#desserter nye populære

Er det havregrød eller rabarbergrød, eller måske jordbærgrød der er vores overordnede nationale grød? jeg ved det ikke. Men på den her årstid er det helt sikkert rabarbergrød. Den tager 10 minutter at tilberede, og den har masser af smag.

læs mere ...

Rabarbersorbet er kun til et lave i en meget kort periode. Simpelthen fordi rabarbersæsonen er så kort. Så det er med at få det prøvet imens man kan. Det smager af forår og man kan glæde sig til det hvert år, efterhånden som bladene begynder at komme på træerne. Det er en dejlig cremet, luftig og velsmagende sorbet, som mindst er på højde med alt hvad man kan få af frugter fra udlandet. Uanset årstiden.

læs mere ...

En af de helt traditionelle kager fra Lissabon er deres cremetærte. Det er en meget simpel men utroligt smagfuld kage. Det er ikke så mærkeligt at den er blevet populær i hele verden.

læs mere ...

Sommer og jordbær hænger sammen. Vi er vokset op med jordbær med fløde på. Hvis man har haven fuld af jordbær så kommer der tit så mange jordbær på samme tid at man simpelthen ikke kan nå at spise dem. Så er det godt at kunne en opskrift på jordbærsaft der kan gemmes til senere eller drikkes når det er varmt.

læs mere ...

Gateau marcel er en chokolademousse hvor en del af den bliver bagt, og den anden del fortsætter livet som chokolademousse. Så fra den samme dej får man både bund og fyld. Det er den eneste kage jeg kan mindes at det sker i. Så den er nem at bage, og den smager udelukkende af den chokolade man bruger. Så brug en rigtig god chokolade. Kagen er det værd.

Jeg har ændre mængderne en lille bitte smule fra den originale opskrift, og så bruger jeg lidt revet appelsinskal.

læs mere ...

Denne kage er nem og hurtig at lave! Kagen er både glutenfri, fri for raffineret sukker, vegetarisk og paleo venlig ;-) Nogle ville endda mene at det er en sund udgave af den velkendte "banankage".

Kagen kan sagtens laves med børnene!

Denne opskrift kræver:
- En foodprocesser eller blender. 

- 25 cm springform.

Server gerne kagen med bær eller flødeskum.
Kagen kan spises både varm og kold. Kan holde sig et par dage i køleskabet.

OBS. Jeg har oplevet at det godt kan virke som om at kagen ikke er færdigbagt, selv efter den angivne tid i ovnen. Min erfaring siger mig at dejen sætter sig efter den er kommet ud af ovnen. Hvis kagen spises lun direkte efter ovnen er dejen blød - den kan sagtens spises alligevel.


læs mere ...
Sorbet er den mest simple is man kan lave. Det tager bogstavlig talt 5-10 minutter hvis man forbereder sig en lille smule. Man kan selvfølgelig lave sorbet uden en ismaskine, men de bliver altså meget bedre med.
læs mere ...
Jeg fik dem engang et sted, og lavede så selv en opskrift der minder om. jeg spiser den som regel kun om efteråret, når pærer er i sæson, og lidt kanel og nellike minder mig om at julen står for døren.
læs mere ...
Opskrift med video - Mad der blævrer er altid sjovt, og desserter er for sjov. Så den sjove og lækre Panna Cotta er den ideelle dessert. Den er nem at lave, den smager godt, og den er så neutral at den passer på en desserttallerken med næsten alt som tilbehør. Ikke uden grund at den er en klassiker.
læs mere ...
Opskrift med video - Hvad kan være bedre end chokolade? Chokolade pisket op med æg, til en luftig blanding, og flødeskum oven på ... selvfølgelig. God i et stort fad. God portionsanrettet. God!
læs mere ...