1
af: Max M Rasmussen
@
delt

Pho - Vietnamesisk suppe

Pho er den vietnamesiske udgave af den danske hønsekødsuppe med kød og melboller. Forskellen er at den mere bliver brugt som et princip end som en egentlig opskrift. Selve grundsuppen er simpel, men fyldet kan varieres i det uendelige.

Ingredienser

2 portioner

tilbehør

  • 2 skiver citron
  • 20 g chili
  • 100 g bønnespirer
  • 10 g vietnamesisk basilikum
  • 10 g koriander
suppe

Fremgangsmåde

tilbehør

Start med tilbehøret. Det går hurtigt og så er der ingen stress når suppen skal serveres.

Skær citronen i 4 halve skiver.

Skær chilien i tynde skiver.

Rens og anret basilikum og koriander på en tallerken med citron chili.

Du kan evt. hakke krydderurterne så de er llige til at drysse over.

Skyl bønnespirerne godt, og kom dem på samme tallerken.

suppe

Skær forårsløg i tynde skiver.

Sæt nudlerne over. Jeg bruger 1 liter vand og tilsætter 1 spsk salt. Bare kom nudler salt og vand i gryden og så tænd. Risnudler er nemme på den måde. De skal koge ca. 5 minutter indtil de er bløde. (kig på pakken, det er lidt forskelligt)

Sæt suppen over. Kom fond, vand, fiskesauce og forårsløg i. Lad den simre et par minutter så forårsløgene bliver lidt bløde.

Tilsæt rejerne og lad suppen simre et minut eller to. Rejer skal kun varmes op til ca. 50 grader for at de er færdige. Får de for længe bliver de små og seje. Det skal føles lidt som om de er sprøde når du spiser dem. Så snart de er uigennemsigtige er de færdige. Det er ikke alle slags der bliver lyserøde.

Hæld nudlerne op, og hæld suppen og rejerne over.

Servers med tilbehøret på sin egen tallerken.

Noter

Du kan bruge hvilken slags nudler du foretrækkker. Bare følg anvisningerne på pakken. De risnudler jeg foretrækker er nogenlunde samme tykkelse som tynd spaghetti. Ifølge pakken har de en tykkelse på 1,2 mm.

Koger de for længe falder de fra hinanden. Så ved du at de skal have kortere tid næste gang.

Risnudlerne er som regel glutenfri hvis du går op i den slags.

Du kan bruge hvad slags rejer du foretrækker. Jeg bruger som regel 6 af de store tigerrejer per person.

Alternativt fyld

Jeg har fået den i manger versioner i stedet for rejerne.

Pho - vietnamesisk suppe - Max M Rasmussen
Ingredienserne - Max M Rasmussen
Klar til at spise - Max M Rasmussen