emner:
mere ...
Ungarsk Gullasch
Ingredienser (4-6 personer mad til 2 dage):
- 1500 gram okse eller kalvekød. Højreb eller bov
- 4 msk smør ca.
- 1 tsk salt
- 3 gula løg
- 3 Kødbouillon terninger
- 2 dl tomatpuré (200g)
- 12 dl vand
- 10 fed hvidløg
- 3-4 rød/grøn/gul peber frugt i mundrette stykker
- 3 msk paprikapulver, Mild/Sød
- 1 msk paprikapulver, Stærk
- 1 msk malet spidskommen
- 800-1200 gram rodfrugter/grøntsager kartofler, persillerod etc (faste)
- Sort peber til at smage til evt lidt cayenne peber
Opskrift:
- Brug en stor gryde
- Skær kødet i tern, ca 2x2 cm.
- Skal løg og hvidløg
- Løg skæres i halvmåner og hvidløgen hakkes fint.
- Kødet steges i smør nogle minutter til overfladen er grå. Tilsæt salt.
- Tilsæt løg, hvidløg, paprikapulver och spidskommen. Rør rundt.
- Tilsæt tomatpuré.
- Tillsæt vand og bouillonterninger.
- Skær paprika i grove stykker og læg dem i gryden.
- Lad gulaschen koge på svag varme i 3,5 time – 5,5 timer. (på 4 af 12 så det småsimrer)
- Skræl kartoflerne/grøntsagerne og skær dem i ca. 1x1 cm stykker. Læg dem i gryden og lad dem koge med i ca 30 minutterl.
- Smag til med salt, friskmalet peberr och evt. cayennepeber indtil den er så stærk den ønskes den.
- Server med godt brød til. Gerne surdegsbrød
1. Der er "stjålet" både her og dér på internet for at sammensætte denne opskrift.
2. Jeg køber selv omkring 1,5 - 2,0 kg kød og skærer måske 3-500 gram fra af sener, brusk mm som jeg ikke ønsker med i den færdige ret. Da jeg var barn fik vi ofte noget "kød" som dårligt gik at tygge så det gider jeg ikke. Det skal være mørt som varm smør i solen.
3. Bruge penge på paprika. paprika er rettens hjerte så sæt alle sejl til for at finde den bedste af det bedste.