214
af: Max M Rasmussen
@
delt

Rosastegt Marmoreret Oksefillet

Oksefillet er det samme stykke kød man skærer ud til Ribeye bøffer. Et mørt og fedtmarmoreret stykke kød, men en masse smag. Jeg langtidssteger det ved lav temperatur så det er dejligt rødt hele vejen igennem og man kan tygge det med øjenbrynene.

Ingredienser

  • 3-4 kg marmoreret oksefillet. (Ribeye stykket)
  • salt
  • peber, friskkværnet
  • timian, helst frisk

Fremgangsmåde

Tag kødet ud af køleren i så god tid at det har stuetemperatur når det skal steges.

Brun kødet på en glohed pande, eller under ovnens grill. Brun i så kort tid som muligt. Kun indtil kødet er brunt på overfladen.

Gnid krydderierne godt ind i kødet.

Så det i ovnen ved 80 grader i 4 timer. Hvis kødets indre temperatur ikke stiger med ca. 10 grader i timen så skru op for ovnen. Prøv først til 100 grader. Gå ikke højere end 120 grader.

Når kødet er mellem 55 grader og 60 grader er det færdigt.

 

Se i øvrigt artiklen om langtidsstegning af kød for flere tips. Den forklarer hvorfor.
0
af: Anonymous

Langtidsstegning

Ved langtidsstegning forstås lang tid! Stegen afklimatiseres, ved at lægge den ud på køkkenbordet i god tid inden tilberedning. Stegen brunes i kort tid, enten på pande eller grill. Lad stegen hvile, for igen at afklimatisere. Læg stegen i ovnen i ca 4-6 timer. Det afhænger af tykkelsen. Essensen er at sætte ovnens temperatur til den ønskede kerne temperatur på kødet. Personligt foretrækker jeg ca. 62 grader for en oksefillet. Men det er en smagssag. Lavere temperatur giver mere rødt kød og vise versa. Man skal først lære sin oven at kende. så afprøv ovnen, uden kød, med et stegetermometer. Det er for at se nøjagtig hvordan du skal indstille din oven, for at opnå den ønskede temperatur. Jeg bruger også et stegetermometer i kødet under stegning! Kødet bliver således ensartet "rødt" og meget mørt. Stegen kan skæres umiddelbart efter stegning, idet temperaturen ikke har været over 100 grader og derfor ikke forsager overtryk. God fornøjelse og god appetit :-)
0
af: Anonymous

interval stegning

hey kvali mad . fed side . hvordan med med interval stegning ? har prøvet langtidsstegning , rigtigt godt :-)
0
af: Anonymous

interval stegning

Intervalstegning er en god teknik. Jeg bruger den ofte. Det er også en nem måde at få et stykke kød til at blive præcist mørt på det præcist rigtige tidspunkt. Specielt hvis man ikke kan styre temperaturen præcist som i en grill - max.
0
af: Anonymous

langtidsstegt oksefilt

Hej Max. udover de 4 timer ved 100 grader Hvor lang tid mere skal man regne med oksefilten skal have for at lande på 55-59 grader. Mvh Gunther
0
af: Anonymous

antal personer.

Hvor mange personer er der til i 3 kg oksefillet ? - vil forsøge mig med en fillet til nytår, og vi bliver 4 personer, så ville lige have en idé om hvor meget jeg skulle købe.

antal personer.

Tommelfingerreeglen er 200 gram / person. Er de hugsultne så er kan du regne med 250-300 gram.
0
af: Anonymous

antal personer.

Mange tak Max, så vil jeg prøve med ca 1,2 kg til 4,5 person.. Tak for gode opskrifter, og nogle rigtig gode tips. Du har ikke en idé til en 3 retters nytårsmenu evt ? tænkte oksefillet til hovedret sammen med xx..
0
af: Anonymous

oksefilet

Vi har en afpudset oksefilet på 4 kg. Vil gerne langtidsstege den og har fået at vide at tre timer ved 130 grader vil give kødtemperatur på ca. 55. Hvilken varmetype - luft eller ?
0
af: Anonymous

Hvile i termokasse

Hej Max I morgen skal jeg prøve at langtidsstege 2 oksefileter. Jeg skal dog bruge ovnen til nogle andre ting. Kan jeg lade oksefileterne hvile pakket ind i staniol og håndklæder i en termokasse/flamingokasse i f.eks 2-3 timer. Og hvis jeg kan, vil stegen 'stege videre', så jeg evt. skal tage den ud ved lavere temperatur f.eks. 50 gr. Vil det gå ud over kvaliteten af stegningen? Hilsen Pia

Hvile i termokasse

Det burde der ikke være nogen problemer i. Det svarer bare til at stege det lidt længere.
0
af: Anonymous

Marmoreret oksefilet

Hvor lang tid skal jeg ca. langtidsstege en marmoreret oksefilet på 1,4 kg. Mvh. Birthe
0
af: Anonymous

Langtidsstegning af okseculotte

Hej Max Når man skal lagtidsstege en culotte, så er mit spørgsmål bare : Skal den dækkes over som ved din nakkekam ?? Vh. Heidi

Langtidsstegning af okseculotte

Det er lidt afhængigt af hvor længe du har tænkt dig at stege den, og ved hvilken temperatur. Hvis du dækker den til bliver den ikke brun. Til gengæld taber den lidt mere væske. Så ved meget lav temperatur og meget lang tid, så er det en god idé at dække til.
0
af: Anonymous

skal man beholde fedtkanten på filleten ?

Hej Max Skal man beholde fedtkanten på filleten ?

skal man beholde fedtkanten på filleten ?

Ja!
0
af: Anonymous

stegning af 3kg oksefillet så tæt på gennemstegt som muligt uden og ødelægge det med at den er gennemsteg

Hej Max hvad er den bedste måde og tilberede 3kg oksefillet på det er desvære ikke alle der kan lide rødt kød så den skal nok være så tæt på gennemstegt som muligt uden aligevel og være det har hele dagen eller næten ps den må gerne være lid rosa mvh kenneth
0
af: Anonymous

stegning af 3kg oksefillet så tæt på gennemstegt som muligt uden og ødelægge det med at den er gennemsteg

Du skal bare komme så tæt på 59 grader som muligt. Denne opskrift er fin til det.
0
af: Anonymous

varmluft??

kan man langtidsstege med varmluft?? - Jeg skal have flere stege i ovnen, så hvis det er muligt ville det gøre det hele noget lettere :-)