230
af: Max M Rasmussen
@
delt

Tomatsovs - Enkel og hurtig pizza og pasta sauce

Færdig tomatsovs på ubagt bund - Max M Rasmussen
Opskrift med video - En tomatsauce kan nemt overtænkes. Man kan faktisk lave en der er *meget* enkel, hurtig og ekstremt velsmagende med ganske få ingredienser. Det her er i hvert fald efterhånden blevet min absolutte favorit tomat sauce.

Ingredienser

giver 2-2½ dl sauce, nok til 4-6 pizzaer

  • 2-3 fed hvidløg
  • 3 spsk (½ dl) olie - bare en billig uden smag
  • 1 stængel frisk Basilikum
  • 400 gram hakket tomat (1 dåse)
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

Pres hvidløgsfedene flade med kniv eller andet. Skær evt. i grove tern. Du behøver ikke fjerne skrællen.

Varm olien op i en stegepande, indtil den er meget varm. Må ikke ryge, men næsten.

Kom Basilikum stænglen og hvidløgen i olien.

Steg indtil hvidløgen er gylden. Det giver en masse smag. De må ikke blive sorte da det så bliver alt for bittert.

Hæld tomaterne og saltet ved.

Lad det simre på panden i 10-15 minutter. Intil den tynde tomatvæske begynder at blive tykflydende.

Pres det igennem en si med en sovseske så du får en glat tyk sauce uden klumper.

Noter

Der skal bruges ca. 3 spsk (½ dl) sauce per pizza.

Tomatsovsen simrer - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

vedr. hakkede tomater

Når man bruger hakkede el. flåede tomater fra dåse, kan det anbefales, at man så vidt muligt styrer uden om dem med surhedsregulerende middel (E 330). Dvs. som kun indeholder tomater og tomatjuice. De er ikke dyrere, når man er heldig at finde dem,og der er klart forskel i smag og duft.
0
af: Anonymous

vedr. hakkede tomater

E 330 er citronsyre
0
af: Anonymous

koge ind?

efter at du har sigtet sovsen, så ser den temmelig flydende ud, kan man koge den yderligere ind, hvis det fx skal på en pizza, eller ville det blive bittert ? Tak for et godt site // Allan
0
af: Anonymous

koge ind?

Du kan godt koge den længere ind, men den er ikke så tynd endda. Det er den tomatsovs jeg bruger i videoerne hvor der kommer tomatsovs på. Og konsistensen er faktisk ok.
0
af: Anonymous

Løg

Jeg synes det giver godt at finthakke et løg, og så komme det i sovsen samtidig med tomaterne, altså ikke stege løgene, blot lade dem kode med. Det giver en lidt skarpere og krydret smag til saucen. Jeg plejer også at blende saucen for ikke at gå glip af noget af indholdet;) Lidt sukker i sovsen kan også virkelige give den fylde.
0
af: Anonymous

MUMS

Den her sovs er bare fantastisk, og virkelig nem at lave... TAK :-)
0
af: Anonymous

AFJ

Man putter først frisk basilikum i til allersidst, lige inden man skal servere- sådan gør man også i Italien Det andet er helt forkert...
0
af: Anonymous

Farligt

Den er farli
0
af: Anonymous

Farligt

Den er farli!!!! PAS PÅ
0
af: Anonymous

Farligt

Den er nu god med kakao pulver, især den fra nesquik
0
af: Anonymous

Holdbarhed?

Hvis man laver ekstra og gerne vil gemme det på glas, hvor lang tid kan det så holde sig og skal jeg evt. putte lidt atamon i?

Holdbarhed?

Hvis du kommer det på glassen varmt, kan du være heldig at det kan holde sig i en 3 mdr.
0
af: Anonymous

Sukker

Kan varmt anbefale en spiseskefuld sukker det tar syrligheden af tomaterne.
0
af: Anonymous

En variant

Jeg laver ofte denne her: Til to personer: To ansjosfileter (de italienske i olie, naturligvis) sauteres i noget olivenolie. Vær ikke for alt for nærig med olien. Når ansjoserne begynder at falde fra hinanden tilsætter jeg 1-2 grofthakkede løg. Disse sauteres indtil de begynder at blive "gennemsigtige". Så kommer der en dåse grofthakkede tomater, 1/2 teskefuld sellerisalt og en knivspids chilipulver i. Nu skal saucen have lov til at koge uden låg sådan at det meste af syrligheden fra tomaterne damper af. Det plejer at passe med at hvis jeg sætter vandet til pastaen over samtidig med at jeg begynder på saucen, er begge dele færdige nogenlunde samtidig.
0
af: Anonymous

En variant

Udmærket, men imho mangler oregano - ingen pizzasauce uden oregano!

En variant

Du kan kan også tilsætte en teskefuld eller to at asiatisk fiskesauce i stedet for ansjoserne. Det er lavet af fermenterede ansjoser. Så det er faktisk ansjossmag på flaske. Det er lidt nemmere at have stående. Men det lyder også som en god tomatsovs.
0
af: Anonymous

Rød peber

Jeg gør engang imellem det at jeg tager en rød peber, som jeg deler og udkerner. Dernæst kommes den i ovn med skind siden op og så får den på grillen til den begynder at boble og blive sort. Når de er fylde med bobler og har skiftet farve kommer de i en lufttæt beholder elleren pose og køles ned til stuetemperatur. Skindet fjernes og resten koges med i tomatsausen. Det giver en dejlig sødme som man kun forstår når man har prøvet det. P.S det er også et godt trick til at pifte en tomatsuppe op med.. Mvh Smeden
0
af: Anonymous

tomatsovs

hej jeg håber at denne tomatsovs er god jeg fik bare lyst til pizza! skal prøve den nu!
0
af: Anonymous

Tomatsovsen

God opskrift, men jeg modificerede den lidt med et godt resultat. Jeg blendede 6 tomater (400g) med en stavblender, lod det hele simre som det står i opskriften og blendede det herefter igen, så ingen ingredienser gik tabt, altså ingen filtrering. Resultatet blev glimrende, prøv det.
0
af: Anonymous

Genial!!!

Perfekt konsistens! Kan også anbefale en spisetid sukker for at afbalancere syrligheden fra tomaterne. God til analsex.