1
af: Max M Rasmussen
@
delt

Vietnamesiske forårsruller med rejer og svinekød

De almindelige store kinesisk inspirerede forårsruller vi typisk spiser i Danmark er såmænd fine nok, men de kan overhovedet ikke måle sig med den vietnamesiske. Den er lille, saftig og sprød på samme tid. Fyldet smager som en blanding af frikadelle og fiskefrikadelle og dyppesovsen er fyldt med syre, sødme og umami. Den er også glutenfri, for dem der ikke bryder sig om glutener.

Ingredienser

12 stk

rullerne

  • 12 stk rispapir, ca. 16 cm diameter
  • 250 g hakket svinekød
  • 250 g frosne kogte rejer
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 1 spsk soyasovs (tamari hvis glutenfri)
  • 1 spsk fiskesovs
  • 1 spsk majsmel, kartoffelmel eller hvedemel
  • 10 g koriander

servering

  • 12 blade salat (ca. ½ hoved icebergsalat)
  • 12 stængler frisk koriander

dyppesovs

  • ½ dl fiskesauce
  • ½ dl sukker
  • ½ dl lime eller citronsaft
  • 1½ dl vand
  • finthakket chili efter smag

Fremgangsmåde

Hak løg, rejer og koriander fint. Det er nemmest i en foodprocessor.

Bland alle ingredienserne og rør dem godt sammen til en ensartet dej.

Fyld en flad tallerken med vand.

Dyp rispapiret i vandet, på begge sider, så det bliver helt vådt.

Læg det på dit "foldeomåde", fx et skærebrædt eller en tør tallerken, og lad rispapiret opsuge vandet så det bliver blødt.

Kom ca. 1 spsk fars med top på, 1/3 inde af rispapiret.

Fold rispapiret så stramt som muligt. Undgå luftbobler. Når du kommer til midten så fold siderne indover. Sørg for at enden er en lille smule smallere end selve rullen, så alt rispapiret bliver foldet rundet om rullen og ikke hænger som "flapper".

Fold alle 6 ruller af gangen og steg dem.

Kom godt med olie i en almindelig stegepande. 1-2 cm. Det skal mindst gå op til midten af rullerne.

Varm olien op til ca. 160°C eller til et stykke træ begynder at syde i olien. Olien må ikke ryge så er den alt for varm.

Steg rullerne 6 af gangen i panden så de ikke rører hinanden. Hvis de rør hinanden bare en lille smule klistrer de sammen og er ikke til at skille ad igen.

Når de er gyldne og sprøde er de færdige. Det kan godt være svært at bedømme med rispapir, men man finder hurtigt farven. Bruger du almindelige asiatisk forårsrulledej, så skal de bare være godt gyldne.

Dyppesovs

Bare bland alle ingredienser og rør indtil sukkeret er opløst. Gør det gerne først så du ikke skal vente imens rullerne er varme. Eller brug sirup i stedet for sukker.

Traditionen er at dele en skål med dyppesovs, men jeg plejer nu at servere den i portioner, i små glas.

Servering

Server med halve salatblade til. De skal foldes rundt om rullen sammen med noget frisk koriander. Det er selvfølgelig frivilligt, men meget bedre end bare at spise rullerne.

Noter

Jeg har genskabt opskriften efter min lokale vietnamesiske restaurant, så det kan godt være at den er forkert, men den smager ligesom deres.

Du kan sagtens bruge almindelig forårsrulle dej til dem. Det er lige så godt. Begge typer sælges i dit lokale asiatiske supermarked. Forårsrulledejen er ofte frosset.

Hvis rullerne er småbrændte på ydersiden og rå indvendigt, så er olien også alt for varm.

Hvis rullerne ikke bruner, så er olien for kold.

Det er ikke så svært men det kan godt tage et par forsøg. Første gang kan det godt betale sig at lave et par "offerruller" for at finde den rigtige temperatur tid der passer til dit komfur.

De kan rulles i god tid og fryses ned, hvorefter de kan tages ud og steges frosne.

Forårsrullerne i et blad salat og med koriander - Max M Rasmussen
Ingredienserne - Max M Rasmussen
Skal der soya i rullen? Nej tak, jeg har dyppesovs. - Max M Rasmussen
Et fad til familien - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

I ingrediens listen mangler du at skrive majsmel/ mel og salt.

Tak for at du igen lægger video opskrifter ud

Du har ret. Det er ændret. Tak!

Jeg har en notesbog hvor jeg skriver op hvad jeg bruger imens jeg laver retten. Havde glemt at skrive stivelsen i.

0
af: Anonymous

Du mangler stadig hvor meget salt der skal i. har lavet dem i dag! og det er ikke sidste gang 


Salten kommer fra soya og fiskesauce. Jeg kommer ikke mere i.