279
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hjemmelavede skumfiduser - marshmallows

Hjemmelavede skumfiduser - Max M Rasmussen
Skumfiduser er en ny opfindelse der stammer fra 50'erne. Når man laver sine egne kan man selv tilsætte smag og farve som man har lyst til. Det er også en en opskrift som ungerne elsker, så den er god at lave sammen med dem. Det tager heller ikke særligt lang tid. Det her er en grundopskrift. Du kan selv eksperimentere fx med at komme jordbærsaft i stedet for vand, eller at farve vandet med rødbeder.

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 400 gram sukker
  • 1 stang vanille
  • 20 blade husblas (34 gram)
  • 200 gram flormelis

Fremgangsmåde

Læg husblassene i blød i koldt vand.

Bring vand og sukker i kog i en gryde.

Kom vanillekornene fra de flækkede vanillestænger i vandet.

Lad det koge i 20 minutter. (Til 110 grader C.)

Kom husblassen i og rør rundt indtil det hele er smeltet.

Tag det af varmen og lad det køle af i 10 minutter (til 100 grader).

Læg et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande.

Pisk sukkermassen med en røremaskine eller håndmixer. Pisk i laaang tid. Indtil det er meget tykt. Der skal både piskes luft ind og det skal køle af.

Jeg pisker ca. et kvarter med min Kitchenaid ved næsthøjeste indstilling.

Hæld sukkermassen over i bradepanden med flormelisen. Bred det ud i et jævnt lag. Ca. 2 - 2 1/2 cm tykt.

Strø mere flormelis ud over sukkermassen.

Lad den køle af til det er helt koldt.

Vend den evt. ud på et bord.

Del den så op i tern ved at klippe med en saks eller ved at skære med en olieindsmurt kniv. En rund pizzakniv kan også bruges.

Noter

Jeg har prøvet at lave dem med mange forskellige slags saft. Hindbærsaft, appelsinjuice, gulerodssaft og løgsaft. Jeg vil ikke anbefale løgsaften!

0
af: Anonymous
Jeg har lavet disse helt fantastiske sumfiduser😍
Tak for opskriften! 👍

Jeg vil gerne lave hjemmelavet brazil stang! Ved du hvilken type skum der er i dem? 🤔
Den er jo lidt mere sej idet! 
0
af: Anonymous

Husblas

Hej kan man lave skumfidusser uden husblas.

Husblas

Der findes flere forskellige produkter, prøv at google "vegetar alternativ husblas", men jeg ved ikke om de kan bruges til skumfiduser. Har aldrig prøvet.
0
af: Anonymous

Husblas

ok tak :)
0
af: Anonymous

Nej, elders får den ikke det samme konsistens


0
af: Anonymous

Hej der findes en gelatin til vegetar fra Dr. Oetker med navn  https://www.bagetid.dk/shop/11-raavarer/4471-vegegel-4-breve-aacute-16-gr/ den er meget godt til alle som ikke bruger husblas.

0
af: Anonymous

agar agar

Jeg har en pakke agar agar flager, som jeg ville prøve at erstatte husblasen med. Der står at 1 spsk agar agar skal bruge 200 ml vand, til at udblødes, men vandet bliver jo ikke knuget væk igen ligesom ved husblas, så hvor meget agar agar skal jeg bruge til denne opskrift?

agar agar

Sorry much. Jeg har ikke prøvet agar agar, aå jeg skal ikke kloge mig på det.
0
af: Anonymous

Skumfiduser og GUL frugtfarve???

Er helt tosset med at lave dine skumfiduser. MEN...da jeg ville lave skumbananer med banan-aroma og gul frugtfarve, blev resultatet mildest talt en lille, tæt og MEGET klistret klat, der ikke havde noget med skum at gøre. Forsøgte 4 gange med samme resultat. Nu har jeg så lavet en perfekt skumfidus-masse med banan-aromaen, men UDEN den gule farve. Hvad sker der lige med gul frugtfarve? Har haft succes med både rød og blå...

Skumfiduser og GUL frugtfarve???

Der er sikkert et elelr andet i der ødelægger geleringen. Du kan fx heller ikke bruge uopvarmet ananas til at lave gele af.
0
af: Anonymous

Du kan få den rette farve med pastafarve i stedet for

0
af: Anonymous

Frugtfarve tilføjer mere væske 

Du skal bruge pastafarve 

0
af: Anonymous

Hvad med gul pasta farve istedet for frugt farve 

0
af: Anonymous

vår godt

den smakker så godt hmmmmmmmmmmmmmm jeg elsker den
0
af: Anonymous

husblas

Hej KvaliMax Kan du sige noget om hvor meget f.eks. 15 g. husblas svarer til i gelatinepulver? Jeg sporger fordi her i Colombia kan man godt kobe husblas, men det er RASENDE dyrt i forhold til gelatinepulver. Der er saa mange opskrifter jeg vil lave, men har afholdt mig indtil videre pga. jeg ikke ved omregningsmaalene. Kan du hjelpe mig (igen, igen) Miki Sander Medellín Colombia

husblas

Hvis det er husblas på pulverform så er det jo bare det samme, men hvis det er en anden form for gelatine, så aner jeg det ikke.
0
af: Anonymous

Hjemmelavede skumfiduser

Det lyder da bare for lækkert! Der står i opskriften, at der skal lægges et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande - er det cirka halvdelen af de 200 g og så halvdelen ovenpå? Og hvor stor en bradepande bruger du cirka? Jeg faldt tilfældigvis over din hjemmeside, da jeg søgte en opskrift på chokolademuffins, og det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg kigger efter en opskrift her. Meget flot og overskuelig hjemmeside med en masse lækre opskrifter. Put endelig nogen flere på ;oD Mange hilsner Mette
0
af: Anonymous

Hjemmelavede skumfiduser

Jeg bruger en teflon belagt bradepande på ca. 20x35 cm. Men det er ikke så vigtigt hvor stor den er. Skumfiduserne bliver bare mere eller mindre tykke. Du skal bruge flormelis nok til at bunden er godt dækket, for skumfidusmassen er en gang klister. Det er vigitere at der er flormelis i bunden end på toppen. Det flormelis der er til overs kan du bare gemme til senere og komme i en kage i stedet for almindeligt sukker, så det er ikke spildt. Tak for roserne. Jeg arbejder i fuld sving på sitet, og der kommer meget mere.
0
af: Anonymous

Hjemmelavede skumfiduser

Nu er jeg ikke ret vant til at lave mad, hvor man bruger husblas. Men skal husblassen lægges i blød i vand først, eller er det lige meget, når man putter den i den varme væske?? Mange hilsner Mette
0
af: Anonymous

Hjemmelavede skumfiduser

Den varme sirup skal nok smelte husblassen uden at den har lagt i blød først.
0
af: Anonymous

Hjemmelavede skumfiduser

Det forsøgte jeg nemlig først, men jeg synes ikke, at resultatet blev godt... Det blev i hvert fald ikke til noget spiseligt ;oD Så jeg opgav, inden jeg fik det hældt i bradepanden!

Hjemmelavede skumfiduser

Det er rigtigt. Jeg har selv lige lavet dem igen, hvor jeg åbenbart havde kogt for meget vand væk. Så var det umuligt at opløse husblassen. Jeg har ændret opskriften.
0
af: Anonymous

Skumfiduser, vegetar

Min datter er vegetar. Så husblas er ikke brugbart, det er jo lavet på indkogte dyr. Har nogen erfaringer med agar-agar? Mvh Peter PS: Flot hjemmeside!
0
af: Anonymous

Skumfiduser, vegetar

Agar Agar kan købes hos specialkøbmanden specialkoebmanden.dk
0
af: Anonymous

Skumfiduser, vegetar

man kan i velassorterede helsebutikker købe agar agar pulver. Det er udvundet af tang og fungere på samme måde som gelatin. Det er et godt substitut til vegetare/veganere/muslimer/ folk - som mig - der ikke kan finde ud af at bruge husblas.
0
af: Anonymous

Skumfiduser, vegetar

man kan også købe det i nogle asiatisk supermarkeder - både i pulver eller som tykke plader (har jeg ikke prøvet at arbejde med)
0
af: Anonymous

...

Har lige lavet skumfiduserne... Enten er det mig der slet ikke kan finde ud af det, eller også har jeg totalt misforstået smagen for marshmallows... Det smager af en stor solid skummadrads med mega meget sukker på!

...

Det lyder da som en ret præcis beskrivelse af smagen af skumfiduser. Man pisker husblas og sukker sammen. Så smager det sådan.
0
af: Anonymous

Fordeling

Fordeling af massen kan organiseres med en ske. Fordel mindre klatter rundt omkring kanten, hæfte den fast og glat ud regelmæssigt. Fyld op i midten. Meget fin opskrift.
0
af: Anonymous

Smag i skumfiduserne

Super fed side! Ville lige hører om, hvis man fx vil ha noget smag i fx lakridspulver, hvornår i processen skal man det? Allan

Smag i skumfiduserne

Det skal opløses i vandet.
0
af: Anonymous

skumfiduser

hvor mange gram skum fiduser bliver der ialt når de er færdige lavet? :)
0
af: Anonymous

skumfiduser

det er lidt klistret men det smager super godt...Bare la' være med at gi' op:) Hilsen Freja og Anne Sofie på 11

skumfiduser

jeg kan lide jeres holdning :-)
0
af: Anonymous

Skumfidusswirl

Jeg har Ben&Jerry's iskogebog og håbede den ville hjælpe mig med at lave den lææækre Phish food is, der har "marshmallow swirl" i, men da jeg fandt ud af, at man i USA kan købe massen flydende på dåse til netop det formål (hvor er det egentlig klamt!), opgav jeg! Men med den her opskrift har jeg da håb igen - tror du ikke, jeg ville kunne bruge massen til swirl i isen, hvis jeg piskede knap så meget? :) Det er forresten en rigtig god side, du har! :D

Skumfidusswirl

Jeg har faktisk ingen anelse. Jeg kunne bare forestille mig at sådan noget almindeligt skumfidus bliver meget stift når det bliver frosset. Så det skal nok koge i noget kortere tid, så det beholder mere af vandet. Jeg tror ikke du skal piske det i kortere tid. Jo mere luftigt det er, jo mere blødt vil det også være når det bliver frosset.
0
af: Anonymous

Skumfidusswirl

Jamen så vil jeg da bare prøve det! Med kortere kogetid og rigelig pisken :D Det kan jo ikke gå mere end galt! Tak for tipsene! :D
0
af: Anonymous

Skumfidusswirl

Man kan købe skumfidus på dåse i de Superbest butikker som har en "amerikansk" hylde.
0
af: Anonymous

Appelsin

De er gode med hjemmepresset appelsinjuice, men mine evner i køkkenet blev godt nok sat på prøve her! :D
0
af: Anonymous

Skumfidus med lakrids

Hej, har du eller nogen prøvet med lakrids så fortæl lige hvor meget og hvad der skal bruges :-) Mvh og god jul Kirsten
0
af: Anonymous

Tror jeg ville vende skumfiduser i lakridspulver, når massen kommer fra skålen af.  

0
af: Anonymous

Michelle.d.rasmussen@gmail.com

Hej :) Jeg vil høre om der er noget man kan gøre eller putte i får at gøre dem lidt hårde/faste i konsistensen?

Michelle.d.rasmussen@gmail.com

Jo længere du koger dem, jo mere vand fordamper, jo hårdere bliver det. Men det kan man kun gøre til en vis grad og så samtidig lave skumfiduser af dem. Du kan lade dem stå udækkede ved stuetemperatur. Det plejer at tørre dem ud ret effektivt-
0
af: Anonymous

tern eller "cylindre"

Tak for et dejligt site - vi er store fans og har anbefalet det til jeg ved ikke hvor mange. Vi synes, teknikken med at lægge et lag ud i en bradepande og skære ud i tern er svær; det bliver let noget forfærdeligt klister udover det hele. Så vi har forsøgt os med at komme sukkermassen i en pose og sprøjte ca. 3 cm tykke pølser ud på et stykke bagepapir, som er drysset med flormelis. Og så bagefter klippe skumfiduserne i passende cylinderformede stykker. Det synes vi er lettere. / Lærke og Peter Søes

tern eller "cylindre"

det lyder også som en praktisk metode. Godt tip. tak!
0
af: Anonymous

Skumfiduser

Kan man putte frugtfarve i, og hvis man kan hvornår så ? Malou 10 år

Skumfiduser

Ja du kan. Bar kom det i når du koger siruppen. Ellers risikerer du at den bliver for tynd, og at de smelter. Du kan også bare kommer noget rødt frugtfarve eller juice i. Så får de også smag. Bare temperaturen ender på det samme.
0
af: Anonymous

Fantastisk side!

Jeg har netop lavet disse, dog med hjemmelavet blåbærsaft (sukker, citronsyre og blåbær fra haven) - de smager fantastisk! Dog havde jeg lidt problemer med massen efter piskning, da den var blevet alt for stiv og derfor næsten umulig at få ud i bradepanden, sikken der blev svinet :D Hvor vigtig er de 100 grader når du begynder piskningen? Mit termometer sagde 115 grader efter kogning, men den røg ned på 80 grader efter husblassen var blevet tilføjet... Igen - fantastisk site, elsker at følge med i hvad du får af (mere eller mindre) skøre påfund :) Annemette

Fantastisk side!

Ja det kræver stadigvæk lidt fornemmelse af hvornår man skal holde op med at piske. Hvis den køler for meget ned under piskningen begynder den at stivne inden du får den formet. Men hvorfor fortæller jeg dig det :-)
0
af: Anonymous

Fantastisk side!

:-) Jeg lavede efterfølgende både en jordbær, ananas og appelsin variant - så gode var de... både familien og naboerne er enige (nogen skal jo spise alle de skumfiduser!) Jeg oplevede lidt forskellige ting med de forskellige masser... Måske du har en ide om hvad jeg har lavet galt :) Som jeg skrev ovenfor blev blåbærmassen for stiv - efterfølgende er den begyndt at "bløde", dvs. den opsuger al flormelissen og bliver våd. Smagen er stadig super, men de er unægtelig en smule fedtede ;-) Ananas og appelsinmassen krakelerede på undersiden. Som fattig studerende mente jeg at der skulle spares og genbrugte derfor flormelissen fra masse til masse. Den har derfor nok været en lille smule fugtig tilsidst (disse 2 masser var de sidste jeg lavede). Jeg kan i hvert fald ikke finde andre forklaringer på hvorfor massen ellers opførte sig sådan Og så et lille fint trick hvis man ikke altid vil have "glatte" skumfiduser, men gerne vil have lidt mønster på.. Jeg puttede et tykt lag (1-2 cm) flormelis på et ark bagepapir og rullede derefter forsigtigt en fondantrulle med mønster på hen over flormelissen. Puttede sukkermassen i en sprøjtepose og brugte en stor rund tyl og sprøjtede forsigtigt massen på i baner (den flyder ud). Da den var tørret op var der det fineste mønster på den ene side :) Annemette
0
af: Anonymous

Jeg bruger næsten samme opskrift. Jeg bruger bare 2,1 dl. vand i stedet og koger til det når 118 grader. De 100 grader er jo der hvor vand fordamper så det er vigtigt ift. dit slut resultat og hvad vand% er. Jo højere en slut vand%, og afhængig af hvor meget luft der piskes i, jo blødere er slut resultatet. 

Den opskrift jeg bruger giver også super lækre og bløde skumfiduser. Jeg er udlært kok og har lavet dem mange gange og har aldrig oplevet at det var en besværlig eller hård masse at arbejde med. :)

Du kan bruge en sprøjtepose i stedet for at smøre det ud i en bradepande. Vær dog opmærksom på at massen stivner hurtigt og kan til sidst være besvære at sprøjte ud.

0
af: Anonymous

Opbevaring

Super dejlig opskrift!! Hvordan skal jeg opbevare den? I en kagedåse, en plast pose, i køleskabet?? Og hvor længe kan de holde sig?
0
af: Anonymous

Skumfiduser

har lavet dem, men selv om de har meget kolde og rullet i flormelis var de helt "våde" og klistret sammen da de havde været opbevaret i en bøtte med låg................HJÆLP hvordan opbevarer man dem bedst..........
0
af: Anonymous

Sørg for at der er nok med flormelis ved, da det suger noget af fugten fra skumfiduserne. Opbevar herefter i en lufttæt beholder, det giver en længere holdbarhedsperiode.

0
af: Anonymous

Halvere opskriften

Kan man halvere den ? har nemlig ikke nok husblas hjemme?og de ser så lækkere ud at jeg bare må lave dem :D

Halvere opskriften

ja
0
af: Anonymous

Hjemmelavede skumfiduser

Hej Tak for en rigtigt god opskrift. Jeg vil lige høre om man godtmå lade det køle i køleskabet Hilsen lisa

Hjemmelavede skumfiduser

Det skulle der ikke ske noget ved.
0
af: Anonymous

MMF

Hej. Jeg skal lave en kage med overtræk i MMf (Marshmellowfondant). Jeg har set på youtube at man bruger skumfidusser man varmer med vand i mikro ovn og ælter med flormelis. Tror du jeg kan springe det sidste afkølingsled over og bare putte flormelis i dejen til den er som modelervoks?
0
af: Anonymous

Skumfiduser m. Lakridssirup

Jeg lavede en halv gang skumfiduser med lakridssirup. Jeg kom en tsk lakridssirup i lige efter husblas, og 2 tsk til da jeg piskede skumfiduserne. Hold nu kæft det er godt ;-) Prøv det....
0
af: Anonymous

opbevaring

hvordan opbevare i jeres skumfiduser? synes hurtig min bliver sprøde der hvor flor er opbevare dem i en tæt lukket fryepose...
0
af: Anonymous

Skumfiduser

Jeg har i dag lavet en meget vellykket portion efter din opskrift. Det eneste jeg ændrede var at jeg brugte hjemmelavet vaniljesukker i stedet for vaniljekorn. Jeg har den samme Kitchen Aid som du har og piskede massen på næsthøjeste hastighed, sådan som du anbefaler. Alligevel var det efter kun 7 minutter så stift og sejt at det næsten ikke kunne komme ud af skålen. Så man bør nok lige tjekke undervejs og ikke bare sætte timeren på et kvarter imens man ser TV.

Skumfiduser

Jeg har målt det flere gange med de 15 minutter. Men der kan være flere fejlkilder. Min Kitchenaid er gammel og slidt, og jeg har en mistanke om at min "styrkeknap" måske kan være slidt så den viser et hak forkert. Men det er jeg ikke sikker på. En anden fejlkilde kunne være at dit termometer ikke har været heeelt nede i sirupen. Så den har vist for lavt. Hvis den har vist 110° men i virkeligheden har været 112° så er der kogt en del mere vand væk, og den stivner betydeligt hurtigere.
0
af: Anonymous

Mums!

Tak for denne side. Sjældent har jeg været så lækkersulten så længe, som nu, hvor jeg har bladret rundt her i et par timer. Jeg glæder mig, til det bliver mandag, så jeg kan købe ind til nogle af de fantastiske opskrifter.
0
af: Anonymous

PAS PÅ!!!

At forsøge at opbløde husblas i kogende sukker er ikke en god idé - lad derfor, i modsætning til opskriften, husblas ligge vand som foreskrevet på pakken. Det kan godt være, at man med den rette mængde vand tilbage i sukkerblandingen kan opnå et godt resultat, men 20 minutters kogning kan altså resultere i forskellig resultater for forskellige personer.

PAS PÅ!!!

Du har ret. Jeg har ændret opskriften. Den er næsten altid lykkedes mig, men jeg har lige været ude for en dårligt version. Så nu har jeg også målt siruppens temperaturer præcist så man kan bruge et sukker ellet stegetermometer for ensartede resultater. Tal for jeres feedback. I øvrigt vejer 20 blade husblas 32 gram når de er tørre, og 160 gram når det er opløste. Så der er faktisk 130 gram vand i opløst husblas. Næsten 1½ dl. Det gør en stor forskel.
0
af: Anonymous

1 tørret blad husblas vejer 3 gram., så 20 blade vejer 34 gram. ;)

PAS PÅ!!!

Man skal først komme husblassen i efter de 20 minutter. Man kan fx tage det af varmen, og så komme husblassen i imens man rører rundt.
0
af: Anonymous

Der står jo også at husblassen skal opblødes i koldt vand.

I min version koger man bare sukkeret op med vand, til det bliver klar væske, så tager man det kogende vand/sukker af varmen, og kommer det udblødte husblas i (som man lige klemmer lidt for overskydende vand inden). Så er det over i en skål når det er opløst i væsken, og så pisker man i laaaaaaaaang tid, til det bliver luftigt og køler lidt af. Jeg tager en dejskarber til at få det over på en bageplade der er drysset godt med flormelis, så drysser jeg flormelis på, og Bruder et stykke bagepapir over det, til at presse det i den tykkelse jeg ønsker, og lader det køle helt af. Et Pizzahjul er godt til at skære dem ud med når det er koldt.

0
af: Anonymous

Antal?

Det ser vildt lækkert ud! Tænkte bare på hvor mange skumfiduser du ca. Får ud af en enkelt portion? :) Så vil jeg nemlig smørge ærmerne op og gå i krig sammen med min lillebror :) Btw. Super fedt med videoen! Den hjælper helt vildt meget!
0
af: Anonymous

Skumfidus af Kokosmælk

En slet ikke så tosset opskrift og temmelig nem enda, hvis man har det rette værktøj vel og mærke. Det må jeg så sande jeg ikke havde. Min lille hånpisker var vært gået i døden ved at piske/røre så længe, men det gik da nogenlunde alligevel. Vil dog gerne have en røremaskine, men det, må vente. Jeg erstattede vandet med kokosmælk og under piskningen, tilførte jeg en slat blød rom. Det var nu ikke helt tosset. Vil helt klart arbejde videre med det. Iøvrigt en herre dejlig webside du har. Fandt den under mit 3 årige ophold i udlandet, da der skulle laves marcipan med honning ;)
0
af: Anonymous

Forskellig saft

Hvornår er det man skal komme f.esk. sin hindbær saft i? og skal man stadig putte vanille i?

Forskellig saft

Det er i stedet for og samtidig med vandet i starten.
0
af: Anonymous

Goe på bål?

Kan de også bruges over bål som købe marshmallows?
0
af: Anonymous

Goe på bål?

Jeg bruger ikke bål, så ingen anelse.
0
af: Anonymous

Goe på bål?

Ja de er superlækre på bål. Vi ristede en portion igår og de opfører sig præcis som købefiduser.
0
af: Anonymous

Ja, og de bliver nøjagtigt lige så brændte som købefiduser.

0
af: Anonymous

Super opskrift

Tak for endnu en dejlig opskrift og vejledning! Første forsøg mislykkedes, da massen nåede at blive for kold i røremaskinen og blev totalt umulig at have med at gøre. Men så fik jeg styr på det. Lavede en portion med skal og saft af en citron i dag. Og bortset fra at den fintrevne skal på underligste vis klistrede sig fast til piskeriset, så blev de mega-gode!
0
af: Anonymous

Skumfiduser og æggehvider

Jeg har før set opskrifter på skumfiduser, men der har man tilføjet sirupen til en marengs. Har du nogen kommentar til hvad man får ud af den ene frem for den andet? Hilsen Jesper

Skumfiduser og æggehvider

Jeg har faktisk kun prøvet at lave dem med husblas. Så jeg ved ikke hvad æggehviderne gør. Det må jo ændre konsistensen på en eller anden måde.
0
af: Anonymous

Skumfiduser og æggehvider

det er stadig med husblas, men knapt så meget til den mængde sukker. 500 g sukker 1 dl vand 120 g æggehvide 10 blade husblas Den er fra 2. sæson af "Spise med Price"

Skumfiduser og æggehvider

120 gram er ca. 3 æggehvider, så vidt jeg husker. Mit bedste bud er at de bliver blødere af det. Men hvad ved jeg. Skal prøves på et tidspunkt. Tror dog jeg har fået skumfiduser nok for de næste par uger nu :-D
0
af: Anonymous

Farve

Kan man putte noget farve i så de ser lidt mere interessante ud??

Farve

Hvid mad har da altid været det fineste ;-) - Men ja, det kan man.
0
af: Anonymous

Tak

Dejligt man selv kan lave tingene fra bunden
0
af: Anonymous

Tak !!!!

Tak for en super god opskrift! Også en rigtig god ide at ligge en film ud ;)
0
af: Anonymous

Hjælp

Hej Jeg vil spørge om man behøver at si flourmelisen eller om man godt bare kan komme det i

Hjælp

Med mindre det har fået fugt og er blevet meget klumpet er der ingen grund til at si det.
0
af: Anonymous

Lakridsskum

Tak for en fantastisk opskrift. Ville bare dele min glæde og min variant med lakrids. Første gang jeg lavede den, erstattede jeg 1 dl. vand med limesaft. Det fungere rigtig godt med et syrligt modspil til sukkeret. Næste gang erstattede jeg 100 g. sukker med 100 g. lakridssirup og dryssede lidt rålakridspulver i under piskningen. Det fungerede også virkelig godt. I øvrigt bruger jeg økologisk rørsukker i stedet for den hvide sukker. Det giver en lidt mere aromatisk smag. Jeg glæder mig allerede til fremtidige forsøg :) Mvh Jon
0
af: Anonymous

Skumfidus med lakrids

Hej, har du eller nogen prøvet med lakrids så fortæl lige hvor meget og hvad der skal bruges :-) Mvh og god jul Kirsten
0
af: Anonymous

Skumfidus med lakrids

Læs et par indlæg længere oppe og der er en der skriver om en variant med lakrids Annemette
0
af: Anonymous

Skumfidus til diabetes

Hej er der nogen der har erfaring med Skumfiduser til diabetes, om hvordan det kan hænge sammen, med diabetessukker? Min svigermor har fået diabetes. Jeg siger på forhånd tak
0
af: Anonymous

du kan jo spare lidt på sukkeret, og så servere lidt færre, som diabetikker må du gerne spise lidt af det forbudte. ellers må du finde en erstatning for flormelisen.

0
af: Anonymous

Skumfiduser

Hvordan opbevares de bedst? Koldt, stuetemp. og hvor længe kan de holde sig?
0
af: Anonymous

Skumfiduser

I en plastpose. De bliver ikke for gamle hurtigt. Uger sandsynligvis. Men hvis de får fugt eller får lov at tørre ud bliver de hurtigt triste.