Pommes Anna
Normalt laver man Pomme Anna i en stål eller støbejernspande inde i ovnen. Det er også fint hvis man kun er en 4-5 stykker til spisning. Er man flere end det så er en springform mere egnet. Ellers kan du altid bruge et par tusinde på en speciel Pomme Anna pande i kobber.
Ingredienser
- 1 1/2 kg kartofler
- 125 gram smør
- 1-2 tsk salt
- peber
- 1 spsk timian, kan undværes.
Fremgangsmåde
Til og med bagningen kan retten laves dagen før den skal bruges.
Smelt smørret.
Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Brug gerne foodprocesser eller mandolinjern.
Kom bagepapir i bunden af en springform.
Pensel med smeltet smør.
Dæk med et lag kartofler.
Pensel med smeltet smør.
Drys med lidt salt, peber og timian.
Fortsæt lag for lag indtil springformen er fyldt. Kartoflerne skrumper en del under stegningen.
Dæk springformen med sølvpapir.
Sæt springformen i ovnen i en times tid ved 200 grader. Inden i en dyb bradepande er bedst, da der løber smør ud. Mærk med strikkepind eller urtekniv om de er møre.
Køl kartoflerne af og gem dem til næste dag. Helst med noget tungt på, der presser dem sammen.
Inden servering skal du tager du "kartoffelkagen" ud af springformen og brune den i en 225 grader varm ovn i 15 minutter.
Kom den over på serveringsfadet.
Kartoflerne bliver mørke
Jeg brugte bagekartofler og dagen efter var kartoflerne meget kedelige og grå-sorte - hvis bagekartofler ikke er egnet, hvilke er så?Kartoflerne bliver mørke
Hej Hansen og evt. andre læsere. Max skriver selv i opskriften at kartoflerne skal stikkes med en kniv eller lignende. Det er den vigtigste og største fejlkilde ved pommes anna. Så snart man har styr på at få checket om kartoflerne er møre, er resten kosmetik. Herefter har man en simpel og lækker kartoffel, som lykkedes hver gang. Så for at gentage, kartoflerne skal være helt møre, kniven skal glide ned igennem uden meget pres, er de ikke møre skal de naturligvis bare have længere tid i ovnen. Hvis de ikke er færdig tilberedte, vil den dagen efter være grå og grim. Som et flot finish kan man stege sine kartofler istedet for at bage dem, eller en kombination. Madglade hilsner Den Kærlige KokKartoflerne bliver mørke
Det er luft der gør det. Så de er enten ikke presset nok sammen, eller der er for lidt smør i.Kartoflerne bliver mørke
En anelse Citron - enten revet skal eller som saft. Giver et "pift" til kartoflen - og forhindrer ilt-farvning.Pommes Anna
Skal den ikke helst laves dagen før, hvis den skal hvile med noget tungt på efter første tur i ovnen? Vh. KristianYouTube
Hejsa :-) Kan det passe, at jeg ikke kan finde en video, hvor du laver pommes anna, på YouTube? Hvis jeg tager fejl, må du meget gerne linke :-) Men super fed side!Stivelse
Hvis man varierer med andre grøntsager uden stivelse, såsom lidt spinat eller jordskokker, som én anden spurgte om, kan man lige drysse en smule kartoffelmel på. Så hænger det sammen :o) Vh. Kimkartoffel pandekage/karbonader....
eller "kartoffel-karbonader", er det noget jeg kan finde en opskrift på? Altså sådan a la "røsti", som til sidst skal steges på en pande. Jeg vil servere dem til kalvefilet. Har forsøgt at lave dem af mos med grøntsager, men de flød bare helt ud.. ØV SusPommes anna per mand
Hvor meget skal man regne med at der går per mand ? - 7 mand høj, så tænker springform.. første gang jeg begiver mig i kast med det, så ville lige høre hvor meget man ca spiser..Pommes anna per mand
Det er jo afhængigt af hvad man ellers får, men op til 200 gram per person er min tommelfinger regel.Hvor mange
Hej, til hvor mange er opskriften? Vi bliver 6 voksne, er det nok? Ser rigtig godt ud, jeg glæder mig til at prøve at lave det :-)Hvor mange
Hvis du regner med 200 gram kartofler per person, så plejer det er at være fint. Så 6 personer er lige i øjet ;-)Klaret smør ?
Hej Max, Også en af mine favorit kartoffelretter. Men jeg bruger klaret smør. Er det unødvendigt ?Grill
Den er også god på grillen - inddirekte vel at mærke ;O)fra Kanø
Et andet godt tip til tynde skiver er blot at bruge en skræller. Særligt de brede er velegnet til formålet, hvis man ikke har lyst til at slynge penge unødigt efter et mandolinjern, eller at skulle stå i timevis og snitte fint med en kniv.pommes anna..
nu koster et mandolin jern jo ikke en formue, købte et i metro til 40 kr, og det er sq bedre end det jeg købte i jysk storkøkken til en formue.. :) Max.. Tak for et dejligt site.. mit første møde idag, har nu brugt 2 timer herinde indtil viderepommes anna..
JAJAJAApommes anna..
En mandolinjern til 40 kr! Hold nu helt kæft... Det dér er jo ikke til at tage seriøst - vedkommende er jo tydeligvis helt ude af trit med virkeligheden. MAN SKAL mindst bruge 500 kr på sit jern! Færdig!pommes anna..
Slap dog af mand.. Der er sku da ingen grund til at skrive sådan. Hvis personen har købt et mandolin jern til 40 kroner er det da bare fedt hvis vedkommende er glad for det. Tosse!!!!!!!!!!!!!!pommes anna..
Jeg havde i mange år et 50 kroners mandolinjern i plastik, som virkede godt. Det er nemmere at have i et skab og ikke nær så tungt at bakse rundt med, og det kunne gå i opvaskeren. Så i praksis brugte jeg det faktisk oftere end det jeg har nu til 1000 kroner :-s ... Maxfra Kanø
Hej .En mandolin kan købes for næsten ingen penge og har man den vil mam ikke undvære den.Kan man blande kortoflerne med Jordskokker?
Jeg tænkte at det kunne være en god variation.Kan man blande kortoflerne med Jordskokker?
der er ingen stivelse i jordskokker, så hvis der er for mange i, vil den ikke hænge sammen.Pommes Anna
Skal den ikke helst laves dagen før, hvis den skal hvile med noget tungt på efter første tur i ovnen? Vh. KristianPommes Anna Pan
En "original Pommes Anna Pan i kobber kan købes på nettet for $137 (cirka kr. 820,-) Vh. KimHvor? Har du et link?