47
af: Max M Rasmussen
@
delt

Poire Belle-Hélène - Rødvinskogte pærer

Pære i egen sirup - Max M Rasmussen
Jeg fik dem engang et sted, og lavede så selv en opskrift der minder om. jeg spiser den som regel kun om efteråret, når pærer er i sæson, og lidt kanel og nellike minder mig om at julen står for døren.

Grundidéen er at koge skrællede pærer i en gløg-lignende sirups blanding.

Ingredienser

  • 8 Pærer der er faste i kødet. (Jeg husker ikke lige sorten.)
  • 4 dl Rødvin (Tør, behøver ikke være alt for dyr.)
  • 1/2 citron, kun saften
  • 2 dl sukker
  • 1 hel kanel

eventuelt

  • 4 nelliker
  • 1 stang vanille

Metode

Skær lidt af bunden af pærerne, så de kan stå op. Skræl dem, men lad stilken blive siddende for syns skyld.

Kom pærerne i en gryde. Dæk dem med rødvin. Vil I spare lidt på rødvinen er det fint at fortynde det op med vand. Evt. halvt af hver. Det tager så længere at koge det til sirup bagefter.

Kom kanels og en nelliker i. Jo flere nelliker jo mere parfumeret bliver smagen.

Tilsæt sukkeret. Rødvinsblandingen må gerne være rimeligt sød.

Kog dem i ca. 1/2 time. De skal stadigvæk være faste, så de er rare at tygge i. Mærk med skarp kniv at de stadigvæk giver lidt modstand.

Servering

Kog noget af rødvinsblandingen ind, så den bliver en mere tyktflydende sirup. Hæld den sirup over pærerne. Gerne af flere omgange. Så får de en pæn glat overflade.

Server en pære med sirup over. Bedst sammen med is eller kage.

0
af: Anonymous

Pærer med peber - á la Bocuse

For 35 år siden, som 20-årig 'grøn køkkenskriver', så jeg Paul Bocuse's 'French Cooking' for 89 kroner og købte den på stedet. Indtil internettet overtog, var den, sammen med Elizabeth Davids italienske og franske kogebøger, reference-værket. Helt nede-på-jorden teknikker blev grundigt forklaret, efterfulgt af helt umuligt, komplicerede opskrifter. Men indimellem (faktisk ofte!) kom der en helt enkel opskrift, f.eks.: 'Rødvinskogte pærer'! Bocuses opskrift var nøjagtig som ovenstående. MEN hans eneste krydderi var 12 hele peberkorn! Nu ser man peber på friske jordbær osv, men dengang var det virkelig en øjenåbner... Lang tid før Bocuse var denne opskrift en klassiker i det franske køkken og det der gør den tidsløs og fremragende er den beherskede brug af sukker - og de 12 peberkorn! Synd, at ikke flere har mod på at prøve den (at dømme ud fra de få kommentarer).
0
af: Anonymous

Fantastisk

Tror det er min favorit af alle de gode opskrifter jeg har fundet her på siden. Skal helt sikkert eksperimentere med rødvinssirup i andre sammenhænge både i det salte og det søde køkken! Hvor er det dejligt at lave noget der er så nemt og simpelt, og så smager det bare som en drøm og ligner en million, når man servere det;-) Kh Kirstine
0
af: Anonymous

Prøv med appelsin

Hej, Jeg har ikke prøvet med citron, men skallen og saften fra en halv appelsin kan helt sikkert anbefales. Brian