Opskrift med video - Hvis du har været i udlandet og smagt deres wienerbrød, så ved du at det ikke kan måle sig med det danske. Men faktisk kan det danske wienerbrød være endnu bedre end det man køber ved bageren. Min svigerfar der er udlært bager har givet mig denne opskrift. Jeg har nu ændret lidt i den. I hans blev der brugt noget specielt bager margarine. Den er skiftet ud med smør. Jeg syntes det betyder meget for smagen. Uanset hvad så er det svært at få bedre kage end dansk wienerbrød.
læs mere ...

Chokolade er en lækker spise, og hvorfor ikke lave fyldte chokolader selv? Hjemmelavet fyldte chokolader kan spises til hver en anledning - om man har gæster, skal holde fødselsdag, give værtindegaver, er lækkersulten eller for den sags skyld bare vil forkæle sig selv lidt ekstra. 


Min lørdag blev brugt på at lave tre forskellige slags fyldte chokolader til min mors runde fødselsdag inden så længe. Jeg har nøje overvejet og afprøvet, hvilken sammensætning af chokolade og fyld, som jeg synes smager og passer bedst sammen, og så der desuden også er en sammensætning, som de fleste vil synes om. Jeg har stor respekt for dem, som begiver sig ud i at lave sine fyldte chokolader selv, for jeg ved, hvor meget det kræver, og hvor lang tid det tager. Jeg har efterhånden (som en ung 17 årig) prøvet at lave fyldte chokolader en del gange, og derfor har jeg også mine smagssammensætninger, som jeg synes bedst om - de kommer længere nede ;-) 

læs mere ...
Opskrift med video - Simpel, hurtig og ... lækker. Ok. I min famillie er der ikke helt enighed om det. Men for os i fyrrerne var det noget af det første "eksotiske" mad vi fik. Karry og ris. Hvor udenlandsk kan det da lige blive? Well ... vi blev heldigvis klogere, men boller i karry hænger stadigvæk ved som en favorit. Også blandte enkelte i de yngre generatioener.
læs mere ...

ca. 30 – 40 stk.


Fremgangsmåde :

Nødderne og chokoladen hakkes groft – de skal tilsættes til sidst. Bland de resterende ingredienser sammen med dejæltekroge og tilsæt derefter chokolade og nødder.

Sættes på plade med bagepapir i toppe med 2 teskeer. Kagerne flyder meget ud, så lav derfor kun 12 stk pr. plade. Bages i 8-10 minutter ved 200 °C. Afkøles på pladen i et par minutter, inden de kan sættes på rist.


læs mere ...
Opskrift med video - Noget af det allermest svære man kan bage er en lamineret dej. Også kaldet en wienererdej her i Danmark. "Danish pastry" kaldes den sjovt nok hvis man taler engelsk. Den ultimative udfordring er croissanten. Den er meget ærlig i det der ikke er fyld, remonce, glasur osv. der kan skjule ens småfejl. Der er mange måder at lave den på, med forskellige mængder rullesmør, antal foldelag osv. Denne opskrift er den jeg syntes er den bedste version hvis man skal prøve det første gang. Men den virker altså også fint til 2. 3. og 100. gang.
læs mere ...
Opskrift med video - Det er nemt at lave sin egen surdej. På trods af at de fleste kun har hørt om denne mytiske ting. Hjemmelavet brød bagt på surdej. Problemet er næsten altid at komme i gang. At få lavet surdejen.
læs mere ...
Opskrift med video - Teoretisk set burde den stamme fra vores bonde forfædre. Men hvorfor de skulle spise asiatiske ris i stedet for grød lavet på en dansk kornsort har jeg ingen anelse om. Det passer ikke ... Jeg ved godt hvorfor. Risengrød kom i slutningen af 1800 tallet da de rige byboere skulle blære sig. Et grantræ i stuen? Ris i stedet for bygkorn. Hvad finder de dog på næste gang? Så frem med det kongelige porcelæn og hæld grøden op. På loftet sidder nissen ... ha! Han sad i salonen gjorde han. Men han fik godt nok kanelsukker og smørklat på.
læs mere ...
Opskrift med video - Den største fordel ved sous vide tilberedening er at man kan få billige udskæringer til at være lige så gode, eller bedre, end de dyre udskæringer. Det gør mig så glad hver gang :-D Jeg har en del artikler om sous vide og udstyret til det på sitet, men ikke en egentlig opskrift. Det er der så nu.
læs mere ...

Gang på gang bliver jeg overrasket over, hvor meget god viden, der er samlet her på Kvalimad-siden. Fantasisk side. Ros til Max.

Jeg har lige et spørgsmål til koldhævning.

Hvor lang tid kan man lade en dej hæve i køleskabet (Manitoba). Når der står natten over, er det så 8, 12 eller måske endda op til 24 timer ?

Hvad fungerer bedst ?

læs mere ...

Hej Max!

Når jeg laver biga kommer jeg låg på glasset? nu bliver jeg i tvivl om det skal på?

tak for dine informative opskrifter, hvis alt glipper, spørg Max . Tak Venlig hilsen Ellen

læs mere ...
Muffins er en dejlig simpel og fleksibel kage. Hvis du kender "muffin metoden", og den simple grundopskrift kan du nemt bygge videre og lave dine egne opskrifter. Så her er en grundig forklaring af hvordan muffins "konstrueres", og hvorfor.
læs mere ...
Opskrift med video - Dette er en af mine bedste grundopskrifter. Jeg bruger den både til cremede vintersupper og til "creme/mos" af rodfrugter. Den eneste forskel på suppen og mosen er mængden af smør og vand. Man kan udskifter grøntsagerne efter meget simple huskeregler, så opskriften kan varieres i det uendelige.
læs mere ...
En lille kommentar til skaleringen af billeder/videoer på den nye side: det er lidt forstyrrende for overblikket, at der altid bare skaleres op til fuld sidebredde på alle elementer. Det betyder f.eks. at billeder, der ikke er 16:9-format, slet ikke kan være på skærmen på en gang og bliver MEGET store at se på, når man tilgår siden på en skærm med stor opløsning. Det var noget nemmere at navigere siden førhen synes jeg. Samtidig og så det ikke bare er klager - en stor tak for indholdet, det bliver flittigt brugt til at lave bedre mad herhjemme :)
læs mere ...

Der findes side med de fleste madbloggere allerede: http://madblogs.dk/

Den her side er tænkt som et sted hvor andre madskribenter også kan lægge et link ind til deres blog om mad, vin eller køkkenudstyr. Så hvis du er madblogger og gerne vil linkes fra kvalimad, så bare skriv linket som en kommentar herunder. du skal oprette en konto for at kunne tilføje din side. vh Max

læs mere ...

De sprøde kyllingenuggets er lækre og gode. Men jeg synes at de altid er så fedtede i freuture og der for har jeg en opskrift på dem med en pande.

læs mere ...
Opskrift med video - Foccacia er et italiensk fladbrød som er i familie med Pizzaen. Men i modsætning til pizzaen så serveres foccacia brød som et tilbehør. Jeg har serveret det nogle gange til familliefester. Det forsvinder hurtigere end "verdens bedste brød", og jeg bliver konstant plaget om opskriften. Så her er den.
læs mere ...
Opskrift med video - En klassiker. Velsmagende og billig. Pølser og kartofler. Den ultimative reste, hverddags eller tømmermands mad. Den er også så nem at lave at børnene kan finde ud af det.
læs mere ...
Opskrift med video - Smørcreme kan være et fremragende fyld hvis den laves rigtigt. Den kan også smøres uden på kager og holde et lag marcipan. I mellem to havregrynskager så har vi en konditor klassiker. Imellem chokolade bunde og vi har en lækker lækker lagkage. Problemet er bare at den opskrift der typisk er på nettet giver en sølle smørcreme. Så her er en ordentlig opskrift :-D
læs mere ...