emner: mere ...

Heston Blumenthal bruger en hulske til at si den tynde hvide fra. Det virker ret godt, og så er der ikke så meget snask i gryden:) Han lægger så også en tallerken omvendt i bunden af gryden, som ægget kan ligge på, så det ikke får direkte varme, men det er vist ikke nødvendigt.
læs mere ...

Bare OK, det er fordi jeg søger en "formel" til koldhævet kuvertbrød, der skal spises til aftensmaden (OG hvor man ikke skal lave dejen meget tidligt om morgenen) ;-)


læs mere ...

Et af gangen =8-0 ... Så bliver det da ud på formiddagen når vi er 5 der skal have 2 æg hver til morgenmad.

læs mere ...

Jeg bruger den klassiske metode med at snurre vandet rundt og så laver jeg 1stk af gangen. Jeg tilsætter dog en sjat eddike til vandet, da det får hviden til at forblive mere i et strykke. Derved får man et meget mere samlet æg og ikke de der kogte spejlæg :-) 

læs mere ...

Tak :-) Jeg tror ikke jeg har prøvet meget mere end 12-16 timer med en dej i køleskabet. Det plejer bare at være sådan en natten over ting. Man kan overælte en dej så den mister sin struktur. Jeg har på fornemmelsen at man kan gøre det samme med en dej. Også en der er koldhævet.

Men det er gætværk. Som sagt så har jeg ikke undersøgt den øvre grænse for det.

læs mere ...

Tak. Jeg har overvejet et lidt nyt layout når siden er stor, og arbejder på en løsning.


2/3 af de besøgende bruger mobil og tablet, så det har jeg taget mest hensyn til. Men det skal også virke på pc.

læs mere ...

Det er fint.

læs mere ...

Og jeg forstod så heller ikke umiddelbart, at jeg kom til at poste på den måde her, da jeg oprettede kommentaren - slet den endelig, hvis det ikke lige er det rigtige sted til en sådan kommentar.

læs mere ...

Og her er min,.. MadenPaaMols


:O)

læs mere ...

Det er lidt afhængigt af hvor livlig din surdej er og hvor længe du vil vente. Men en dl eller noget i den stil plejer at passe fint til et rugbrød. 

læs mere ...

hvor meget tror du jeg skal komme i af surdej og hvor længe skal jeg lade den hvile? efter opskriften på pakken skal der bruges 8dl vand og 25g gær og melblandingen på 1kg

læs mere ...

Det skulle ikke være noget problem at bruge surdej. Så længe der ikke er tilsat gær i blandingen så er det helt det samme.

læs mere ...

Også mig, også mig, også mig! Jeg deler ud af opskrifter og sårn på jansmadblog.dk. Thumbs up for de nye design, Max.

læs mere ...

Det er en god ide at bruge en femkornsblanding. Det bliver brødet bestemt ikke dårligere af :-)

læs mere ...

Jeg har brugt denne opskrift som udgangspunkt i 5 år - brødene bliver lige gode hver gang. Jeg har også gode erfaringer med, i stedet for kun at bruge hvede-og rugkernen, bruger jeg 5-kornsblanding - og det smager også rigtig godt :-) med eller uden græskarkerner er også et forsøg værd.

En anden løsning jeg har brugt: hvis nu tiden til at smide brødene i ovnen, ikke lige passer ind i dagens program, så har jeg sat dem at hæve i køleskab - det duer fint, det lykkes også.

læs mere ...

Super. Og du må gerne upvote dit eget indlæg :-)

læs mere ...

Så vil jeg da gerne tage bolden op og fortælle om min egen madblog. Den hedder Grovkøkkenet.dk og tager fat om alle processerne fra jord til bord. 

læs mere ...

Enig. Har slettet den kommentar.

læs mere ...