1
af: Max M Rasmussen
@
delt

Råsyltede rabarber - sure, søde og sprøde

Den nemmeste rabarberopskrift der findes. I hvert fald af dem som jeg kender. En usædvanlig måde at lave rabarber på som kan bruges til mange ting. Jeg har fx brugt det som surt sødt tilbehør til laksetatar, yoghurt, braisseret kød, i mindre stykker i en salat eller på/i sin hjemmelavede sorbet eller i kager mm. Kun fantasien sætter grænsen.

Man får også en god rabarbersirup ud af det som man kan tynde op med lidt vand og bruge som saftevand, eller i en rabarber mojito.

Ingredienser

  • 450 g (4-5 store stilke) rabarber

sirup

Fremgangsmåde

Rens rabarberne og skær dem ud på skråt, i tynde skiver.

Kom dem i dit sylteglas.

Bland alle ingredienserne til sirup og bring dem i kog.

Så snart sukkeret er opløst er den færdig.

Hæld sirupen over rabarberstykkerne med det samme.

Pres dem sammen så de alle sammen er nede i sirupen.

Lad det trække et døgns tid.

Noter

Bruger du 200 g sukker og 2 citroner kommer der mere knald på smagen. Men der kommer også mindre rabarbersmag.

Sirupen bliver ca. lige så tytkflydende som ahornsirup hvis du bruger 200 g sukker. Hvilket er godt til nogen ting, og til saft. Så det er en afvejelse, alt efter hvad man skal bruge det til.

I videoen bruger jeg 100 g sukker og 1 citron.

Holder et par uger i køleskabet.

Råsyltede rabarber i glas - Max M Rasmussen
Råsyltede rabarber på græsk yoghurt - Max M Rasmussen
Ingredienserne til råsyltede rabarber - Max M Rasmussen