244
af: Max M Rasmussen
@
delt

Stegt flæsk - med persillesovs

Steg flæsk med persillesovs - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Danskernes absolutte livret skulle være stegt flæsk med persillesovs. Det føles dejligt syndigt at spise, det er noget af det nemmeste man kan lave og det smager super. Så hvad skulle der være ikke at kunne lide ved den ret? Anyhoo ... her er den.

Ingredienser

  • 1 portion persillesovs (der er vel ingen grund til at gentage opskriften :-) )
  • 500 gram fersk flæsk i skiver.
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde - ovn

Læg flæsket ud på bagepapir i en bradepande.

Salt det.

Steg det i omkring ½ time ved 220 grader varmluft.

Læg på fedtsugende papir og server.

Fremgangsmåde - pande

Salt flæsket.

Steg på en mellemvarm pande. 10-15 minutter per portion indtil det er sprødt.

Læg fra på fedtsugende papir. 

Noter

Normal bruger man maveflæsket fra en gris til denne ret. Man kan også sagtens bruge ribbensstykket - hvis man skærer benene fra.

Nakkefillet i tynde skiver er også en mulighed.

Hvis du salter kødet 1 time før du steger, trænger meget mere af saltsmagen ind i kødet. Så gør det hvis du kan nå det.

Flæsk - saltet og klar - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Stegt flæsk i varmluft ovn.

Stegt flæsk er een ret som jeg altid først vender i mel, dernæst i sammepisket æg, og sidst i rasp. Ind i en forvarmet ovn i cirka 40 min. Yummy og meget sprøde.
0
af: Anonymous

Stegt flæsk i varmluft ovn.

Kaldes for fattigmandskoteletter
0
af: Anonymous

Stegt flæsk i varmluft ovn.

Det er det jeg kalder paneret flæsk

Stegt flæsk i varmluft ovn.

Det er en dobbeltpanering. Som jo er en smuk måde at tilberede mad på. Men det er ikke den traditionelle måde at gøre det på.
0
af: Anonymous

Stegt flæsk i varmluft ovn.

Jeg tror det er meget område/familie bestemt om man er til stegt eller paneret flæsk. Jeg er også fra en familie hvor det altid er blevet stegt på pande eller i ovn. En af mine gode venner har aldrig fået det på andre måder end med panering og jeg fik det for første gang da han for et par år siden lavede det til mig.
0
af: Anonymous

Stegt flæsk i varmluft ovn.

Med den fremgangsmåde er det jo ikke stegt flæsk men paneret flæsk. Det er en helt anden iøvrigt udmærket ret.
0
af: Anonymous

Stegt flæsk i varmluft ovn.

Paneret flæsk, var vist det vi i 70'erne fik i tons vis og det var egentlig bare skåret på den anden led (altså på langs af stegeflæsket i stedet for på tværs som ved flæsk) Og så hed det i stedet fattigmands koteletter Måske en ide til Max og at lave det en dag også? :-D
0
af: Anonymous

Stegt flæsk i varmluft ovn.

Det, jeg bruger til stegt flæsk er saltet og røget spæk, som man kan købe i nogle butikker. Mit problem er at få sværen sprød - så den kan tygges uden at man mister tænder. Flæsk med kød bliver ofte tørt og hårdt. Mvh Preben
0
af: Anonymous

Stegt flæsk i varmluft ovn.

Det er så ikke stegt flæsk, mænd husmandskoteletter :-) Smager dejligt alligevel.
0
af: Anonymous

Stegt flæsk i varmluft ovn.

Det hedder paneret flæsk, eller "Husmandskoteletter" =0)
0
af: Anonymous

Stegt flæsk i varmluft ovn.

Ja hos os hed det fattigmands koteletter, som var en højt elsket ret stegt på pande med rigeligt smør og olie, inden for de sidste år 20 år er det en meget meget sjælden her i huset, grundet det store fedt indhold, men smage fejler bestemt ikke noget. ;-) Jette Nielsen
0
af: Anonymous

Stegt flæsk i varmluft ovn.

Begge versioner smager jo himmelsk, og jeg synes det er synd, hvis fedtforskrækkelse gør retten sjælden. Nu må det vist efterhånden være almindeligt kendt, at det er kulhydrater og stivelse, der feder og ikke fedt. Så tag du hellere at skær kartoflerne væk, og spis i stedet rigeligt med flæsk! :-D
0
af: Anonymous

Saltning af flæsket

Vær forsigtig med saltning af flæsket inden du steger det. Mit blev Alt for salt.
0
af: Anonymous

Saltning af flæsket

Kan man holde det lunt i ovnen i en halv times tid uden det tørrer ud?
0
af: Anonymous

Smart metode til stegt flæsk i ovn eller på grill

Hejsa, Jeg er begyndt at anvende de helt
0
af: Anonymous

Smart metode til stegt flæsk i ovn eller på grill

Ups....sendte for hurtigt. Jeg er begyndt at anvende de nye flæskeholdere.....de giver et helt perfekt resultat, og man skal ikke stå og vende det, og hælde fedtet fra. Her løber det af, af sig selv.....og slut resultatet bliver helt ensartet, og sundere :-)
0
af: Anonymous

Smart metode til stegt flæsk i ovn eller på grill

Forresten....de kan købes hos www.funktiondesign.dk