emner:
mere ...
Franskbrød er en klassiker. Selvom jeg har bagt "verdens bedste brød" i årevis, så forsvinder franskbrødet alligevel hurtigere når jeg bager det :-S Så der må jo være et eller andet ved det som holder. Jeg bruger ofte denne simple og hurtige opskrift som aldrig fejler, og som ikke kræver andet end en almindelig ovn. Den giver et godt franskbrød i løbet af 2 timer.
læs mere ...
Opskrift med video - Det er alt sammen brød der kan laves ud fra den samme grundopskrift. Så her er de slået sammen til én, som går ud fra min "klassiske franskbrøds opskrift". Ikke det bedste brød i verden, men meget tæt på det man køber hos bageren. Dette er i øvrigt min video nummer 100 ... yay!
læs mere ...
Opskrift med video - Puha ... nødder er dyre. Men dette brød er alligevel, på kort tid, blevet en af mine favorit opskrifter. Et brød der er lavet af nødder, kerner, frø, æg og olie. Alle kan lide det. Det er specielt godt til ost, charcuterie, postejer osv. Men det er også godt med "almindeligt" pålæg. Eller som en snack hvis man skærer det i tynde skiver og rister det på en pande med lidt smør.
læs mere ...
Opskrift med video - Noget af det allermest svære man kan bage er en lamineret dej. Også kaldet en wienererdej her i Danmark. "Danish pastry" kaldes den sjovt nok hvis man taler engelsk. Den ultimative udfordring er croissanten. Den er meget ærlig i det der ikke er fyld, remonce, glasur osv. der kan skjule ens småfejl. Der er mange måder at lave den på, med forskellige mængder rullesmør, antal foldelag osv. Denne opskrift er den jeg syntes er den bedste version hvis man skal prøve det første gang. Men den virker altså også fint til 2. 3. og 100. gang.
læs mere ...
Opskrift med video - Birkes og thebirkes/københavnerbirkes bages stort set på samme måde, så jeg slår dem lige sammen til én opskrift. Der er dog væsentlige forskelle, såsom at der ikke er remonce i almindelige birkes.
læs mere ...
149 Bageteknik #10 - Teknikken bag lamineret dej som bruges til wienerbrød, butterdej, croissant osv.
Lamineret brød laves ved at lave en bolledej som man folder sammen med smør i hvert lag. Der er forskellige måder at gøre det på. Ved hjælp af croissanter viser jeg her hvad konsekvenser de forskellig teknikker har. Det skulle gerne gør dig i stand til at "forstå" lamineret dej i stedet for blot at følge en opskrift.
læs mere ...
Opskrift med video - Et kraftigt snack attack er noget af det værste. Man har intet i huset og man har bare sådan lyst, nej man *trænger* til noget lækkert. Så er fransk toast og arme riddere lige løsningen. De bruger kun ingredienser som de fleste har liggende og det tager 5 minutter at lave dem.
læs mere ...
Opskrift med video - Omelet er ikke noget vi har spist så meget herhjemme. Men på mange måder er det den bedste måde at spise æg på. I modsætning til scrambled egg, så bliver den brunet og får mere smag. Det er en lækker lille æggelomme med fyld.
læs mere ...
Opskrift med video - Min yndlingkage når det kommer til wienerbrød er spandauer. Her viser jeg hvordan man kan lave dem selv.
læs mere ...
Når man skal være ekstra syndefyld om morgenen. Eller bare have noget godt på sit hjemmelavede yoghurt, eller på frugtsalaten, så er hjemmelavet morgenknas helt i top. Det er en opskrift der er nem at ændre, og man kan selv bestemme hvor meget den skal brunes. Man bestemmer også selv om man vil have rosiner i eller ej, så man slipper for ungernes klynk.
læs mere ...
Det vender sig i mange når man siger ordet "spinat". Men det kan smage rigtigt godt hvis man laver det rigtigt. Som fx at komme det i en omelet. Her er en ret jeg spiser til morgenmad. Den mætter længe. (Det massive stykke fisk hjalp nok også på det.)
læs mere ...
Opskrift med video - En müsli uden havregryn er ren luksus. Den er nem at lave og smager godt. Det er dog en fordel hvis man har en grøntsagssnitter til sin køkkenmaskine. Ellers kan det godt tage sin tid.
læs mere ...
Opskrift med video - Kogte kartofler fra dagen før er fantastisk til mange forskellige retter. En af dem jeg laver relativt tit er kartoffelblinis. Små tykke pandekager der minder meget om de amerikanske morgenmadspandekager. De kan bruges både til det søde og det salte køkken. De er utroligt nemme at lave.
læs mere ...
Det danske fransbrød er godt, men det er ikke en klassisk "fransk" brødopskrift, og kan godt have en tendens til en let gærsmag. Vil man undgå det, så er denne opskrift tættere på klassiske fransk brød. Langtidshævet med en fordej. Den er ikke specielt mere besværlig, men den skal planlægges i bedre tid da der er nogle lange hæveperioder indbygget. Ikke godt til hverdagen, men godt i en weekend hvis man vil have det ultimative franskbrød.