#julemad nye populære
En lille oversigt over mine juleretter.
læs mere ...
Opskrift med video - En klassiker fra alles barndom. Man kan ikke gå en tur ned af en gågade om vinteren uden at få dem kastet i nakken. Men de er nemme at lave selv, og faktisk er de hjemmelavede bedre end dem man køber.
læs mere ...
Opskrift med video - Confit er en form for fedtsyltning. En gammel måde at konservere kød på i måneds- eller årevis. Som så mange af de andre gamle konserveringsmetoder, så har det vist sig også bare at være utroligt lækkert. Det er også en meget sikker opskrift. Den er relativt svær at gøre forkert, og man kan lave den lang tid i forvejen. Så det er perfekt gæstemad. I Frankrig kan man sågar købe det som dåsemad ... åh de franskmænd.
læs mere ...
Pebernødder er en klassisk opskrift med rødder i middelalderen. Med typiske middelalderkrydderier. Når en ret har overlevet så længe er det ikke tilfældigt. Det er enkle men gode kager, som smager af jul. Så det er ikke en opskrift jeg har fundet på. Jeg har den fra Jeanette, som har den fra sin mormor, og nu har du den også :-)
læs mere ...
Opskrift med video - Det er typisk restemad. Man har noget risengrød til overs og vil bruge det til noget andet. Hvad kan vi lave? Stivelse i væske. Det må blive pandekager. Og det er lige hvad klatkager er.
læs mere ...
Opskrift med video - Den mest undervurderede favorit til julemiddagen! Ok det er måske kun mig der har den som favorit, og som syntes den er undervurderet. Men jeg ser frem til det hver eneste jul. Men hvem kan dog ikke lide æblemarmelade med bacon i?
læs mere ...
Opskrift med video - Andefond er ikke så almindeligt her hjemme til meget andet end den brune sovs. Vi får ikke så meget andesuppe :-) Så her er en ret nem fond som er meste egnet til brun sauce. Her tænker jeg specielt på den sauce man får juleaften :-S Men den kan altså bruges hele året!
læs mere ...
Til de røgede sild (kippers), rejerne eller hvad man nu måtte have lyst til. Vi får den som regel i julen, men det er nu ikke nødvendigt at begrænse den. Passer som pålæg, i sandwiches og til smørrebrød på alle årstider.
læs mere ...
Jeg havde aldrig tænkt på medister som noget særligt. Indtil jeg fik Astas hjemmelavede. Den var saftig og kraftig. Uden at have bevæget sig helt væk fra det medisteragtige. Det var en helt ny oplevelse, som åbnede mine øjne for at det kunne være noget andet end den smagsløse oplevelse jeg før havde prøvet.
læs mere ...
En af minde facebook venner delte sin gløgg opskrift på facebook, og jeg syntes den så helt forrygende ud. Det var den, og her er den så delt videre. Jeg har halveret mængden, men ellers ikke lavet noget om.
læs mere ...
Opskrift med video - Den klassiske danske ret, som stammer fra Italien og Tyskland. Den er stort set ukendt i resten af verden, men herhjemme kan vi ikke leve uden.
læs mere ...
Opskrift med video - En klassiker fra alles barndom. Man kan ikke gå en tur ned af en gågade om vinteren uden at få dem kastet i nakken. Men de er nemme at lave selv, og faktisk er de hjemmelavede bedre end dem man køber.
læs mere ...
Opskrift med video - Den klassiske hjemmekopi af bagerens trøfler og romkugler. Jeg kan ikke lide mandelessens, så jeg kommer lidt marcipan I I stedet for. Og ja. Det er bedstemor Marie fra familien der har lagt navn til opskriften. Hun har den sikkert fra et eller andet dameblad. Men det ønsker jeg ikke at grave for meget I. Det er meget mere hyggeligt at leve med illusionen.
læs mere ...
Opskrift med video - Der er ingen tvivl om at ris à l'amande er verdens bedste dessert. Så snart man sætter den på bordet går folk helt amok. Tit vil de have både 2, 3 og 4 gange ... Narh hvem prøver jeg at narre. Den smager ikke af så meget og er ret tung efter et stor julemåltid. Men den der ene hele mandel ... den vil vi have. Så vi kan få vores marcipangris. Åh min mave!
læs mere ...
Opskrift med video - Klassisk nordisk mad. En rund kage bagt på pande, som alle danskere kender og elsker. Gode både med flormelis, marmelade eller sirup. Den samme opskrft kan bruges til at lave de små tykke amerikanske pandekager man tit ser på film. Man kan også bruge den til at lave en lækker lagkage med.
læs mere ...
Opskrift med video - Klassisk dansk kage der specielt spises til jul. Jeg har i hvert fald ikke set den andre steder i udlandet. Og det her *er* virkelig farmors opskrift. Altså ikke min farmor, men min svigerfars farmor. Men det tæller vel også.
læs mere ...
Opskrift med video - Hvis man vil lave danske kager og desserter, så er det ingen vej uden om marcipan. Jeg har mange udenslandsdanskere som spørger om en marcipan opskrift, da man ikke kan købe det i de fleste steder i verden. Jeg har ikke været tilfreds med de opskrifter jeg har kunne finde i litteraturen eller på nettet, så her er den jeg selv har lavet. Det tog kun 1½ uges eksperimenteren og læsen op at få den rigtigt :-S
læs mere ...
Min mor har i mange år bagt en af de gode klassiske julekager. Masser af alkohol og tørrede frugter. Det er en klassisk plumkage. Den er ikke for alle, men jeg elsker den og min kære hustru er helt ekset med den. Så her er opskriften som min mor har skrevet den til mig.
læs mere ...
"Så er det nu at du får min opskrift på brun kager. Opskriften er over 100 år gammel." - var beskeden fra min svigerinde. Det har taget mig næsten alt den tid at vriste opskriften fra hende :-S Men nu har jeg den, og jeg er glad for at kunne dele denne forrygende opskrift.
læs mere ...