jeg har med succes brugt 2 blade husblas til at jævne en tynd creme. Lun 1/2 dl creme og rør op med udblødt husblas. Efter et par timer på køl er den stivnet og kan røres op igen - klar til brug.
0
af: Anonymous

Rigtig god opskrift

Hej Max. Jeg blev ret forbavset over alle dem der ikke kan få opskriften til at lykkes. Personligt har jeg lavet den flere gange med bravour - så mange tak for en god video og opskrift! Til jer som ikke lykkes med den kan jeg kun anbefale at bruge rigtig smør (eks. Lurpak - ikke smørbart smør!) og Mascarpone. Hold evt. igen med citronsaften hvis problemet er konsistensen. Så er det svært ikke at lave en lækker oste creme :) Mvh Johan
0
af: Anonymous

Hvilken ost skal bruges

Jeg har lige erfaret at det er ikke hvilken som helst flødeost der kan bruges. De gængse, Buko og Philadelphia, er altså ikke gode nok! Der skal en langt højere fedtprocent til eller evt måske bare en tykkere konsistens? Det kunne i hvert fald ikke lykkes mig andet end at få en tyndt flydende sovs...
0
af: Anonymous

Hvilken ost skal bruges

Du har måske kommet til at bruge en friskost i stedet for en flødeost? Det er nemt at tage fejl. - Max
0
af: Anonymous

Hvilken ost skal bruges

Nu går jeg snart kløjs i dén her opskrift... Denne gang købte jeg mascarpone ost, for at være helt sikker. Jeg har fulgt opskriften til den mindre portion og jeg stod oven i købet og fulgte med på videoen imens jeg lavede det. Det bliver stadig ikke til en tyk creme, omend det hjalp at det var den rigtige ost. Jeg kan se på videoen at den ret hurtig bliver tyk, så snart osten kommer i. Hvad gør jeg galt? Jeg kan virkelig ikke hitte ud af det. Jeg bruger rør sukker og pasteuriserede blommer, men jeg kan ikke forestille mig at dét skulle gøre nogen forskel. Hjælp!
0
af: Anonymous

Hvilken ost skal bruges

Det er svært at sig når jeg ikke ser hvordan du gør. Bruger du en maskine til at piske med? Den skal piskes pænt meget.
0
af: Anonymous

Hvilken ost skal bruges

Jeg gør helt præcis som du beskriver og viser i videoen, det er derfor jeg ikke begriber det. Du mikser først i hånden og først på det tidspunkt i videoen hvor du selv går over til piskemaskine, gik jeg over til piskemaskine. Jeg føler det lidt som om der er udeladt noget i videon, for jeg har op til flere gange checket ingredienser og fremgangsmåder stemmer med din video. Jeg kan se jeg ikke er den første der har problemer.... Træls, for det smager jo rigtig lækkert, vi kan bare ikke opnå dén konsistens der var tiltænkt!

Hvilken ost skal bruges

Er siruppen kold nok. Altså stuetemperatur?
0
af: Anonymous

Chokolade og ost?

Hvis man gerne vil lave den til en chokolade creme, hvornår kan man da blande chokoladen i? Ville du bruge kakaopulver eller smeltet chokolade? Sidstnævnte kan jo være en "farlig" process, hvor cremen let kan blive grynet hvis man ikke gør det rigtigt. Spørgsmålet er så, hvad er rigtigt? Jeg ved godt der er andre opskrifter på chokolade ganache mv., men ønsket her er netop at undgå fløden til fordel for den mindre fede cremeost (forstiller mig philadelphia/buko creme ost ca. 12%)

Chokolade og ost?

Du skal helt klart bruge smeltet chokolade. Smelt det sammen med smørret, så burde det ikke gryne.
0
af: Anonymous

Chokolade og ost?

Ok. Spændende når nye ting prøves. Det er første gang jeg skal lave macarons, så er spændt på om det lykkesn og om ostecremen er et hit! Har besluttet også at lave en creme med lakridsrodspulver, ingefær og limeskal.
0
af: Anonymous

Ærgerligt

Jeg må desværre tilslutte mig de andre, for hvem opskrften heller ikke lykkedes. Piskede i 22 minutter, og der blev ikke tykkere. Det er rigtig ærgerligt, og jeg kan heller ikke finde ud af hvad jeg skulle have gjort forkert, men jeg har haft stor glæde og meget nemt ved alle de andre af dine opskrifter jeg har afprøvet. Hvad angår toppingen til mine muffins, må jeg vist nøjes med philadelphia/flormelis løsningen.

Ærgerligt

Jeg har surfet rundt og fundet af at mange af de flødeoste der bliver solgt har for lav fedtprocent. Jeg har ændret opskriften til mascarpone i stedet bare flødeost.

Ærgeligt

Ja det er underligt. Det kan næsten kun være flødeosten. Hvis der ikke er fedt nok i den så skiller det. Jeg brugte mascarpone, som har en fedtprocent på omkring 70%

Ærgerligt

Hmmm ... Det her irriteret mig helt vildt. Jeg tror jeg genbesøger denne opskrift. Det er vist den eneste opskrift jeg har hvor så mange får dårlige resultater. Jeg lavede den ellers 3-4 dage da jeg researchede og udviklede til det her cupcake tema. Så det undrer mig at den kikser for så mange. Men det er jo en emulsion, og de kan skille ind imellem. Det er samme problem når man laver en mayonnaise. Når man skal redde en mayonnaise tager man en ren skål, som man kommer en æggeblomme i. I den rører man så ganske lidt af gangen af den skilte mayonnaise i. Jeg vil se om jeg kan genskabe jeres problem og om mayonnaise redningen virker.
0
af: Anonymous

Ærgerligt

Nu kan jeg jo kun svare for mig selv, og for mit vedkommende skiller den ikke. Den ser rigtig lækker ud, og smager skøn, den bliver bare ved med at have en konsistens son din i starten. Den tykner bare aldrig. -eller aldrig kan jeg jo ikke sige, men ikke i de 22 minutter jeg piskede. Vil glæde mig til en evt. revideret udgave, hvis en sådan kan laves :-)
0
af: Anonymous

Dårligt

Fulgte opskriften til punkt og prikke, men det blev aldrig til andet end noget tyndt pjask. Heldigvis havde jeg flormelis, så jeg kunne lave glasur, men det var jo ikke lige meningen. ØV ØV ØV

Dårligt

Det er godt nok underligt at der er så mange der har problemer med den her opskrift :-S Jeg bruger min egen hjemmelavede mascarpone til den. Kan være det er det der er forskellen.
0
af: Anonymous

Dårligt

Hej Max Tak for en dejlig side og dine uddybende kommentare til dine forskellige opskrifter. Det hjælper virkelig med at give forståelse og overblik. :) Har du efterfølgende forsøgt at lave denne frosting med købt mascarpone? :) Mvh. KT