184
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hjemmelavet æblegrød

Æblegrød - portion - Max M Rasmussen
Opskrift med video - En rigtig efterårsklassiker er æblegrød. Ikke andet end gode æbler, vanille og lidt sukker.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Skræl æblerne og skær dem i små stykker.

Skrab kornene ud af vanillestangen. Gem stangen til hjemmelavet vanillesukker.

Kom det hele i en gryde og lad det simre ca. ½ time under låg indtil æblerne er bløde.

Køl af og server kold med mælk eller fløde.

Noter

Man skal bruge relativt kraftige syrlige æbler. Ellers ender den med at være for flad i smagen. Så nogen af dem med lidt tyk skræl skal der til det her.

Helst danske der er blevet helt modne på grenen.

200 gram sukker er meget afhængig af æblernes sødme. Kom det halve i først, og så smag til om der skal mere i.

Æblegrød - klar til servering - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Æblegrød

Vent med at komme sukkeret i, til æblerne er kogt møre. Så går det hurtigere!
0
af: Anonymous

Kanel

Vi laver det altid med kanel i stedet for vanille. Nogle gange også med lidt vanille, men primært kanel. Og så sukker selvfølgelig. For at spare tid tænder vi gerne for gryden (med en sjat vand og noget sukker+kanel) med det samme og skræller/hakker æblerne og hælder dem løbende i. Er man endnu mere utålmodig kan man røre med et piskeris - det moser de stædige stykker man ikke fik skåret ud i små nok stykker. Ps: Serveres lun med creme fraiche 18 % og gerne også æblekagerasp. Ikke det der mælkefis... ;-)