#stivelse nye populære
Opskrift med video - Foccacia er et italiensk fladbrød som er i familie med Pizzaen. Men i modsætning til pizzaen så serveres foccacia brød som et tilbehør. Jeg har serveret det nogle gange til familliefester. Det forsvinder hurtigere end "verdens bedste brød", og jeg bliver konstant plaget om opskriften. Så her er den.
læs mere ...
Opskrift med video - En simpel ret der altid er populær. Uanset til hvad. Kartofler i tynde skiver, fløde, ost og krydderier. Hvordan skal det kunne gå galt?
læs mere ...
En ret der er opkaldt efter en "populær kvinde" ved Napoleons hof. Kokken Adolfe Duglere skabte retten til skuespillerinden Anna Deslion. Ok rygterne går også at hendes egentlige job var lidt mere farverigt. Det er kartofler der er snittet i meget tynde skiver og lagt i lag i en form, med smør og krydderier. Bagt til den er gylden. Minder lidt om flødestuvede kartofler, men virker ikke så fed.
læs mere ...
Opskrift med video - Der er efterhånden mange der har en pasta maskine, men hvis man er rigtig hardcore, så laver man det i hånden. En kagerulle og en kniv er det eneste man har brug for. Det sjove er at det faktisk ikke tager længere tid at lave det i hånden ... Men det er lidt hårdere for armene. Ok. En maskine er nemmere, men det er sjovt at lave det hele i hånden.
læs mere ...
Opskrift med video - Teoretisk set burde den stamme fra vores bonde forfædre. Men hvorfor de skulle spise asiatiske ris i stedet for grød lavet på en dansk kornsort har jeg ingen anelse om. Det passer ikke ... Jeg ved godt hvorfor. Risengrød kom i slutningen af 1800 tallet da de rige byboere skulle blære sig. Et grantræ i stuen? Ris i stedet for bygkorn. Hvad finder de dog på næste gang? Så frem med det kongelige porcelæn og hæld grøden op. På loftet sidder nissen ... ha! Han sad i salonen gjorde han. Men han fik godt nok kanelsukker og smørklat på.
læs mere ...
Opskrift med video - Risotto kan laves på mange måder. Min favorit er med svampe. Det er et god tilbehør til næsten alting. Stegte grøntsager, en god bøf, fisk. Risottoen er ligeglad. Den tilpasser sig bare.
læs mere ...
Opskrift med video - Burgerboller har en simpel funktion. De skal sørge for at man ikke får fedtede fingre når man spiser sine burger. De skal også være nemme at bide over, så man ikke hiver indmaden ud af burgeren imens man forsøger at bide en sej skorpe over. Desuden skal de være så flade at man rent fysisk kan tage en bid af alle lagene i sin burger. Princippet er det samme for pølsebrød så man kan bruge den samme dej.
læs mere ...
Opskrift med video - En af de bedste snacks man kan få er samtidig en af de nemmeste at lave selv. Laver man dem selv bliver de også meget bedre end de købte. Lune og friske. Måske endda lavet på klaret smør i stedet for olie. Jeg bliver så trist når jeg ser nogen købe popcorn i poser når de hjemmelavede bare er 2 gange bedre. Måske er de endda 3,1415 gange bedre!? Så lav dem lige selv ... ikke?
læs mere ...
Opskrift med video - Er det ikke nok at bage kartofler én gang? Joh hvis de bare skal være møre, men skal de også smage fremragende så er dobbeltbagte kartofler lige den tand bedre. Man tager en bagt kartoffel og gratinerer den. Så er vi ved at være i mål. De kan også laves dagen før uden at blive dårligere, så de er fremragende til gæster.
læs mere ...
Man kan tit købe humus i supermarkeder og special butikker. De fleste af dem bryder jeg mig ikke meget om. Jeg har så lavet en humus der falder i min egen smag.
læs mere ...
Video opskrift - Alle elsker pommes frites, og jeg er bestemt ingen undtagelse. Det her er nok en af de opskrifter jeg har brugt mest tid på at perfektere igennem min karriere. Jeg har været ude i dobbelt- og trippel-stegte. Blanchering i ved 84°C i en time efterfulgt af for fritering, nedkøling og efterfritering osv. osv. Kort sagt så har jeg prøvet samtlige metoder jeg har læst om. Undevejs lærte jeg en masse om hvad der var vigtigt for gode fritter og hvad der ikke var. De 4 vigtigste punkter har jeg skrevet i "kvalimads pommes frites lov" som er i noterne til denne opskrift. men vigtigst af alt, så har jeg fundet frem til en pommes frites opskrift som passer min smag 100% og som lykkedes hver gang, med de bedst og mest sprøde fritter man kan få.
læs mere ...
Jeg eelsker kartoffelpandekager, men havde i mange år svært ved at blive helt tilfreds med dem jeg fik lavet. Enten blev de brændte på ydersiden, eller også var de rå indvendigt. Men jeg fandt til sidst det trick der skulle til for at de lykkedes hver gang.
læs mere ...
Råstegte kartofler er rå kartofler som steges på en pande. Det er en god måde at stege 2-4 portioner kartofler. Det er dog ikke en god måde at tilberede store mængder af kartofler på. Hvis de ligger i flere lag på panden, så bliver de øverste kartofler ikke tilberedt, og de nederste brænder nemt på. De der rå kartofler der ligger gemt blandt de andre kan virkelig gøre råstegte kartofler til en trist affære. Ellers skal man bruge rigtig lang tid på store portioner for at være sikker på at alle kartoflerne er møre. Med risiko for at andre er brændt på. Så her er mine tips til at lave dem.
læs mere ...
Opskrift med video - Rösti skal laves med kogte kartofler, så jeg bruger den tit som "restemad" i stedet for de typiske brasede kartofler, biksemad osv. Men det er et tilbehør som alle kan lide, og det har den fordel at man kan tilsætter bacon, løg, ost, æble eller friske urter. Hvilket lige løfter den over de andre simple kartoffelretter.
læs mere ...
Opskrift med video - Kogte kartofler fra dagen før er fantastisk til mange forskellige retter. En af dem jeg laver relativt tit er kartoffelblinis. Små tykke pandekager der minder meget om de amerikanske morgenmadspandekager. De kan bruges både til det søde og det salte køkken. De er utroligt nemme at lave.
læs mere ...
Opskrift med video - Brasede kartofler har jeg fået at spise siden jeg var helt lille. Det var på den traditionelle danske måde med kartofler, salt og peber. De sidste år har jeg dog fået smag for den tyske version med løg og bacon.
læs mere ...
Usædvanlig men undervurderet tilbehør herhjemme. Det minder lidt om løse ris, men er lavet af Semulje. I sig selv smager det ikke af så meget. Hvilket gør det velegnet til at tilsætte alt muligt lækkert. Selv foretrækker jeg det med lidt appelsinskaller, ristede nødder og tørrede frugter. Det serveres koldt, og er derfor meget velegnet til at lave i forvejen, og det kan serveres direkte fra køleskabet.
læs mere ...