294
af: Max M Rasmussen
@
delt

Smørcreme - syndigt fyld til kager og lagkager

Smørecreme ... lige så sundt som det ser ud ... - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Smørcreme kan være et fremragende fyld hvis den laves rigtigt. Den kan også smøres uden på kager og holde et lag marcipan. I mellem to havregrynskager så har vi en konditor klassiker. Imellem chokolade bunde og vi har en lækker lækker lagkage. Problemet er bare at den opskrift der typisk er på nettet giver en sølle smørcreme. Så her er en ordentlig opskrift :-D

Ingredienser

stor portion lille portion

  • 1 dl vand
  • 200 gram sukker
  • 1 æggeblomme
  • 250 gram smør
  • 1 spsk vanillesukker (kan undværes)
  • ½ dl vand
  • 100 gram sukker
  • 1 æggeblomme
  • 125 gram smør
  • 1 tsk vanillesukker (kan undværes)

Fremgangsmåde

Tag smørret ud i god tid og lad det stå ved stuetemperatur så det bliver blødt.

Kom sukker og vand i en gryde.

Kog indtil sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og lad det køle af til koldere end "lillefingervarmt". Gerne stuetemperatur.

Pisk smørret og æggeblommen sammen i en skål.

Hæld langsomt sirupen i, imens du pisker kraftigt. Pisk indtil du har en blød og ensartet creme.

Noter

"Stor portion" er til store kager som chokolade lagkager, klassens time kage osv.

"Lille portion" er til havregrynskager, franske vafler, honningekager osv.

Mht. vanillesukker så kan du også bruge kornene fra en stang vanille i stedet for. Jeg bruger min hjemmelavede vanillesukker i videoen.

Den typiske opskrift man ser er 100 gram flormelis der piskes sammen med 100 gram smør. Problemet med den er at flormelisen ikke kan piskes til den bliver opløst. Så der er knasende sukkerrester i cremen. Ikke godt.

Hvis du bruger håndmixer eller piskerris  er det nemmest at piske æg og smør sammen hvis du bruger blødt smør. Bruger du en stor mixer er det lidt ligemeget hvor blødt smørret er. Bare pisk indtil det hænger sammen.

I videoen pisker jeg sammen med hånden, og der bliver det bare til en gul tung smørcreme. Pisker du med maskine kan du får den næsten helt hvid og luftig.

Hvis du kommer siruppen i når det er for varmt, eller kommer du den i for hurtig, kan du risikere at ende med en meget tynd creme af smeltet smør. Du skal bare blive ved med at piske indtil den bliver tyk igen. Kom den eventuelt på køl et kort stykke tid og så pisk videre. Efterhånden som cremen køler af bliver den mere tyk.

Syntes du at det smager for meget af smør så kan du blande smørcremen med lige så meget kagecreme. Det er en lettere udgave som ikke er helt så sød og fed.

Cupcakes med smørcreme - Max M Rasmussen
0
af: Helle

Er der mon nogen, som har prøvet at komme flødeost i ..?

Det kan man godt. fx mascarpone. Men der skal være meget fedt i flødeosten for at det lykkedes. Der er en del der har problemer med den her opskrift fx http://www.kvalimad.dk/page/ostecreme-cheescake-frosting/uuid/3077a8c8-4f7c-11e6-9486-e9bc4b1fc8d3

0
af: Anonymous

Mokka smørcreme

Kan man ikke lave en mokka/kaffe smørcreme ;-) Vis du skulle lave en kaffesmørcreme hvordan ville du Tilføre kaffe smagen Til din smørcreme? Og tak for nogle rigtig gode bageopskrifter :-)
0
af: Anonymous

Lakrids

Det er en super lækker creme og rigtig nem at lave👍 Jeg byttede vaniljen ud med lakridspulver, det blev super lækkert.. Kan stærkt anbefalede😃
0
af: Anonymous

Usaltet smør

Usaltet smør giver en mindre kraftig smørsmag. Smørcreme kan i øvrigt fryses nogle måneder, hvis man har lavet for meget. Berit
0
af: Anonymous

ægget?

Du har ikke skrevet noget om om ægget skal være pasteuriseret eller ej? Er der en grund til det? Ægget bliver jo ikke opvarmet. :)
0
af: Anonymous

ægget?

Der er ikke længere salmonella i danske æg, så det gør ingen forskel. Hvis du bruger danske æg :-)
0
af: Anonymous

ægget?

Nej, det fandt jeg efterfølgende ud af. Tak for svar :) Elsker dine opskrifter
0
af: Anonymous

ægget?

Et lille tip angående æg. Brug almindelige æg, inden brug vasker du dem i almindelig vand og hælder kogende vand over. Så er de rene og desinficerede. Salmonella er på ydersiden af ægget, hvis der er noget.
0
af: Anonymous

holdbarhed

Hvor længe kan dette smørcreme holde sig ?? kan man bruge det under fondant?
0
af: Anonymous

holdbarhed

Med så meget sukker i er den tæt på at være selvkonserverende. Så den burde kunne hollde sig længe. Og kan bruges som anden smørcreme.
0
af: Anonymous

Upasteuriseret æggeblomme.

Jeg har simpelt hen stået og puttet æggeblommen i og lavet den ( Det tager virkeligt lang tid) Da jeg så er færdig og er henrykt over hvor godt det egenligt ser ud finder jeg ud af at den ikke er pastoriseret. Ud med alt lortet. I skal huske at skrive at den skal være pastoriseret!
0
af: Anonymous

Upasteuriseret æggeblomme.

Fødevarestyrelsen har (også før i sommer) meldt ud, at der er en meget lille risiko for smitte med salmonella fra danske æg. Det er derfor heller ikke strengt nødvendigt, at bruge pasteuriserede æg mere. www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Æg.aspx
0
af: Anonymous

hej

Hvorfor skal der over det dobbelte vanilie sukker i den store? 5 ml i den lille og 15 i den store? Prøv med flødeost smør og lidt florsukker det bliver meget mere frisk og har en god konsistens og er helt hvidt og uden klumper
0
af: Anonymous

;O)

Den smørcreme smager jo fantastisk. tak for hjælpen.. skal nok blive brugt flittig fremover ;)
0
af: Anonymous

sirup?

Der står ikke noget om sirup i ingrediens listen. Hvor meget skal der i?
0
af: Anonymous

sirup?

Du laver selv siruppen ud fra sukkeret, vaniljesukkeret og vand.
0
af: Anonymous

God forbedring!

Jeg kan godt li' at du bruger æggeblomme og sirup. Jeg har selv tænkt, at jeg ville prøve en variant med æggeblomme. Jeg plejer bare at bruge flormelis, men jeg kunne forestille mig, at siruppen giver en mere lækker, blød konsistens.. *ChokoladeStine

God forbedring!

Det gør en kæmpe forskel at bruge sirup i stedet for flormelis.
0
af: Anonymous

God opskrift

Tak for en god opskrift på smør creme, den var nem at lave og tilsatte lidt whiskey og det tog noget af den meget søde / smør smag :)
0
af: Anonymous

Flødeskum i smørcreme?

Tænkte på, om man kan vende lidt flødeskum i smørcremen lige inden brug, for at gøre den lettere og dæmpe smagen af smør en anelse? F.eks. til cupcakes, som tit er meget søde og tunge. Tak :-)

Flødeskum i smørcreme?

Jeg har ikke prøvet, men teoretisk skulle de kunne lade sig gøre. Dog med risiko for at det skiller.
0
af: Anonymous

Flødeskum i smørcreme?

Tak for advarslen. Gad vide om temperaturen på cremen og skummen har noget at sige? Eller man på en anden måde kan forhindre, at det skiller? Måske man skulle prøve med en lille portion først...
0
af: Anonymous

¨sirup

siruppen skal være 117 grader.. elleres er der ikke fordampet vand nok../bageren
0
af: Anonymous

¨sirup

Bare ikke i denne opskrift, for så får du krystalliseret sukker. Så af varmen så snart det er smeltet.
0
af: Anonymous

Heldig datter!

Vil ønske jeg var din datter. Så fik jeg lækkert mad hverdag!
0
af: Anonymous

Skiller

Hej Super opskrift på smørcreme! Men efter jeg har haft den i køleskabet, begyndte den at skille da jeg piskede den igen. Hvad kan jeg gøre nu? Og er det meningen? Fra Sabrina :)
0
af: Anonymous

!

Det lyder virkelig lækkert. Jeg glæder mig meget til at prøve smørcremen af en gang, eller to, eller.... mvh Ulrik
0
af: Anonymous

Sirup?

Kan man bruge færdigkøbt sirup? Hvis man har et lidt presset tidsskema. Skal nemlig lave en regnbue kage, og skal bruge en smørcreme til at binde lagene sammen med. Mvh Nikoline

Sirup?

Ja, hvis du kan få en klar sirup burde det være fint.
0
af: Anonymous

Hvordan til opsmøring

Hvordan er denne smørcreme til opsmøring? Den virker umiddelbart mere "tynd" end en der består af 50% smør og 50 % flormelis? Mattias

Hvordan til opsmøring

Den er fin til opsmøring, og jo koldere den er, jo fastere bliver den. Står den natten over i køleskabet er den helt fast.
0
af: Anonymous

Perfekt smørecreme

Tak for en god vejledende video :O) Lene
0
af: Anonymous

Griner højlydt

Da du klippede til der hvor du slikker piskeriset blev jeg helt lam....og så kom datteren ind over! Go stil :) Har tilbragt det meste af søndag eftermiddag her på din side, og der er nu kage i ovnen, brød til hævning og alt muligt andet godt er undervejs! Du ryger lige i favoritterne, og jeg skal nok huske at donere også :)
0
af: Anonymous

Smørcreme

Hej. Tak for en fantastisk hjemmeside. Jeg har prøvet at lave din smørcreme, endda 2 gange. Den smager himmelsk, men den skiller og bliver grynet. Hvorfor i alverden sker det? Har du et godt råd? Hilsen fra Thy
0
af: Anonymous

frysning

Hej Kan det fryses? Og skal jeg gøre noget ved det inden brug, når jeg har taget det ud af fryseren?
0
af: Anonymous

Smørcremen

Den blev vildt dårlig og klumpet og jeg er sikker på at jeg gjorde det rigtigt
0
af: Anonymous

Det er mig en gåde.... :-)

Nu når du siger det skal være så let at lave denne smørcreme at jeg ikke kan finde ud af det.... Har lavet den 2 gange nu. Skrev til dig via administrator mail første gang fordi den blev grynet... Havde fulgt det som du gjorde på videoen og i den rækkefølge. Så ud fra dit svar måtte det være fordi jeg ikke havde pisket den godt nok... Derfor tænkte jeg at nu skulle den satme få nogle "pisk" og brugte min stavblender... Smør og æg blev pisket sammen og det så fint ud. Derefter kom jeg halvdelen af siruppen i og piskede igen med min stavblender (det blev tyndere) og derefter den sidste halvdel i... Resultatet blev en tynd omgang som jeg ikke kunne bruge til noget... Hva filan kan jeg gøre forkert??? Hvilken type smør drejer det sig om i opskriften??? (kærgaarden eller stege/bagemargarine) Det er jo snart jul og skal jo have fundet ud af skidtet inden :-) Tak for en rigtig god hjemmeside!!!! :-)
0
af: Anonymous

Det er mig en gåde.... :-)

Jeg tror du ikke du skal bruge en blandings produkt, som kærgården, smørbar (kan være alle mærker) eller margarine, du skulle heller bruge rigtig smør.

Det er mig en gåde.... :-)

Det er ganske almindeligt lurpak-agtigt smør. Hvis det blev tynd, så er det fordi det er overpisket. Piskningen tilfører jo varme. Så skal det bare køles ned og piskes igen. Prøv med røremaskine, håndmixer eller manuelt.
0
af: Anonymous

Det er mig en gåde.... :-)

En stavblender pisker ikke, men slår i stykker. Ideen med at piske er, at "slå luft ind" i f.eks. æg.
0
af: Anonymous

Det er mig en gåde.... :-)

8 pakker smør siden!!!! endelig DONE :-)
0
af: Anonymous

Skøn Creme,

Det smager godt, nogen der har en ide om holdbarheden for er "desværre" kommet til at lave en al for stor portion :-)

Skøn Creme,

Hvis du sørger for at den ikke får ilt (er godt tildækket) så burde den kunne holde sig længe. Problemet er mere at holde konsistensen på det når det har været i køleskabet.
0
af: Anonymous

Smørcreme

Den bliver endnu bedre hvis vandet skæres ned til 2/3
0
af: Anonymous

smørcreme

Stivner cremen meget hvis den kommer i køleskab? Jeg ska gerne ha den i en lagkage :-)
0
af: Anonymous

Farvning af creme?

Kan man evt. farve cremen let (tænker på lyserød til barnedåb) med konditorfarve?
0
af: Anonymous

Farvning af creme?

Ingen anelse. Jeg bruger normalt ikke frugtfarve, så mine erfaringer er begrænsede. - max
0
af: Anonymous

Farvning af creme?

Hej Du kan farve cremen med pastafarve. På webshoppen; Kageprodukter.dk sender de altid 10 gratis sprøjteposer med hver ordre.
0
af: Anonymous

Uden æg

Skulle have gæster og havde ikke lige en æggeblomme til overs til mine muffins. Så jeg brugte dine ingredienser, med det lille tvist at jeg ikke havde en æggeblomme og så brugte jeg en vanillestang (altså kornene fra ;) ) Brugte røremaskine og så var siruppen 30 grader da jeg piskede det i, i en helt tynd stråle. Langsomt med pauser. Resultat - vildt godt! Så man kan godt lave denne uden æggeblomme :)
0
af: Anonymous

Farver

Kan jeg bruge flydende farve i creme?