245
af: Max M Rasmussen
@
delt

Sorbet - teknik og opskrifter - Sorbetmetoden - Hindbærsorbet - Mangosorbet

Sorbet er den mest simple is man kan lave. Det tager bogstavlig talt 5-10 minutter hvis man forbereder sig en lille smule. Man kan selvfølgelig lave sorbet uden en ismaskine, men de bliver altså meget bedre med.

Grundsirup

Fremgangsmåde for grundsirup

Bland det hele sammen i en gryde og varm det op, imens du rører rundt indtil alt sukkeret er smeltet.

Opbevares i køleskabet. Fx i en en 1½ liters sodavandsflaske.

Grundprincipper for "sorbetmetoden"

De fleste sorbet'er kan deles op i tre dele. Sirup, smag og konsistens.

Dvs. man laver en grundsirup, der kan bruges til alle slags sorbet, og så blander man smag i indtil det smager som man ønsker. Smagen er oftest frisk frugt.

Bland alle ingredienser i siruppen, undtagen æggehviden. Hvis der er hele frugter, så skræl dem og blend dem nede i siruppen. Si evt. for større stykker. Køl blandingen ned hvis du ikke har en ismaskine med indbygget fryser.

Når blandingen begynder at blive hvidlig og fast i det tilsættes æggehviden.

Da sorbet jo er frossen dæmper det smagen, derfor skal den være ekstra sød og ekstra sur. Så man tilsætter ofte citron for at give den lidt mere syre.

Når "smagen" ikke har nok pektin til at give isen den rigtige struktur, bruger man æggehvide til at 'jævne' det med.

Opskrifter

Alle opskrifter giver 1 liter væske, da det passer til min ismaskine. Det vil typisk give 1,2 liter frossen is, da væsken udvider sig når den bliver frosset og der bliver rørt luft i den af ismaskinen.

Hindbærsorbet som i videoen

En sorbet kan næsten ikke blive nemmere og bedre end denne hindbærsorbet. Kraftig og blød. Man kan også lave den hele året fordi det altid er nemt at få fat i frosne hindbær.
  • 3 3/4 dl grundsirup
  • 450 gram hindbær
  • 1-2 citroner, saften af (afhængig af størrelsen)

Citronsorbet (sur)

  • ½ liter grundsirup
  • 6 citroner, saften af
  • 1 3/4 dl vand
  • 1 æggehvide

Limesorbet (meget sur :-) )

  • ½ liter grundsirup
  • 6 limefrugter
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 dl vand
  • 1 æggehvide

Jordbærsorbet

  • 3½ dl grundsirup
  • 400 gram jordbær
  • 2 citroner, saften af
  • 1 æggehvide

Te sorbet

  • 3 dl grundsirup
  • 6 1/4 dl kold te, fx grøn te
  • 1 citron, saften af
  • 1 æggehvide

I stedet for at koge teen kan du lade den trække i koldt vand i et døgn. Det gør den mindre bitter.

Rabarbersorbet

  • 450 g rabarber
  • 500 g (½ l) grundsirup
  • 1 citron, saften af

Opskrift her.

Hindbærsorbet - blød og cremet. - Max M Rasmussen
Ingredienserne til hindbærsorbet - Max M Rasmussen

Mangosorbet

Mangosorbet er en af mine absolutte favoritter. Når mangoerne er i sæson, så ryger der nogle stykker igennem blenderen og ismaskinen.

  • 1 stor moden mango
  • ca  4 dl grundsirup
  • 2 citron
  • 1 æggehvide

Fremgangsmåde

Du kan godt bruge sorbetmetoden til denne opskrift. Så skal du bare hakke mangoen i 1 cm tern, og hælde sirup på.

I videoen benytter jeg en lidt anden metode. Jeg blender mangoen først. Så ser jeg hvor meget det fylder i blenderen. Dernæst kommer jeg halvt så meget sirup i som der er blendet mango.

0
af: Anonymous

Ku' man lave sorbet på en god kraftig limonade med masser af citron, og så bare tilføje æggehvide når massen begynder at blive hvid og er tæt på at være færdig? 

0
af: Ida

Hej Max 

Tak for en inspirerende side

Mit spørgsmål går lidt på æggehviderne. Lavede både hindbær- og citronsorbet i går og da jeg hældte æggehviderne (pasteuriserede) i, skete der intet med massen (isen var tæt på færdig), Dvs konsistensen og farven forblev den samme. Jeg var derfor nødt til at tage ismassen ud af ismaskinen og piske den på min thermomixer til den blev luftig og ændrede farve. Det er jo ikke ideelt, vel? Min ismaskine (Wilfa XL) kører ikke ligeså hurtigt rundt som din. Kan det have noget at gøre med det? Og i dette tilfælde, hvad ville dit forslag til hvordan man putter æggehviderne i min is så være? 

1)Skal man piske hviderne først og derefter vende dem til sidst?

2) skal de piskes med sirup først for at massen bliver sej og så vendes i? 

3) eller en hel tredje mulighed? 

Hvad har jeg overset? 

Mvh Ida 

0
af: Anonymous

Æggehvider skal priskes stive

0
af: Anonymous

Hejsa,

Jeg har de lækreste røde stikkelsbær i fryseren fra sidste år som jeg funderer på at lave til sorbet efter din opskrift. Tænker de skal ha' et opkog først og så skal de vel blendes så det kun er saften der bruges til sorbeten - eller hvordan ville du gøre? 

Mvh Mia

0
af: Anonymous

Sorbet for første gang

Hejsa, Skal til at lave sorbet for første gang så har kigget lidt rundt omkring for at få et bedste overblik over hvordan man gør. Det virker til du har ret godt styr på det :) Det jeg er i tvivl om er hvorledes med æggehviderne.. Altså jeg laver sirupen først med det hele og smider det i fryseren (har ingen ismaskine) og så først når det begynder at blive fast vender jeg æggehviderne i? Hvordan skal æggehviderne se ud/føles? Glæder mig meget til at komme i gang!

Sorbet for første gang

Du skal bare røre rundt i isen ind imellem, så bliver sorbeten mere og mere hvid.
0
af: Anonymous

Sorbet for første gang

Okay. Skal jeg piske æggehviderne inden?

Sorbet for første gang

Ikke når man bruger ismaskine. Gør man det uden er det nok en god idé.
0
af: Anonymous

Min sorbet "skiller"

Hej! Jeg kan se, at din sirup består af vand og sukker - jeg fandt en opskrift i en kogebog der stod på hylden, hvor der også skulle hvidvin i, denne prøvede jeg selvfølgelig at lave. Men i løbet af kølings processen gik det op for mig, at der var noget galt - massen delte sig i to lag i fryseren - en sorbet-fase og en vandig-fase som nu er en dypfrossen klump is - sorbet-laget der ligger ovenpå, er som sorbet skal være! men den vandige-fase, hvad er der gået galt? Sorbet'en jeg prøvede at lave var en "citrusfrugtsorbet", dvs. den indeholdt frugterne appelsin, citron og lime. Jeg har husket at røre æggehvide i (dette gjorde jeg dog, ved at putte æggehviderne direkte ned i isen, for derefter at røre med en el-pisker), jeg har ovenikøbet prøvet at røre flere æggehvider i for at prøve at trække vand-fasen over i sorbet-fasen, men det virkede ikke..... Kan nogen hjælpe?

Min sorbet "skiller"

Alkohol har et meget lavere frysepunkt end vand. Så alkoholet har sikkert holdt vandet flydende. Har du så samtidig ikke bugt ismaskin med kompresser indbygget, har du opskriften på dit ballade.
0
af: Anonymous

Min sorbet "skiller"

Man kan simpelthen sige - at jeg ikke har kogt min sirup længe nok? Hvis jeg havde kogt den længere, ville alkoholen være fordampet - alkohols kogepunkt er jo også lavere end vands. Jeg takker for hjælpen, og skriver en notits i min kogebog. :-)
0
af: Anonymous

Tilsæt evt coolline cremodan til din sorbet. 7 g pr. 1 L


0
af: Anonymous

halv portion

Hej :) jeg skal lave din dejlige sorbet is i weekenden, men da jeg har en rimelig lille fryser overvejer jeg, at nøjes med en halv portion. Skal jeg også halvere æggehviden? Hvad foreslår du, man fryser isen i, når nu man ikke har en ismaskine? kan man bare gøre det i skålen, eller skal det være en lukket beholder? Mvh Carina, der elsker is

halv portion

Jeg tror ikke der gør den store forskel om du kommer en hel æggehvide i, men jeg har ikke prøvet det. Jeg ville fryse i lukket beholder med låg, eller i en frysepose. Så kan du også "røre rundt" ved at klemme på fryseposen.
0
af: Anonymous

Limesorbet

Ang. din limesorbet.. er det kun saften du bruger eller er der frugtkød med i den??
0
af: Anonymous

Det kunne jeg også godt tænke mig svar på. :)

0
af: Anonymous

IS :-)

Er ved at afprøve (alle?) dine is og sorbet opskrifter.. Du er MEGET populær hjemme hos os. Jeg har snuset idt rung i de andre opskrifter også og fundet noget der skal afprøves. Dejlig side, tak for det :-) Hilsen Henriette
0
af: Anonymous

Grundsirup

Hej. Jeg sidder og tænker lidt på, hvor længe grundsiruppen kan holde sig i køleskabet?

Grundsirup

lææænge. Sukkeret slår bakterier ihjel, så den er konserveret. Desværre findes der skimmelsvampe der kan vokse i det. Så hvis det begynder at blive uklart så smid det ud.
0
af: Anonymous

Grundsirup

Har aldrig hørt om, at sukker skulle slå bakterier hjæl. Det har du nok misforstået.
1
af: Anonymous

Jeg elsker at det ar en ikke har hørt om det, nødvendigvis må betyde at Max tager fejl :) 

0
af: Anonymous

Grundsirup

Nej. Sukker er en cellegift der presser vand ud af cellerne. Det virker hvis der er over 50 procent sukker i blanding. Det er grunden til at marmelade kan holde så længe. Prøv at google "sugar conservation"
0
af: Bettina

Sukker konserverer

0
af: Anonymous

Sorbet

Dejligt med nogle grundopskrifter. Jeg reagerer på din omtale af "yndlings" opskrifter. Min egen er mangosorbet. Hos indvandrerkøbmænd kan man ofte købe mangopulp på dåse. Da den er lavet i sæsonen smager denne pulp lige så godt som når man om sommeren kan købe rigtigt modne mangoer fra Pakistan. Blandet med en sukkerlage der er lidt mindre sød end din, giver det min og mine børns yndlingsis (sammen med chokoladeflødeis)

Sorbet

Ja. Mangosorbet er noget af det bedste man kan lave. Jeg vidste ikke at man kan købe pulp på dåse. Det skal da prøves. Jeg forventer dog ikke helt den samme kvalitet da dåsemad jo som regel er trykkogt.
0
af: Anonymous

Uhmmm

Tak for opskriften, jeg gik dog og drømte om mangosorbet, så med din sirup opskrift og inspiration fik jeg fremstillet den lækreste mangosorbet (2 mangoer og saften fra en citron, og 3½ dl sirup + æggehvide) Der skal laves hindbær sorbet i morgen tror jeg :-) /Henriette

Uhmmm

Når jeg laver mangosorbet så tager jeg to mangoer, saften fra én citron og én æggehvide. Mangoen skærer jeg i ca. 2 cm tern. Så dækker jeg dem lige akkurat med sirup i blenderen, og blender det fint. Æggehviden kommer i til sidst som sædvanligt. Så jeg tror faktisk at vi uafhængigt af hinanden har fundet den nøjagtigt samme mango-sorbet-opskrift :-D
0
af: Anonymous

Hvor længe?

Hej! Jeg har læst hele tråden i gennem og synes ikke, at jeg kan finde ud af, hvor længe isen skal nedkøles? Er der tale om flere dage eller blot et par timer? - Elisabeth.

Hvor længe?

I ismaskine ca. 1 time. I fryser ca. 1 dag.
0
af: Anonymous

Hvor længe?

Fandt netop din side, og har læst alle svar. Super side. Har i dag min debut med sorbet is. Fik de fleste svar, men er lidt i tvivl om at hvis isen laves i dag, uden maskine, og jeg husker at røre i den under indfrysningen, hvordan sikrer jeg mig at den ikke fryser sig for hård efter den har ligget i fryser i et døgn? Kan jeg to døgn i forvejen tilberede isen? - Lene

Hvor længe?

Så skal du tage den ud i god tid inden den skal spises, og så røre rundt inden serveingen. Den skal være næsten smeltet.
0
af: Anonymous

Hvor længe?

Tak for svaret. Besluttede mig for at ønske mig en ismaskine. Med 4 børn var det let at overbevise min mand :-) og jeg synes der er dukket en stor gave op... Sorbet serveres i morgen. Nu står den på tilberedning af and...

Hvor længe?

De kommer til at vride min ismaskine ud af mine kolde døde hænder ;-)
0
af: Anonymous

Hindbær sorbet

Pragtfuldt med egne hindbær. Den er dog ekstrem kraftig i smagen, kan den dæmpes lidt med æggehvider?din opskrift angiver ikke æggehvider. sorbeten blev spist med en rigtig god vanillie-is samt nyplukket hindbær.
0
af: Anonymous

Ismaskine med fryser - køre med varm masse?

De fleste opskrifter på is nævner at man skal køle massen ned inden man kører isen i maskinen. Jeg har en ældre SIMAC 1300 der fryser rimeligt kraftigt og jeg tænker egentlig at den burde kunne klare den varme masse - kører du din varme masse i maskinen når du laver is generelt?

Ismaskine med fryser - køre med varm masse?

Det kommer an på hvor travlt jeg har. Jeg forsøger at køle det så meget ned som jeg kan nå. Men jeg har aldrig haft problemer med at gå direkte fra gryde til ismaskine. Det tager ca. 1-1½ time for en portion vanilleis fra jeg koger cremen indtil jeg har færdig is.
0
af: Anonymous

Ismaskine med fryser - køre med varm masse?

OK - jeg prøver at lave den fra varm næste gang. Jeg læste i øvrigt forleden et sted, jeg kan ikke huske hvor...., at der sker en kemisk reaktion når man køler massen ned, og at den bliver bedre jo længere man lader den køle ned. Vender retur hvis jeg finder "beviserne" Jeg prøvede din opskrift på vanilleis (den blev kølet ned i køleskab først) Vi har problemer med den - det er som om at den sætter et fedtet lag på ganen når den spises. Er det normalen eller? Den blev lavet på fløde og mælk fra Irma - de lugtede begge dele fint og var ikke udløbet.

Ismaskine med fryser - køre med varm masse?

Jeg mindes ikke at jeg har haft det problem. Men det er jo en meget fed is, og mælkefedt skal over 15 grader før det smelter. Så jo "varmere" du serverer den, jo større chance for at fedtet smelter i munden. Serverede du den fra helt frosset eller tempereret?
0
af: Anonymous

Ismaskine med fryser - køre med varm masse?

Den var bundfrossen - det var også ligesom der var små stykker fedt i. Vi må væbne os med tålmodig næste gang.... ;) Det er bare ikke altid nemt.

Ismaskine med fryser - køre med varm masse?

Ah ok. Så er det nok fordi du har overrørt den. Så skiller fedtet ud til smør. Ligesom hvis du pisker flødeskum for længe. Isen er færdig så snart den er soft-ice.
0
af: Anonymous

Ismaskine med fryser - køre med varm masse?

Hej Når jeg laver is sætter jeg gryden i køkkenvasken med koldtvand og en ske under i 10 minutter det trækker varmen hurtig ud af siruppen/cremen. derefter hælder jeg det på is maskinen. Tager derefter ca 40-45 så er der is. Med venlig hilsen Søren.
0
af: Anonymous

Sikke et dårligt råd. Man kan ikke servere is ved15 gr. I øvrigt er det kun få % af mælkefedtet som smelter ved 15 gr. En stor del af det smelter ved langt højere temperatur ellers ville smør jo være flydende som olivenolie ved stuetemperatur! 

0
af: Anonymous

Det er ikke lækkert når fedtet sætter sig i ganen. Årsagen er at mælkefedtet kærner ud til smør under frysningen i ismaskinen.  Jeg har har held med at stavblende mixen grundigt mens den er varm. Så slås fedtkuglerne i stykker og så har de sværere ved ar samle sig til smør.  

0
af: Anonymous

Pæresorbet

Jeg har, med stor succes, lavet sorbet med 400 gram pære og ekstra vanille - det kan anbefales :P
0
af: Anonymous

Mælkesorbet

Hej - kunne nogen tænkes at have en opskrift på en mælkesorbet?
0
af: Anonymous

æble/gulerod sorbet

Hej Jeg har fået en meget lækker æble/gulerod/ingefær sorbet hos Paradis..og vil gerne lave den selv . Hvordan gør jeg ? Presser saft af æbler og gulerødder..men hvad gør jeg med ingefæren? Skal den koge i grundsiruppen eller hvad ? På forhånd tak :-)
0
af: Anonymous

hindbærsorbet

Vil lige sikre mig, at det er rigtigt, at der ikke skal æggehvide i hindbærsorbet?

hindbærsorbet

det er vist allerede spurgt og besvaret på siden ;-)
0
af: Anonymous

mandarin sorbet

jeg skal for første gang prøve at lave sorbetis, med lækre spanske mandariner. Er dog lidt usikker på hvor mange mandariner / dl saft heraf jeg skal bruge. Har du erfaring med det?
0
af: Anonymous

Sorbet

Vil fredag lave både jord- og hindbærsorbet. Kan jeg på denne årstid bruge frosne bær?
0
af: Anonymous

Sorbet

Det bliver fuldt lige så godt med frosne bær. Faktisk bedre på denne årstid. Bortset fra at de lige i dette forår anbefaler at man koger alle bær :-S
0
af: Anonymous

Sorbet

Chokolade Sorbet: 500 ml vand 200 g sukker 200 g 70% mørk chokolade Vand og sukker koges op. Gryden tages af varmen og den hakkede chokolade piskes i. Afkøles og køres på maskine. Det fantastiske er den intense smag af (god!) chokolade og så det faktum at smagen ikke 'hænger', men forsvinder som 'dug for solen'. Den nemmeste sorbet - uden maskine: Køb en dåse ananas med tyk sirup. Frys dåsen i 12 timer. Åbn og hæld i blender. Blend til sorbet.
0
af: Anonymous

Sorbet

Skylder at sige, at ckokoladesorbeten er fra fxcuisine.com - af mange bedømt som en af verdens bedste food-blogs (næst efter Kvalimad selvfølgelig :)). Desværre 'forsvandt' den utroligt underholdende og vidende mand, som stod for siden omkring 2010. Den er dog absolut et besøg værd!
0
af: Anonymous

Min sorbet smuldrer...!

Hej, jeg lavede en sorbet med grøn te, limesaft og limoncello-likør. Æggehvider blev pisket og vendt i, da sorbeten var næsten frossen. Men isen smuldrer og er nærmest umulig at forme til kugler. Hvordan kan det mon være? Kan det have noget med alkoholen at gøre? Jeg brugte ca. 2 tsk limoncello (30 %). Mvh Hanne
0
af: Anonymous

Det gør min også

0
af: Anonymous

Lakrids

Hejsa. Jeg eeeelsker Kong Fu is, og tænkte på om du har nogle gode idéer til hvordan jeg får lavet noget sorbet is der kommer der hen ad...??? Hilsen Tina :-)
0
af: Anonymous

Kiwisorbet

Hej. Jeg kunne se at der var en der havde spurgt til en kiwisorbet. jeg planlægger en sorbetlagkage med chokolade bund til lørdag og jeg ville lave den i de italienske farver, grøn, hvid og rød. Jeg har helt styr på citron og hindbær, da du forklarer det rigtigt godt. Men kiwi sorbeten ved jeg ikke helt. Den skal også helst være grøn. har du et godt forslag. På forhånd tak. Elisabeth

Kiwisorbet

Jeg har ikke prøvet med kiwi, ellers havde jeg svaret. Når jeg tester så gør jeg generelt det at jeg kommer 400-500 gram bær/frugt eller andet i min blender. Dækker det med sirup, og blender. Så smager jeg til med citron og sirup. Og så lige æggehviden til sidst. Jeg kan faktisk ikke mindes når det ikke har virket.
0
af: Anonymous

Kiwisorbet

Ok, men så må jeg jo være prøveklud og fortælle hvad jeg gjorde og mit resultat. Jeg vender frygteligt tilbage. Elisabeth
0
af: Anonymous

Kiwi sorbet

hej. Nu fik jeg lavet og serveret Kiwi sorbeten, og den blev rigtig god. Jeg fulgte opskriften på jordbærsorbet. Dvs. 400 gr. frugt hvor jeg skar det hvide i midten af. Blendede det med 3,5 l sirup og 1 citron. Derefter sigtede jeg massen så de sorte kerner ikke kom i isen. Kørte det i maskinen og piskede æggehviden og kom den i massen. Så det blev rigtigt godt. Alle mine gæster var begejstrede for det hele. Det eneste var at bunden var for hård, og da min bror er bager foreslog han mig næste gang en lagkage bund eller nøddebund. Elisabeth

Kiwi sorbet

Tak for resultatet.
0
af: Anonymous

Citronsorbet

Hvis nogle oensker at eksperimentere med smagsoplevelser. Saa kan jeg anbefale at tilfoeje en haandfuld friske basilikumblade og hakkede pistagenoedder i citronsorbeten. Det giver isen en magisk smagsdybte.
0
af: Anonymous

Sorbet m. hyldeblomst

Hej, Vil kaste mig ud i det med hjemmelavet sorbet. Elsker hyldeblomst og vil høre om du har et bud på en opskrift??

Sorbet m. hyldeblomst

Lav en hjemmelavet hyldeblomst saft. En af de kraftige opskrifter der skal tyndes op med vand for at lave saft. Hvis den er *meget* kraftig så kom lidt vand i inden du fryser. En ægghvide i til sidst. Ok. Jeg tastede lige min hyldeblomst opskrift ind. Den kan bruges direkte som sorbet. Med den ægghvide til sidst. Men du skal nok nøjes med ½ portion. http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hyldeblomst-saft-hyldeblomst-drik
0
af: Anonymous

Sorbet m. hyldeblomst

Mange tak for hurtigt svar! Sidder lige og studser over din opskrift til hindbærsorbet. Er det korrekt, at der ikke skal æggehvide i den? Og iøvrigt ellers en super inspirerende side, du har lavet. Meget beundringsværdigt!

Sorbet m. hyldeblomst

Ja der er pektin nok i hindbær til at det ikke er nædvendigt.
0
af: Anonymous

Sorbet

Hej. jeg vil gerne lave 2- 3 slags sorbet til 25 studenter, Jeg har ingen ismaskine, og vil gerne lave det et par dage før, kan det lade sig gøre?

Sorbet

Det lyder ikke som en god idé. Is der er lavet længe før bliver meget fast. Uanset om du laver det til sorbet. Så skal det tøes op i forvejen og så røres godt rundt.
0
af: Anonymous

Tak for oversigten - og et lille tip

Hejsa, mange tak for at gå lidt ned i detaljerne omkring at lave sorbet'er, det var lige hvad jeg ledte efter! Mht. æggehvider, så kan man, hvis man af uvisse årsager ikke har/glemmer at købe dem og man bare er nødt til at lave sorbet NU, rive skallen af enten citroner eller limes (og lignende frugter) ned i. Der er et meget højt indhold af pectin i skallen, og det skulle være nok til at provokere en acceptabel gelning.
0
af: Anonymous

Citronsorbet

Jeg lavede din citronsorbet i forgårs. Den er fantastisk. Dog brugte jeg 6 citroner til ½ l vand og ½ kg sukker, da jeg kun ville lave halv potion (ingen vanille). Men det er jo også relativt hvad saften af en citron er. Burde nok angives i dl i stedet for i stk. Og så blev jeg i tvivl om æggehviden skal piskes stiv. Jeg gjorde det, og sorbéten blev let og luftig. Hilsen Jeanne

Citronsorbet

hvis du bruger ismaskine er der ingen grund til at piske æggehviden. Men hvis du fryser "manuelt", så er det en god idé at vende pisket æggehvide i når sorbeten begynder at blive fast.
0
af: Anonymous

Hinbærsobet

Skal der ingen æggehvider i hindbærsobet?? Sys ikk der står noget i din opskrift. Og jeg kan jeg lave den i fryseren? :)
0
af: Anonymous

Sorbet dagen før

Kan jeg med held lave sorbeten dagen før og så lade den færdige blive stående i køleskabet til dagen efter? Skal jeg anrette den dagen før el kan jeg også vente med det til dagen efter? Hilsen HA
0
af: Anonymous

Sorbet dagen før

Jeg forstår ikke hvad du mener. Sorbet er jo en is. Den smelter alle andre steder end i fryseren.
0
af: Anonymous

Sorbet manuelt

Hej! Jeg glæder mig meget til at lave din opskrift på fredag (ska servere den lørdag aften). Men jeg ville høre, når jeg lavet den manuelt altså uden ismaskine. Hvor mange gange skal man så røre i isen efterfølgende, efter at de piskede æggehvider er vendt i? Og i hvilket interval? :) Mvh KT
0
af: Anonymous

Sorbet manuelt

Og ska jeg gøre det med en håndmixer eller et piskeris?

Sorbet manuelt

Du skal røre i den så ofte som du orker. Jo mere der bliver rørt, jo finere bliver krystallerne. Du skal bare bruge en grydeske, gaffel, piskeris eller andet. Håndmixer kan du selvfølgelig også bruge, men det er noget bøvl.
0
af: Anonymous

Sorbet manuelt

Jeg siger tusind tak for dit hurtige svar! :) Fortsat god dag! :) Vil vende tilbage med en anmeldelse på isen! :) Mvh. KT
0
af: Anonymous

Sorbet manuelt

Hej igen igen! Hvor vigtig er æggehviden når jeg ska lave appelsin sorbet? Mvh. KT

Sorbet manuelt

Der er 3 ingredienser i, og du vil undvære den ene? Hvor nærig kan man da være ;-) Det er ingen pektin i appelsiner, så tænk slush ice i stedet for sorbet.
0
af: Anonymous

Sorbet manuelt

Jeg er ikke nærrig, jeg havde bare tabt den eneste æggehvide jeg havde tilbage igår aftes! :P Tabte den på gulvet.. Såen er det jo, men har været ude og købe en ny pakke her til morgen! :D Gik lidt i panik! Men er igang nu! :) Tak for svar :P mvh. KT
0
af: Anonymous

Sorbet manuelt

Mega god og nem sorbet! :) Jeg kom til at gøre den liiidt for sur! Men glæder mig til at lave sorbet igen! :) Den var et hit! ;) Tak for opskriften! Mvh. KT
0
af: Anonymous

Sorbet manuelt

Mig igen. Kan jeg bruge appelsiner i stedet for nogen af de andre frugter? og i såfald, hvor mange?

Sorbet manuelt

Ja. Du kan også lave en ren appelsin sorbet. Men så skal der som regel også noget citron i. Bare smag dig frem.
0
af: Anonymous

Hindbærsorbet

Lige et tekniske spørgsmål Sigter du purerede hindbær inden du kommer dem i, så det er stort set fri for kerner, eller blender du bare hindbærrene med sirupmassen? Mvh Anders
0
af: Anonymous

Pectin

Hej Max. Vil lige starte med at rose dig og din side tror ikke der går en dag hvor jeg ikke lige er inde og kigge bare for at se om der er sket noget nyt. Nå men jeg har set at man kan købe pectin i pulverform hos Specialkøbmanden, er det noget man kan bruge istedet for æggehviden? Med venlig hilsen Henrik Hollender
0
af: Anonymous

hindbærsorbet

Sorry kan se at du allerede har svaret på det en gang. Bare se bort fra mit spørgsmål :-)
0
af: Anonymous

Hindbærsorbet

Kan ikke se at der er svaret på om det er rigtigt at der ikke skal æggehvider i hindbær sorbeten? I de opskrifter jeg har brugt før, skal der både dét og fløde i og de er blevet rigtig gode. Så er virkelig spændt på denne opskrift! Jeg har nemlig ledt og ledt efter en opskrift uden animalske produkter og fandt siden her.. Er bare i tvivl om hvorvidt det bliver en sorbet is, som man kender det - uden fløde og æggehvider :)

Hindbærsorbet

Det er da sjovt ... er mit skema ikke tydeligt nok? Der er kun en opskrift uden æggehvide. Det er ikke tilfældigt eller en fejl ;-D
0
af: Anonymous

Lige nøjagtigt alle dine flade svar i forbindelse med dette spørgsmål, gør at jeg forlader din side... hej hej

0
af: Anonymous

Appelsinsorbet

Hejsa :) Jeg vil gerne lave appelsinsorbet - men da frugterne er lidt fesne i butikkerne pt, har jeg påtænkt at bruge en lækker juice + lidt citronsaft.. Kan jeg bruge juice med frugtkød i, eller skal den være "ren"? :) Tak på forhånd! :)
0
af: Anonymous

Æggehvide

Jeg har lige købt mig en ismaskine til min kitcheniad, og jeg er ikke så velbevandret i sorbet is, så tilgiv mig spørgsmålet (og jeg har læst alle indlæg men er ikke blevet klogere). Den æggehvide der skal i isen, skal ikke være pisket og skal bare ned i massen, når jeg lige har hældt den ned i maskinen eller? Tak for en god side:-) Mvh Iben
0
af: Anonymous

Æggehvide

Hviden skal ikke piskes og den skal bare hældes i en 5-10 minutter før isen er helt færdig. - max
0
af: Anonymous

Kan man fryse isen efter den er lavet? Vi skal have gæster og jeg vil gerne servere 2-3 slags hjemmelavet is. Men har kun en ismaskine. Hvordan griber jeg det bedst an?

0
af: Anonymous

Stabilisator

Jeg har læst flere steder at man skal komme en form for stabilisator i isen i form af fx. cremodan, husblas eller gelantine. Det er vidst noget med at det binder vandet på en eller anden måde, så isen ikke krystalliserer. Derfor tænker jeg om det er noget man kan bruge når man laver sorbet?

Stabilisator

Det kan man godt. Men med rigtige frugter er det sjældent nødvendigt.
0
af: Anonymous

cocos sorbet

har du en ide til cocos sorbet, på forhånd tak. Walter

cocos sorbet

jeg har ikke lavet kokos sorbet, kun som mælkeis. Men mit bud ville være: Kokosmælk smagt til med 30%-50% sukker. Lime til at give syre, en sjat rom, og den sædvanlige æggehvide. Hvis det smager godt men lidt for kraftigt inden det bliver frosset, så vil det sikkert smage godt frosset.
0
af: Anonymous

Kiwisorbet

Hej, min kæreste og jeg har været i Rom, hvor vi fik den lækreste kiwi is. Så nu fik vi lyst til at prøve at gøre kunsten efter. Vi har ingen ismaskine, så har du nogle ideer til en evt. opskrift? På forhånd tak :-)