#hovedret nye populære
Opskrift med video - Dette er en af mine bedste grundopskrifter. Jeg bruger den både til cremede vintersupper og til "creme/mos" af rodfrugter. Den eneste forskel på suppen og mosen er mængden af smør og vand. Man kan udskifter grøntsagerne efter meget simple huskeregler, så opskriften kan varieres i det uendelige.
læs mere ...
Opskrift med video - Når min svigermor spørger ungerne hvad de vil have at spise, når de skal på besøg, så er svaret stensikkert "fiskefillet". Som regel en form for fladfisk. Det er også en af mine livretter. Når jeg selv laver dem, så bliver de dobbeltpanerede. En herlig masse sprød skorpe at spise. Det strækker også fiskene lidt længere.
læs mere ...
Nu kan jeg mærke sommeren banke på døren. (Beklager hvis du læser opskriften på et andet tidspunkt). Så nu trækker de korte bukser (jeg beklager også for det mentale billede) og kærnemælkskoldskålen. Kærnemælkskoldskål er en klassiker. Men den undskyldning for det som man kan købe i butikkerne er altså ikke god nok, og det er så nemt at lave sin egen.
læs mere ...
Klar suppe med kød og melboller, er ikke uden grund blevet en klassiker i det danske køkken. Det er dog tit stor forskel på kvaliteten. Her er en rigtig god opskrift.
læs mere ...
Opskrift med video - Uanset hvordan man laver sin pizzadej eller hvilket fyld man kommer på, så skal pizzaen formes og bages. Jeg prøver her at beskrive teknikkerne bagved.
læs mere ...
Et simpelt og meget meget lækkert tilbehør er franske ærter. Hvis man lige tilføjer en fond og koger den ind bliver de endnu bedre. Kraftigt i smagen og et perfekt tilbehør, men det er også en ret i sin eget ret. Så at sige.
læs mere ...
Opskrift med video - Danskernes absolutte livret skulle være stegt flæsk med persillesovs. Det føles dejligt syndigt at spise, det er noget af det nemmeste man kan lave og det smager super. Så hvad skulle der være ikke at kunne lide ved den ret? Anyhoo ... her er den.
læs mere ...
Opskrift med video - Det er forskelligt hvor lang tid man har til at lave en god pizzadej. Så her er en oversigt over hvordan man får den bedst mulige pizzadej frem på den tid man har til rådighed. Jo længere tid man har, jo bedre bliver den naturligvis. Men man kan sagtens lave en god dej, også på kort tid. Nåh ja forresten, dejen er også god til snobrød.

Video til alle opskrifterne

læs mere ...
Et af mine yndlingssteder i Berlin er gaderestauranten Rogacki. Man står op og spiser, der er en frygtelig larm og maden bliver lavet lige ved siden af. Det er et skønt sted. En af mine yndlingsretter der er "Garnelen mit pinienkernen", så den har jeg prøvet at efterligne her, og jeg syntes jeg er kommet ret tæt på.
læs mere ...
Opskrift med video - Paneret og friturestegt kyllling, som de får det i de amerikanske sydstater. Det er sikkert forbudt at kalde det for "Kentucky fried chicken" så det vil jeg lade være med. Men den minder nu om den.
læs mere ...
Opskrift med video - En rigtig efterårs og vinter klassiker. Man skal starte tidligt, men det meste af tiden skal den bare simre og passe sig selv. En gryderet som er god at have i sit arsenal til alle de "billige" oksekøds udskæringer. Den ser indviklet ud, og har en del ingredienser, men man bruger en masse klassiske teknikker til den så det er en af de retter man bliver en bedre kok af, og den er nem at variere på.
læs mere ...
Der er mange opskrifter på kødsovs til pasta. De fleste tager udgangspunkt i den klassiske italienske bolognese. Det er stadigvæk en af de bedste opskifter, men der er mange forskellige versioner af den på nettet. Så vidt jeg har kunnet finde ud af, så er denne version meget tæt på "originalen".
læs mere ...
Opskrift med video - Jeg har allerede en opskrift med stegt fiskefillet på kvalimad. Hvorfor så også en om friturestegning af samme? Jo. Fiskefilleter bliver fantastiske når de frituresteges. Paneringen smager godt, og fisken smager godt. Men samtidig er metoden jeg bruger i den her opskrift brugbar til at friturestege stort set alt med. Fisk, kylling, schnitzler, grøntsager osv. Så fiskefillet er også en god måde at vise fremgangsmåden på.
læs mere ...
Opskrift med video - En klassiker. Velsmagende og billig. Pølser og kartofler. Den ultimative reste, hverddags eller tømmermands mad. Den er også så nem at lave at børnene kan finde ud af det.
læs mere ...
Opskrift med video - Simpel, hurtig og ... lækker. Ok. I min famillie er der ikke helt enighed om det. Men for os i fyrrerne var det noget af det første "eksotiske" mad vi fik. Karry og ris. Hvor udenlandsk kan det da lige blive? Well ... vi blev heldigvis klogere, men boller i karry hænger stadigvæk ved som en favorit. Også blandte enkelte i de yngre generatioener.
læs mere ...
Opskrift med video - Den klassiske danske ret, som stammer fra Italien og Tyskland. Den er stort set ukendt i resten af verden, men herhjemme kan vi ikke leve uden.
læs mere ...
Stegt kyling er enkelt at lave og smager godt. Men desværre ender man tit med enten at have rå kyllingelår eller sejt brystkød. Det kan man undgå hvis man blot anvender lidt simpel teknik. Begge typer kød kan blive perfekte. Saftige bryststykker, møre lår og sprødt skin. Dette er den endegyldig (det kan ikke gøres bedre :-D) opskrift.
læs mere ...
Opskrift med video - Risotto kan laves på mange måder. Min favorit er med svampe. Det er et god tilbehør til næsten alting. Stegte grøntsager, en god bøf, fisk. Risottoen er ligeglad. Den tilpasser sig bare.
læs mere ...