#stivelse nye populære

Kikærter er billige, sunde og kan bruges til et utal af retter. Desværre skal de sættes i bløde mange timer før man kan koge dem. Hvem af os husker det? Så ender det som regel med kikærter på dåse, eller med at lave noget andet. Heldigvis kan man tilberede dem på under en time med en trykkoger.

læs mere ...

Normalt bliver hvid kartoffelsalat lavet med mayonnaise, men jeg foretrækker en hvid sauce lavet med yoghurt og fløde. Nemt at lave og passer både til hverdag og fest, rødt kød eller grillpølser. Tit har man også alle ingredienserne i køleskabet, så det er hurtigere end at bestille en pizza.

læs mere ...

Grøn kartoffelsalat er en god opskrift hvis man ikke lige har noget at lave sovs til kartoflerne med, eller hvis det skal gå lidt hurtigt. Man kan lave det i lige så store portioner som man har gryder til, og kartoflerne kan koges dagen før og stilles på køl, så det er forrygende til fester. Opskriften kan også varieres i det uendelige alt efter hvilken krydderurter man kan lide.

læs mere ...

En endnu bedre version af franske kartofler. De steger bedre og smager bedre med en anelse syrlighed og gennemsaltede chips. Grundlæggende er det den samme opskrift som de hjemmelavede franske kartofler. Den eneste forskel var at jeg fermenterer dem først. Faktisk med den samme fremgangsmåde som ved hjemmelavet surkål.

læs mere ...

Franske kartofler er nemmest at købe. Ingen tvivl om det. Men den ensartethed de har synes jeg er uinteressant. Så når det er gin-tonic fredag i det lille hjem er det frem med de hjemmelavede chips. Den hjemmelavede guacamole og salsa fresca.

læs mere ...
Opskrift med video - Foccacia er et italiensk fladbrød som er i familie med Pizzaen. Men i modsætning til pizzaen så serveres foccacia brød som et tilbehør. Jeg har serveret det nogle gange til familliefester. Det forsvinder hurtigere end "verdens bedste brød", og jeg bliver konstant plaget om opskriften. Så her er den.
læs mere ...
Opskrift med video - Burgerboller har en simpel funktion. De skal sørge for at man ikke får fedtede fingre når man spiser sine burger. De skal også være nemme at bide over, så man ikke hiver indmaden ud af burgeren imens man forsøger at bide en sej skorpe over. Desuden skal de være så flade at man rent fysisk kan tage en bid af alle lagene i sin burger. Princippet er det samme for pølsebrød så man kan bruge den samme dej.
læs mere ...
Opskrift med video - Brasede kartofler har jeg fået at spise siden jeg var helt lille. Det var på den traditionelle danske måde med kartofler, salt og peber. De sidste år har jeg dog fået smag for den tyske version med løg og bacon.
læs mere ...
Opskrift med video - Rösti skal laves med kogte kartofler, så jeg bruger den tit som "restemad" i stedet for de typiske brasede kartofler, biksemad osv. Men det er et tilbehør som alle kan lide, og det har den fordel at man kan tilsætter bacon, løg, ost, æble eller friske urter. Hvilket lige løfter den over de andre simple kartoffelretter.
læs mere ...
Opskrift med video - Er det ikke nok at bage kartofler én gang? Joh hvis de bare skal være møre, men skal de også smage fremragende så er dobbeltbagte kartofler lige den tand bedre. Man tager en bagt kartoffel og gratinerer den. Så er vi ved at være i mål. De kan også laves dagen før uden at blive dårligere, så de er fremragende til gæster.
læs mere ...
Råstegte kartofler er rå kartofler som steges på en pande. Det er en god måde at stege 2-4 portioner kartofler. Det er dog ikke en god måde at tilberede store mængder af kartofler på. Hvis de ligger i flere lag på panden, så bliver de øverste kartofler ikke tilberedt, og de nederste brænder nemt på. De der rå kartofler der ligger gemt blandt de andre kan virkelig gøre råstegte kartofler til en trist affære. Ellers skal man bruge rigtig lang tid på store portioner for at være sikker på at alle kartoflerne er møre. Med risiko for at andre er brændt på. Så her er mine tips til at lave dem.
læs mere ...
Opskrift med video - Der er efterhånden mange der har en pasta maskine, men hvis man er rigtig hardcore, så laver man det i hånden. En kagerulle og en kniv er det eneste man har brug for. Det sjove er at det faktisk ikke tager længere tid at lave det i hånden ... Men det er lidt hårdere for armene. Ok. En maskine er nemmere, men det er sjovt at lave det hele i hånden.
læs mere ...
Usædvanlig men undervurderet tilbehør herhjemme. Det minder lidt om løse ris, men er lavet af Semulje. I sig selv smager det ikke af så meget. Hvilket gør det velegnet til at tilsætte alt muligt lækkert. Selv foretrækker jeg det med lidt appelsinskaller, ristede nødder og tørrede frugter. Det serveres koldt, og er derfor meget velegnet til at lave i forvejen, og det kan serveres direkte fra køleskabet.
læs mere ...
Man kan tit købe humus i supermarkeder og special butikker. De fleste af dem bryder jeg mig ikke meget om. Jeg har så lavet en humus der falder i min egen smag.
læs mere ...
Opskrift med video - En simpel ret der altid er populær. Uanset til hvad. Kartofler i tynde skiver, fløde, ost og krydderier. Hvordan skal det kunne gå galt?
læs mere ...
Opskrift med video - Kogte kartofler fra dagen før er fantastisk til mange forskellige retter. En af dem jeg laver relativt tit er kartoffelblinis. Små tykke pandekager der minder meget om de amerikanske morgenmadspandekager. De kan bruges både til det søde og det salte køkken. De er utroligt nemme at lave.
læs mere ...
Opskrift med video - En af de bedste snacks man kan få er samtidig en af de nemmeste at lave selv. Laver man dem selv bliver de også meget bedre end de købte. Lune og friske. Måske endda lavet på klaret smør i stedet for olie. Jeg bliver så trist når jeg ser nogen købe popcorn i poser når de hjemmelavede bare er 2 gange bedre. Måske er de endda 3,1415 gange bedre!? Så lav dem lige selv ... ikke?
læs mere ...
Opskrift med video - Risotto kan laves på mange måder. Min favorit er med svampe. Det er et god tilbehør til næsten alting. Stegte grøntsager, en god bøf, fisk. Risottoen er ligeglad. Den tilpasser sig bare.
læs mere ...